Skocz do zawartości

DriveClub - Rywalizacja Forumkowa - pierwszy post!

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Można poznać wyniki poprzedniego wyzwania? :D brak dostępu do konsoli na studiach

jak zwykle zapraszam do pierwszego posta gdzie jak zawsze jest podany link do stronki gdzie na biezaco wrzucam wyniki, wyniki z ostatniego eventu sa tam juz od 10.00 rano ;)

event wrzuce za jakies 2h, juz mam od paru godzin wytyczne od Kymela, fajny evencik bedzie

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 352 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Klasyfikacja Generalna po 3 wyzwaniu       PS: tyle pracy w to wkładam ze jak nie bedzie 10 plusów to rzucam to w cholere   PS2: ostatnie wyzwanie miesiaca robie Ja. Bedzie naprawde ciezko

• W wolnej chwili podsumowałem pierwsze dwa wyzwania, mam nadzieję że wszystko się zgadza. Użyłem wzoru punktacji podanej przez balona na wcześniejszej stronie. Ficuś wklej tabelkę do pierwszego posta j

• filmik z losowania, ponad godzina roboty z karteczkami i poswiecony stary sloik po ogorkach  

Opublikowano

Ale różnice będą kolosalne między najlepszymi a reszta. To auto się w ogóle drogi nie trzyma :)

Opublikowano
  • Autor

trzyma sie super drogi, problem w tym ze nie skreca :P 

Opublikowano

Trzymam się nieźle. Szymek tylko 0.150 przede mną. Tyle że on pewnie na wstecznym jedzie :)

Opublikowano

fajna trasa, auto sie mocno slizga ale daje rade, na razie tylko 3 przejazdy i 1.55, ale jutro usiade mocniej

nie lubie tego wozu za design :P

Opublikowano

Jazda tym samochodem przypomina mi moje amatorskie "tuningi" w GT po których otrzymywałem auto nadające się tylko do jazdy po prostej. :D

Opublikowano

Ja tez nie dostalem zaproszenia :(

ps. MAM!

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

to dobrze ;)

które miejsce teraz wybiera trase?

Opublikowano

to dobrze ;)

które miejsce teraz wybiera trase?

nie ma wyboru, w sobote Ficus poda wiecej info odnosnie zawodow w ktorych do wygrania bedzie wycieczka do Japonii którą sam sponsoruje.

Opublikowano

Co do auta to jak tylko przejechałem nim jedno kółko na test to pojawił mi się na twarzy szyderczy uśmiech. Każdy fan Gran Turismo pewnie pamięta auta HKS Drag. Jak nie to sobie szybko przypomni :sorcerer:

Opublikowano

w sumie to autko problemy sprawia tylko przy pierwszych 3 przejazdach. Potem jak już się punkty hamowania opanuje, to jedzie jak każde inne chociaż dużo mniej błędów wybacza:)

Opublikowano
  • Autor

punkty hamowania ma tragiczne, nim trzeba hamowac kiedy kazdym innym jeszcze spokojnie mozna jechac na full predkosci, przeciwienstem do tego jest renault twin run concept - w nim to znowu zakrety trzeba brac gdy juz auto jest prawie przed sciana bo skreca jak gokart

Opublikowano

Do cyborgów. ;) Na jakiej kamerze gracie ?

Opublikowano

Dualshocki grają na Chase Camera. Chyba że ktoś używa kierownicy to wówczas albo zderzak, maska albo szyba. Mało kto gra ze środka, raczej tylko dla przyjemności. 

iGsmGIm3nGdDF.jpg

Opublikowano

Potwierdzam ze gra na chase cam to jakieś 1 do 2 sekund lepszy czas. Zawsze jeździłem ze zderzaka ale po opanowaniu chase jest 100x lepiej. Choc wrażenia są dużo lepsze z widoku z podszybia

Opublikowano

Kymel! Przez szacunek do klubu, w którym jeździsz! Nie mogłeś wymyślić czegoś łatwiejszego? :D

Wiecie co by było genialne jakby dodali do wyzwań? Możliwość ograniczenia liczby przejazdów. Na przykład osoba tworząca wyzwanie ustawia, że jedna osoba może przejechać maksymalnie 5 okrążeń czy tam 5 razy pokonać trasę. Byłby niezły hardkor :)

Opublikowano

Można spokojnie jeżdzić z kierownicy tylko trzeba więcej czasu poświęcic na poznanie trasy bo mniej widać, no ale to mówi kierowca z drugiej dzisiątki więc cięzko mi powiedziec czy rekordy są możliwe. 

ps. ograniczenia co do ilości przejazdów to moim zdaniem totalna bzdura, od tego jest multi i time trial. Gdyby była taka opcja w wyzwaniach to i tak każdy by wczesniej potrenował na danej trasie i dopiero wszedł na te 5 okrązen doskonale przygotowany. W obecnej formie przynajmniej wiadomo, że czasy są najlepsze jakie dany gracz mógł wykręcić.

Edytowane przez GoltaR

Opublikowano
  • Autor

i tak juz nawet teraz system robi przeklamania w liczbie prob bo zlicza tylko w tabelkach pelne okrazenia, a kazdy z nas wie najlepiej ile byloby tego wiecej bo robimy rage restart jak juz np pierwszy zakret nam nie wyjdzie :P

Opublikowano
  • Autor

nie cwaniakuj :P

Opublikowano

Mi się wydaje, że zlicza tylko okrążenia w których mieliśmy lepszy chociaz jeden międzyczas. Wszystkich pełnych raczej nie zlicza bo wyszło by mi sporo więcej.

Opublikowano

Zlicza wszystkie próby. Nawet te z gorszym czasem. Ja nie widzę sensu jechać dalej jak odstaję od swojego czasu o 0,2-0,3s po połowie trasy.

W ogóle wczoraj fajna walka była z Szymkiem i eX4cTem. Byłem pierwszy 2 razy na kilka minut hehe. Później poszedłem spać ale widzę, że niewiele się zmieniło w czołówce.

@eX4cT:

Szymek 1:46:411

eX4cT    1:46:489

ja           1:46:505

Edytowane przez Marcin_wawa