darkos 4 317 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Trasy Start-Meta w wolniejszych autach trwaja okolo 3 minuty. Dla tych wyzwań warto dac jeden dzien wiecej. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Na tej trasie są przynajmniej 3 decydujące zakręty kawa zrobiona, śniadanie zjedzone, fajki kupione - zabieram się za jazdę Cytuj
Daffy 10 570 Opublikowano 2 lutego 2015 Autor Opublikowano 2 lutego 2015 Będzie o tyle łatwiej, że decydujący zakręt jest na samym początku wyścigu. poczatkowy, srodkowy czerwony i ten dlugi czerwony niedaleko mety przy jeziorku - to sa momenty krytyczne tej trasy Cytuj
orion50 632 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 (edytowane) Na razie 1:18:5xx i przerwa bo mam jakąś blokadę. Wiem gdzie mogę się poprawić, ale nie mogę skleić okrążenia. Kroi się na mega fun Edytowane 2 lutego 2015 przez orion50 Cytuj
cwieri 92 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 (edytowane) Do podliczania punktów używałem wzoru który podał balon Można wprowadziś punktacje za eventy.Np jak teraz było nas 30 to rozdzielamy 30 pkt (czyli za 1 miejsce 30 pkt., za 2 - 29 pkt. itd. do 30 miejsca - 1 pkt), dodatkwo (+ 10 pkt za 1 miejce + 5 pkt za 2 miejsce + 3 pkt za 3 miejsce) oraz dodatkowo + 3 pkt za bycie w pierwszej dziesiątce, 2 pkt za bycie w 2 dziesiątce i 1 pkt za bycie w 3 trzydziestce. Pytanie tylko czy ogarnie ktoś zliczanie? Może ten co jest ostatni w danym evencie, robi zsumowanie i uzupełnia generalkę ? Jak nie zrobi to nie dostanie zapro do następnego eventu.Wyglądałoby to tak za ten event:1) czak92 - 43 pkt (30 + 10 + 3)2) KrzychuFox - 37 (29 + 5 + 3)3) Szymek_PL - 34 (28 + 3 + 3)...15) punisher85_pl - 18 (16 + 2)...21) balon1984 - 11 (10 + 1) Tak to wyglądało w całości 43 37 34 30 29 28 27 26 25 24 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 Do tego powyżej 30 miejsca dawałem po 1 punkcie, tak żeby każdy coś dostał Tak myślałem żeby zostawić stałą punktację, żeby zawsze były równe szanse. Po pierwszym evencie się zobaczy ile będzie uczestników i do tego się ułoży punktację. Zaproszenie wysłane do rywalizacji Edytowane 2 lutego 2015 przez cwieri Cytuj
Daffy 10 570 Opublikowano 2 lutego 2015 Autor Opublikowano 2 lutego 2015 ja bym byl za ta punkcja ktora chyba proponowal welna czyli liczba punktow zwyciezcy = liczba uczestnikow eventu, kazdy nastepny 1pkt mniej Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Tak własnie moim zdaniem najlepiej Cytuj
Daffy 10 570 Opublikowano 2 lutego 2015 Autor Opublikowano 2 lutego 2015 najsprawiedliwiej, przy duzej liczbie uczestnikow pierwsze miejsce ma wiecej punktow co jest logiczne bo bylo ciezej to zrobic bo wielu startowalo srodki i ogony tez maja o co walczyc bo kazde miejsce ma punkty + to co powyzej czyli im wiecej ludzi pokonamy tym wiecej pkt wpadnie jest to tez sprawiedliwe w kontekscie walki o wygrana bo pomimo roznic w punktach bo pewnie w roznych eventach rozna liczba ludzi bedzie startowac to roznica pomiedzy osobami jest stala czyli jak ktos byl 1, potem nagle 5 to traci tylko 4 punkty suma sumarum ogolna ostateczna tabela odzwierciedla pkt=ilosc osob jaka pobilismy w wyzwaniach Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 No i nie bedzie łatwo celować w miejsca poniewaz za każdym razem inna ilośc osób moze startować :-) Cytuj
Longstar 62 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Hmm, w sumie to jest moje pierwsze sciganie z wami, pytanko mam. Zawsze jest tak ze cala czolowka musi napierdalac po bandach gdzie tylko sie da ? Myslalem ze tu chodzi o rywalizacje fairplay i o to aby starac sie o czyste przejazdy, wiem ze czasami sa jakies otarcia i takie tam, spoko. Ale jak widze jak koles pierwszy z listy wbija sie w bande praktycznie z pedalem w podlodze (szeroki luk w lewo) to od razu odechcewa mi sie takiej rywalizacji. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 przed patchem tego nie było, bo gra surowo za to karała Cytuj
orion50 632 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Tak czy siak coś takiego powinno być zakazane, bo człowiek chcę się ścigać, a nie szukać exploitów Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Nie wiem kto jest obecnie pierwszy, ale proponuje dyskwalifikacje. 1 Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 (edytowane) Hmm, w sumie to jest moje pierwsze sciganie z wami, pytanko mam. Zawsze jest tak ze cala czolowka musi napierdalac po bandach gdzie tylko sie da ? Myslalem ze tu chodzi o rywalizacje fairplay i o to aby starac sie o czyste przejazdy, wiem ze czasami sa jakies otarcia i takie tam, spoko. Ale jak widze jak koles pierwszy z listy wbija sie w bande praktycznie z pedalem w podlodze (szeroki luk w lewo) to od razu odechcewa mi sie takiej rywalizacji. Miałem o tym pisać, bo tak myślałem, że ktoś się przyczepi. Ten łuk pokonałem normalną prędkością, tylko, że wyrzuciło mnie za bardzo na zewnątrz przez co walnąłem bokiem w bandę. Mogę Ci wysłać kilka filmików i kilka nowych zrobić i udowodnić, że przejadę takim samym tempem jak nie szybciej bez uderzenia w bandę. Z kolei jeśli większości to przeszkadza, to możemy anulować mój czas. W końcu to jest zabawa. Edit: zresztą wieczorem przysiądę i pokonam ten czas. Edytowane 2 lutego 2015 przez Marcin_wawa Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 (edytowane) Ee to nie róbmy dramy, co innego jesli kogoś wyrzuci a co innego pomagać sobie banda. Edytowane 2 lutego 2015 przez eX4cT_PL Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Ja tez mam przejazd z uderzeniem w te bande. Co nie zmienia fsktu ze da sue to zeobic bez uderzenia i pewnie lepiej sie na tym wyjdzie. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Nie ma co robić dramy tylko chodzi mi o to, że Evolution Studio przegieło pałe z ułatwianiem i powinno bardziej zwalniać podczas uderzenia w bande Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Nie wiem kto jest obecnie pierwszy, ale proponuje dyskwalifikacje. skisłem xD nie przesadzajmy panowie Cytuj
Longstar 62 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Wiem ze to tylko jedna banda, ale jesli nic nie powiemy to obawiam sie ze sporo uczestnikow uzna to jako przyzwolenie na takie akcje i bedzie sie to powtarzac w nastepnych trasach. Jak wiadomo niektore trasy maja sporo miejsc gdzie mozna leciec po bandach i zyskac nawet kilka sekund. Miejmy to na uwadze. Cytuj
Daffy 10 570 Opublikowano 2 lutego 2015 Autor Opublikowano 2 lutego 2015 Kame mnie wyprzedzil - je,bac evolution i ostatni patch ktory zlikwidowal kary w postaci zwolnienia samochodu za uderzenie w bande przejechalem ten pierwszy zolty zakret na wiele sposobow - nie da sie (pipi)a na legalu wziac go tak samo szybko jak sposobem na cwaniaka 0 jechanie na pelnej predkosci i odbicie sie od bandy daje nam taka przewage ze glowa mala, cien njajlepszego tez wg mnie to ewidetnie wykorzystuje, a nie tylko niechcacy o bande zahacza mimo wszystko fucki dla evo, oby w patchy nastepnym cos z tym zrobili bo to jest karygodne, a tak skillowa ta gra byla ehhh Cytuj
orion50 632 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 (edytowane) Ja już chyba dam sobie spokój z tą trasą, bo prawdopodobnie osiągnąłem swój limit. Ciekawe, które miejsce mi to da finalnie. Zobaczymy Edytowane 2 lutego 2015 przez orion50 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Nie każda trasa ma takie kwiatki, np. za ścinanie zakrętów kary nadal są bolesne. Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 @Longstar nie chcę żebyś się przeze mnie demotywował, dlatego postaram się Ci pokazać, że potrafię szybciej przejechać, jeżeli czas mi na to pozwoli. Jeśli nie to zamieszczę filmik, gdzie po 2 sektorach jestem przed swoim duchem. @Ficus - nie mam jak udowodnić, że nie wjechałem tam z premedytacją. Cały czas kontrolowałem zakręt i na końcu mnie wywaliło. Skończyłem okrążenie tylko dlatego, że nie widziałem ducha Czaka (nie wiem dlaczego), nie miałem czasu liczonego do niego tylko dziwne -25s po 1. sektorze. Chciałem przejechać drugie okrążenie z większego rozpędu. Skoro masz mnie wyzywać od cwaniaków, to może anuluj mój czas i skończ z osobistymi wycieczkami. Tak jak pisałem - mogę udowodnić, że bez uderzenia w bandę przejadę ten zakręt szybciej. Na pewno nie wejście w zakręt będzie szybsze, ale wyjście zdecydowanie tak. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 (edytowane) Troszke darujcie sobie. Poczytajcie temat turnieju. W pierwszej rundzie bylo tak samo a potem sie okaazalo ze mozna sie zlozyc bez bandy Edytowane 2 lutego 2015 przez Welna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi