Skocz do zawartości

PSX Extreme 209

Oceń okładki PSX Extreme 209  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceń okładkę PSX Extreme 209 (historia GTA)

2. 2. Oceń okładkę PSX Extreme 209 (20. urodziny PlayStation)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W przeciwieństwie do CDA, redakcja PSX słucha czytelników. :D

Choć widzę w tym problem- dział Retro pożre co miesiąc kilka stron- nie odbije się to na reckach, kiedy przyjdzie kilka hitów na numerów?

Edytowane przez PiotrekP
Opublikowano

Nie odbije sie. Po pierwsze jesli juz, to bedziemy rotowali objetoscia Hardkora. Po drugie dokonalismy kilku przetasowan w ukladzie pisma, co pozwolilo zyskac dodatkowe strony :).

Opublikowano

A czego domagaja sie czytalnicy CDA od tamtejszej redakcji?

Ja chociaż CDA nie kupuję od lat, to co miesiąc zerkam co tam jest w numerze i co dają na DVD. Od zawsze gry dodawane do CDA to były świetne, nieraz prawie nowe produkcje teraz to zwykła zapchajdziura. Doskonały przykład jak brak konkurencji wpływa na magazyn.  Redakcja co jakiś czas rozpieszczała czytelników a to jakiś tipsomaniak ( do dziś mam kilka) a to jakaś podkładka pod mysz niby małe gunwo a cieszy :P Daje sobie głowę uciąć, że gdyby w Polsce wyszedł jakiś nowy PC magazyn z grami to CDA znowu zaczęło by dodawać kilkumiesięczne a nie kilkuletnie tytuły  :)

Opublikowano (edytowane)

Retro? Skąd ten pomysł ;)? Super, że ściągneliście Kroogera, zawsze szanowałem.

Pomysł gdzieś tam zawsze był, bo choćby po tekstach na PPE widzieliśmy, jakim powodzeniem cieszyły się artykuły o starych czasach. Przesądziły wyniki ankiety, gdzie opcja z "więcej retro" była najczęściej wybierana. Co do Kroogera - on akurat pojawił się w rubryce, gdzie co miesiąc inna osoba będzie opisywała swoją definicję retro.

No i pewnie wydanie Pixela, miało również na to jakiś wpływ:)

Zresztą widać modę na retro w tematach HC ROOM, czy gry które kupiłeś. Zazwyczaj jak ktoś kupi SNESa, czy PSXa, to dostaje sporo plusów.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

A czego domagaja sie czytalnicy CDA od tamtejszej redakcji?

Ja chociaż CDA nie kupuję od lat, to co miesiąc zerkam co tam jest w numerze i co dają na DVD. Od zawsze gry dodawane do CDA to były świetne, nieraz prawie nowe produkcje teraz to zwykła zapchajdziura. Doskonały przykład jak brak konkurencji wpływa na magazyn.  Redakcja co jakiś czas rozpieszczała czytelników a to jakiś tipsomaniak ( do dziś mam kilka) a to jakaś podkładka pod mysz niby małe gunwo a cieszy :P Daje sobie głowę uciąć, że gdyby w Polsce wyszedł jakiś nowy PC magazyn z grami to CDA znowu zaczęło by dodawać kilkumiesięczne a nie kilkuletnie tytuły   :)

sorry ale jesli nie odpowiada ci content cd action to nie czytaj, tam generalnie nie ma niczego czego nie znalazlbys w internecie a czekanie na gazetce z jakimis odpustowymi chinskimi podkladkami pod myszke uwazam za idiotyzm, to tak jak czekac na Pani Domu z rozowym grzebieniem albo doczepianymi wlosami. Serio, ludzie czekaja na te badziewia dodawane do gazetek ?

• Plusik 1
Opublikowano

Bardziej chodzi o efekt: dali za darmo, niż żeby komuś to było potrzebne. Szczerze, to nawet będąc pacholęciem i dysponując baaaaaardzo ograniczonym budżetem gardziłem tymi pierdołami, ale jak przychodziło do kupienia jakiejś gazetki i miałem do wyboru egzemplarz z pierdołami i bez pierdół, to zawsze brałem z pierdołami, bo tylko złotówkę drożej...

Opublikowano

No i pewnie wydanie Pixela, miało również na to jakiś wpływ:)

Jak dla mnie Pixel nie będzie dla Extreme'a żadną konkurencją. Po ostatniej aferze nie wróżę mu długiego żywotna na rynku...

Opublikowano

Wszystko zależy co będzie ten nowy magazyn oferował.

Jak utrzyma poziom pierwszych dwóch numerów zreaktywowanego SS-a (czyt. ten sam skład redakcyjny),  to niewiele..

Opublikowano

Plus za powrót Myszaqa. Tak jakby...

A Dżujo to chyba wyrasta powoli na główną gwiazdę PE. Zresztą i dobrze, bo chłop się nieźle wyrobił przez te lata.

Dżujo to solidne recenzenckie i felietonowe pióro. Myszaqa  chyba znalazła La Strada ;)

Opublikowano

A Dżujo to chyba wyrasta powoli na główną gwiazdę PE. Zresztą i dobrze, bo chłop się nieźle wyrobił przez te lata.

A gdzie Ty go znalazłeś? :D

Opublikowano

A gdzie Ty go znalazłeś? :D

Duch też człowiek. Chyba.

Opublikowano

Fajny tekst o GTA z archiwalnymi fotkami PE.
Brakuje mi jakiegoś wspominkowego tekstu na 20 lecie PS.

Retro -bomba. Dodał bym więcej krótkich notek o grach . Mniej o sprzętach. Recenzje gier na 8, 16, 32, 64,128 bity- by było różnorodnie.
Mam nadzieję że  To było grane (dłuższy tekst o grze retro) nie wyleciał na stałe .
Co z tekstami Hiv i Moniki? Może rotacyjnie co miesiąc.

Opublikowano

Retro - będzie wychodziło w praniu. Mamy jeszcze kilka pomysłów na różne działy, aczkolwiek sugestie jak najbardziej mile widziane. 

TBG - jest jak najbardziej, po prostu teraz Roger dorzucił się z TBG do GTA.

HIV i Monika - szlifują formę ;)

Opublikowano

Rozwijając pomysł kolegi wyżej. Można wrzucić najlepsze fragmenty z recenzji jakiejś wybranej gry oraz poprosić jej autora (o ile będzie taka możliwość) czy z perspektywy czasu nie zweryfikowałby swoich poglądów. Inną opcją byłoby zapytać obecnych, młodszych redaktorów, jakie są ich opinie o tej grze na podstawie swoich doświadczeń i czy zgadzają się z archiwalną recenzją.

Opublikowano (edytowane)

Jestem ciekaw, co trafi do Kąciku kulturalnego. Lata 80 i 90 złoty okres filmów (Die Hard 1-3, seria Zabójcza broń) i seriali (Nieustraszony, Drużyna A, MacGyver) Teraz już się takich nie robi. 

Edytowane przez PiotrekP
Opublikowano

Na bieżąco zbieramy Wasze opinie/sugestie/pomysły. Akurat na Retro Roger pomysłów już na start rzucił ze 20, ale też cały czas patrzymy na to pod kątem całości i dostępnego miejsca. 

A przy okazji - nowy numer od dzisiaj w sprzedaży. Wersje elektroniczne już są - PDF i eKiosk