Skocz do zawartości

DriveClub - Rywalizacja Forumkowa - pierwszy post!

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 350,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Klasyfikacja Generalna po 3 wyzwaniu       PS: tyle pracy w to wkładam ze jak nie bedzie 10 plusów to rzucam to w cholere   PS2: ostatnie wyzwanie miesiaca robie Ja. Bedzie naprawde ciezko

• W wolnej chwili podsumowałem pierwsze dwa wyzwania, mam nadzieję że wszystko się zgadza. Użyłem wzoru punktacji podanej przez balona na wcześniejszej stronie. Ficuś wklej tabelkę do pierwszego posta j

• filmik z losowania, ponad godzina roboty z karteczkami i poswiecony stary sloik po ogorkach  

Opublikowano

Wrzucam na wypadek gdyby ktoś chciał gdzieś poprawić. Co do pierwszych lokat to nie wiem jak ten koleś ma taki pęd że odskakuje wszędzie na pół sekundy. 

Opublikowano

Przedewszystkim straciłes około 0,3 na ostatnim sektorze. Za wolno łuk Nie powinno spasc ponizej 230 , a nawet 235 i za wolno na wyjsciu z ostatniego zakretu Tu nie powinno spasc ponizej 180 w tym zakrecie

Co nie zmienia faktu ze ja trace do niego 0,6 sekundy juz w pierwszym sektorze.

PS. A propo pierwszego , to na czerwonym zakrecie i potem lewym w prawo na koncu , tez nie powinno spadac ponizej 100 w czerwonym i 110 w zielonym, Tyle wiem ale wykonac nie koniecznie umiem

Edytowane przez Welna

Opublikowano
  • Autor

jakie to sie proste wydaje na filmiku - no po prostu jedziecie plynnie, czasem hamujecie, czasem przyspieszacie - a tu potem dup tyle sekund mam straty do najlepszych 

Opublikowano

Przedewszystkim straciłes około 0,3 na ostatnim sektorze. Za wolno łuk Nie powinno spasc ponizej 230 , a nawet 235 i za wolno na wyjsciu z ostatniego zakretu Tu nie powinno spasc ponizej 180 w tym zakrecie

Co nie zmienia faktu ze ja trace do niego 0,6 sekundy juz w pierwszym sektorze.

PS. A propo pierwszego , to na czerwonym zakrecie i potem lewym w prawo na koncu , tez nie powinno spadac ponizej 100 w czerwonym i 110 w zielonym, Tyle wiem ale wykonac nie koniecznie umiem

Też tracę 0.500 w pierwszym sektorze bo nie rozumiem skąd jego auto tak zapierdala że ma odejście za każdym razem jakby jakieś Turbo włączał. Dlaczego lepiej trzyma się drogi i nie wynosi tego auta tam gdzie moje idzie na bandę. Ale generalnie fajny Event. 

Opublikowano

Chyba jeszcze nie było tak małych różnic pomiędzy wszystkimi uczestnikami. Widać ,że z wyzwania na wyzwanie poziom wzrasta,oby tak dalej

Opublikowano

Ja mam pierwszy sektor od -0,1 do +0,05 do lidera. Ogólnie to ostatni zakręt mam mocno do poprawy. Recepta na dobry czas jest taka, żeby jechać jak najmniej bokiem i jak najszybciej odzyskiwać przyczepność łagodząc pokonywanie zakrętu poprzez korzystanie z całej szerokości toru:)

@eX4cT przekonałeś mnie. Odpalam przed snem DC, może jeszcze coś mi się uda zbić. ;)

edit: pierwsze 17 osób mieści się poniżej 2,5s. Za(pipi)iście!

Edytowane przez Marcin_wawa

Opublikowano

U mnie rowniez ostatni zakręt do poprawy, bez problemu prowadzę cały wyścig do tego zakrętu...

Nie sadze jednak bym miał chęci i nerwy na poprawienie tego co jest.

Tak wiec Marcin idź spać :-)

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Jutro posiedzę bo w nocy skill spada do żałosnego poziomu. Postaram się wskoczyć do 1:16.xxx

/Edit

Kurde lewy kciuk mnie boli po wczorajszych próbach i nie idzie grać. A wiem że mogę zejść do 16 sekund. :(

Edytowane przez ussr

Opublikowano

Wygląda na to, że nie zdąże z dobiciem do 20 lvl przed końcem wyzwania :(  No cóż może następnym razem uda się wziąć udział w rywalizacji :)

Edytowane przez oddball66

Opublikowano

no ja tez nie zdaze, nie mialem czasu ani checi zeby sobie jezdzic i wbic tych troche punktow, za to samo wyzwanie chetnie bym podjal bo przy ostatnim bawilem sie dobrze mimo setek kur ew. oby nastepny event byl z autem dostepnym tez dla niskich leveli 

Opublikowano
  • Autor

bedzie na pewno :)

Opublikowano
  • Autor

pierwszy post zaktualizowany o wyniki ostatniego eventu, jak zwykle prosze Cwieri by policzyl punkty

btw. znacie jakis serwer hostingowy gdzie mozna trzymac za darmo w folderach zdjecia bo wlasnie pierwszy post osiagnal maksymalna ilosc grafik i trzeba byloby archiwum eventow podlinkowac pod jakas stronke 

Opublikowano

panowie..macie jakies zyczenia odnosnie nowego wyzwania?? :)
gdyby ktos chcial looknac ;)

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano
  • Autor

szkoda ze nie ma toru po owalu

Opublikowano
  • Autor

nie nie nie nie!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Dajcie drift dla odmiany :) Co kilka wyzwań, niech jedno będzie z driftem by można było nieco przetasować stawkę :)

Opublikowano

też jestem za jakimś driftem, mimo że moga boleć uszy od piszczenia jak ktoś pisał

Opublikowano

Dajcie prosta trasę, na przykład Tamil Nadu 2, do tego dobrze driftujące auto, bez opadów i złej pogody i jedziemy z driftem. Będzie fun z tego, mówię Wam. A nie tylko super auta i trasy dla cyborgów. W końcu miały to być wyzwania dla każdego :)

Opublikowano
  • Autor

auto raz bylo zryte - ten mercedes amg, procz tego przeciez miales swietnie prowadzacego sie lotusa, audi r8, teraz chyba najlagodniejsze auto w opanowaniu z klasy hiper i no moze tez te alfa romeo bylo ciut za dzikie

trasy to juz w ogole same spoko wg mnie

Opublikowano

w sumie jeszcze nie mam trofeum za milion punktów w drifcie, więc dla mnie może być