Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Axiom Verge wygląda super :banderas: Aż nabrałem ochoty na metroida, jutro po egzaminie pogram w Trilogy na Wii U 

Albo lepiej, ogram SM na emu na psp go! 

Edytowane przez Rayos
Gość mate5
Opublikowano

Albo lepiej, ogram SM na emu na psp go! 

Snes9x wersja psp i nie zapomnij zwiększyć taktowania procesora do 333, wtedy działa w glorious 60fps na psp. ;)

Opublikowano

łojezu, ta gra jest taka stara już? :O Genialna była, chyba nadal gdzieś mam na płycie :banderas: A ktoś z Was pamięta Desperados? Chyba nawet na tym samym silniku chodził (wiem, że Robin Hood powstał po despie)

Opublikowano

pamiętam, że krótko po tym jak kupiłem tą wersje w osiedlowym kiosku, to dali w biedronce wersje z dużym boxem, ale jako dzieciak oczywiście nie kupiłem 'no bo po co' :(

Opublikowano

pamiętam, że krótko po tym jak kupiłem tą wersje w osiedlowym kiosku, to dali w biedronce wersje z dużym boxem, ale jako dzieciak oczywiście nie kupiłem 'no bo po co' :(

Mój sąsiad miał big boxa desperadosa, pożyczył mi nawet płytkę, żebym sobie przegrał #dzieciństwo.. A pudełko po paru dniach wywalił bo mu miejsce zajmowało :( Dziś już takich nie robią, jedynie co mam, to Desperados Gold Edition zakupiony w biedronce w wakacje.

Opublikowano (edytowane)

ano też miałem combo CD + nagrywarka (potem upgrade na DVD :sorcerer:

sie kolegom za 3 ziko nagrywalo mp3 sciagane z kazaa/emule (youtube jeszcze wtedy nie istniał) :D

Edytowane przez maciucha
Opublikowano

Mam tą wersje z boxa, niestety box za młodości poszedł na śmieci  :bad:  :/

Opublikowano

w tej ich leśnej kryjówce sie wyrabiało strzały itd.

pamiętam jak zostawiałem na początku kompa włączonego na pół dnia 'żeby sie strzały zrobiły' :yao:

oczywiście okazało się, iż kompani pozostawieni w kryjówce robili strzały, gdy my byliśmy na misji :P

Opublikowano

Pamietasz tego, z którym cwiczylo się walkę?

Na początku myslalen że to wróg i nawalalen go przez kilka minut :P

Z tymi strzałami też tam mialem hehe

Ale polski dabing jest PRZEGENIALNY!

Opublikowano (edytowane)

w ogóle od studia Spellbound Entertainment same perełki wychodziły :banderas:

muszę to Chicago 1930 obczaic za jakiś czas, bo w resztę starszych pozycji grałem (Airline Tycoon Evolution mam premierową edycje, GOTY gierka też)

szkoda, że potem sie stoczyli i zbankrutowali :(

http://pl.wikipedia.org/wiki/Spellbound_Entertainment

dobrze, że nie kupiłem tego season passa do gowa 3

legenda sherwood będzie teraz grana mocno :fsg:

Edytowane przez maciucha
Gość mate5
Opublikowano

Ładnie Maciucha, też właśnie pamiętam że polski dubbing był świetny, choć nie pamiętam żadnej konkretnej kwestii. Najlepszy była ta misja z konkursem strzeleckim. :fsg:

Opublikowano

Ech, czasami tęsknię za czasami, gdzie granie po prostu było, i nikt nie dorabiał do tego dalszej filozofii, chyba że po kilku browcach. Obecnie temat grania staje się tak powszedni i rozbijany na atomy, że czuję się nim zmęczony. W ogóle to mam wrażenie, że kiedyś atmosfera była przesiąknięta czystą, nerdowską wręcz pasją. Przez to wszyscy inni widzieli w nas zdziecinniałych dziwaków, ale gwarantowało nam to azyl od patologii świata zewnętrznego. Dzięki nieskażonej pasji, mogły powstawać perły, takie jak chociażby album muzyczny będący hołdem dla gry Mortal Kombat, od zespołu The Immortals.

http://youtu.be/swJd6BiQEnc

Utwory są dedykowane poszczególnym postaciom, i poza byciem techno wczesnych lat 90 , to oddają ogólnie klimat każdego z nich. Pamiętam gdzie stały salony gier i jakie gry w nich były, pamiętam gdzie były gralnie a gdzie kumple z różnymi sprzętami, pamiętam gdzie kto miał swoje stanowisko na giełdzie w Katowicach, pamiętam swoje pierwsze gry na PSX-a (Fifa 99 , Tekken 1 i Ridge Racer Revolution), i tak dalej. Kurcze, tyle rzeczy z tamtych czasów pamiętam, a jakoś dziś ciężko wykuwają się wspomnienia.

Ogromną cenę płacimy za postęp i spopularyzowanie gier. Czuję, že jesteśmy trochę jak ci wieśniacy, co przyjechali do miasta o którym tyle marzyli i opowiadali, pobawili się trochę, a potem zauważyli że to mdła wydmuszka, po czym zatęsknili za swoją zatęchłą ale szczerą i niepowtarzalną wsią. Tylko że dla nas nie ma już powrotu, bo wioskę przerobiono na miasto pełne ludzi których nie rozumiemy...

Opublikowano

swoją drogą ten robin hood bardzo fajnie sprawdziłby się na tablecie/smartphonie

system rozgrywki i zadawania ciosów nie sprawiałby żadnego problemu na takich urządzeniach

szkoda, że nie ma żadnej konwersji (jakiś czas temu przekonwertowali wspomniane wcześniej Airline Tycoon)

Opublikowano (edytowane)

Wow nigdy nie slyszalem o tej grze a gralem w sporo klasykow z PC. Wyglada cudownie, dzieki chlopaki, poszukam tego i napewno ogram. Super temacik <3 Ten Robin Hood wyglada naprawde kozacko.

Edytowane przez Velius
Opublikowano

Ładnie Maciucha, też właśnie pamiętam że polski dubbing był świetny, choć nie pamiętam żadnej konkretnej kwestii. Najlepszy była ta misja z konkursem strzeleckim. :fsg:

Z pustego to i robin nie naleje - ten mały przydupas

Nie mogę tego zrobić! - Takim skrzekliwym głosem

Dobranoc - wysoki jak dąb mowił tak, gdy kogos ogłuszał

Poza tym pełno zwrotów typu Już idę, Nie, które każdy z bohaterów mowił w unikalny sposób

:wub::wub::wub:

To byla moja druga gra na pc, którą kupiłem. Pierwsza jakies randomowe wyścigi z salonu prasowego. W sumie to tam kupowalem gry, gdy nie bylo jeszcze empikow u mnie w mieście heh

Opublikowano

sea_of_solitude_jo-mei_games_screenshot_

fajna giereczka się szykuje, widać, że inspirowana Wind Wakerem a zowie się Sea of Solitude

Opublikowano

Jeżeli chodzi o gry typu Robin Hood to niedoscignionym ideałem dla mnie jest Commandos. Kocham po dziś dzień. Mam kupioną całą serię w jednym pakiecie

Wysyłane z kantyny Vestas Travemunde

Opublikowano

No Commandos byl pionierem. Musze to skonczyc w koncu bo dawno temu zacialem sie na jednej misji.

sea_of_solitude_jo-mei_games_screenshot_

fajna giereczka się szykuje, widać, że inspirowana Wind Wakerem a zowie się Sea of Solitude

Przypomnialo mi sie Beyond good and evil.