Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a czy ja mówię że inventory było złe? sam spędziłem w nim godziny ustawiając w lewym górnym rogu broń długą, pod nią broń krótką, po prawej fiolki, na samym dole szeregując typy amunicji itp. fetysze.  :pawel:

jednak wchodzenie za każdym razie do menu aby zmienić broń wybijało z rytmu. ten element akurat piątce wyszedł. i tylko ten. 

Edytowane przez nobodylikeyou
Opublikowano

Menu w RE4 to najlepsze menu w grach. Uwielbiałem kolekcjonować przez 3 przejścia ryby, złote jajka czy mixed herbs.
Moje menu na PS2

256x029.jpg
Zaraz przez Was będę musiał jeszcze raz przejść :kaz:

• Plusik 1
Gość mate5
Opublikowano

No cholera, powiem tylko "dwa obroty przedmiotu w prawo i zatwierdzenie" i wy słyszycie w głowie te dwa dźwięki a po nim ten taki dociskający dźwięk. Bardzo charakterystyczne ma efekty dźwiękowe ta gra. No i jak w to grałem 10 lat temu to pamiętam, że wydawało nam się z kumplami jakby mnisi czasem krzyczeli "moje mtv". :D

Opublikowano

ja skończysz kampanię Leona odpal  kampanie Ady którą dodali wraz z nową bronią na ps2. czeka cię co najmniej 4h dodatkowej gry, ukazującej co działo się w tym samym czasie w jej skórze

tumblr_n8d44jWKlz1rqgtvdo1_500.gif

jest też obecna w wersji HD. 

Gość mate5
Opublikowano (edytowane)

Dzięki, choć ja o RE4 wiem w zasadzie wszystko. Wiem jak wygląda ostatni boss, wiem o kampanii Ady, wiem o bonusowych broniach. Jak pisałem, 10 lat temu siedziało się z kolegami i choć mi nie podeszło przez niańczenie Ashley wtedy, to jeden kumpel miał ogromną zajawkę na tę grę, do tego stopnia że żeby tylko mieć coś nowego w następnym playthroughu to zaczął grać na tym pierwszym, obs.ranym pecetowym porcie grając tylko na klawiaturze (bez myszki) walcząc z el gigante samym nożem. :shotgun: Dla mnie musiała minąć ta dekada, żebym się przekonał i sam zachwycał.

Tak w ogóle, to w 2014 ogrywałem GOTY1994, w 2015 GOTY 2005, to wychodzi na to, że w przyszłym roku musze ograc Super Mario 64.

Edytowane przez mate5
Opublikowano

Separate Ways bardzo fajny expansion pack. Dobre walki z bossami, w szczególności z

Sadlerem. O wiele bardziej mi się podobała niż w "podstawce"

Assignment Ada już gorsze.

Gość _Be_
Opublikowano

No i teraz by nie miał głowy.

RE4 spoko, ale nie wywarł na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia. Wolałem jednak wolniejszą rozgrywkę w pierwszych trzech odsłonach.  No i nienawidzę niańczyć głupich npc.

Akurat w RE4 jest to jedna z ostatnich rzeczy do których przyczepiłbym się. Proste komendy których Ashley słucha wzorowo. A i tak zazwyczaj to chowa dup.ake w kontenerze i tyle ją widział.

iZMHp4iKcSDXw.gif

:wub:

ValidInexperiencedIvorybilledwoodpecker.

The Order jest RE 4 tej generacji

Opublikowano

Panowie, planuję rozkręcic mojego xbox 360 celem przeczyszczenia bo za głośno chodzi i za mocno się grzeje, ale nie wiem czy potrzebne mi będą jakieś specjalne śrubokręty itd.

Jakby ktoś podsunął kilka rad/rzeczowy filmik to byłbym wdzięczny.

Opublikowano

^Coś takiego, jak ja rozkręcałem swojego, to JAKOŚ udało się wszystko rozkręcić płaskim śrubokrętem, ale co się omęczyłem to moje :obama:

Najgorsza IMO część to zdjęcie plastików z zaczepów, przygotuj sobie coś cienkiego plastikowego, jakiś nóż z dobrego plastiku czy coś, żebyś mógł włozyć między części obudowy. 

• Plusik 1
Opublikowano

Panowie, Onimusha 1, 2 i 3, warto brać? Grałem tylko w ostatnią część serii i była naprawdę spoko, ale sam juz nie wiem, chętnie poczytałbym jakieś opinie o pierwszych "trzech" tytułach.

dwójka najlepszą onimushą - justframe'owe krytyki i nieliniowa fabuła

• Plusik 1
Opublikowano

Tak w ogóle, to w 2014 ogrywałem GOTY1994, w 2015 GOTY 2005, to wychodzi na to, że w przyszłym roku musze ograc Super Mario 64.

Oczywiście na prawdziwym N64 i CRTku?

Co do RE 4, polecam wersję Wii.

Gość mate5
Opublikowano

Choć granie na emulatorach mi na ogół nie przeszkadza, to jeśli chodzi o N64 to właśnie nie dałbym rady grać inaczej niż piszesz. Pewnie przez kontroler. 

Opublikowano

Choć granie na emulatorach mi na ogół nie przeszkadza, to jeśli chodzi o N64 to właśnie nie dałbym rady grać inaczej niż piszesz. Pewnie przez kontroler. 

N64 szczególnie cierpi na emulatorach, nie tylko przez inny kontrolerach. Grafika też wydaje się inna. Ostrzejsza. Gorsza.

Opublikowano (edytowane)

Najlepsza obecnie wersja SM64 to ta z eshopu na WiiU. Grafika jak na najlepszym kablu i tv crt no i co najważniejsze kamerą steruje się galką a nie buttonami, świetny ficzer.

Edytowane przez balon
Opublikowano

typ przechodzi symultanicznie dwa megmany na jednym padzie, hurrwa tym ludziom to się nudzi czasem 

Opublikowano

Najlepsza obecnie wersja SM64 to ta z eshopu na WiiU. Grafika jak na najlepszym kablu i tv crt no i co najważniejsze kamerą steruje się galką a nie buttonami, świetny ficzer.

A ja slyszałem że najgorsza. Ponoć z lagiem i przesadną ciemnością.

Opublikowano

Bylem u rodziny na swietach, a tam byl tylko prehistoryczny laptop wiec sciagnalem emulator NES'a i gralem troche w gierke z mlodzienczych lat. Pamietam ze dochodzilem jako dzieciak tylko do "Grubej Berty". Teraz bylo jeszcze ciezej grac niz kiedys, czlowiek sie starzeje :frog:

Gość mate5
Opublikowano (edytowane)

https://youtu.be/wMDJbzB2png?t=4m38s

To uczucie gdy japończycy dostają wszystkie gierki From Software, a ty tylko główne hity. No gameplay w tej gierze nie wygląda jakoś cudownie, ale ta stylistyka wygląda przyjemnie. 

Edytowane przez mate5
Opublikowano (edytowane)

To uczucie gdy japończycy dostają wszystkie gierki From Software, a ty tylko główne hity. No gameplay w tej gierze nie wygląda jakoś cudownie, ale ta stylistyka wygląda przyjemnie. 

W sensie na PSN japońskim tylko jest? Da się to jakoś kupić? Może składka, mate? khe khe.

Edytowane przez Figaro
Opublikowano

W sensie na PSN japońskim tylko jest? Da się to jakoś kupić? Może składka, mate? khe khe.

Wydałem już w tym roku tyle pieniędzy na gry, że raczej nie.

Figaro, jak mówię wielka łąka, czyste niebieskie niebo, pogodna muzyka, przygoda, postacie z którymi można się zżyć to jaka gra Ci przychodzi do głowy? Jakieś Tales of? Dragon Quest VIII?

Opublikowano (edytowane)

Talesy ssą.

Dragon Quest VIII na pewno tak, oj tak. Wind Waker również, z pewnością (chociaż minus łąka). Okami HD również pasuje. Ni no Kuni tyż. I może Banjo Kazooie, ale to chyba zbyt daleko idę.

Edytowane przez Figaro
  • Minusik 1
Opublikowano

Talesy ssa? Co ten Figaro to ja nawet nie...

@mate

Przygoda, laka, niebieskie niebo, muzyka... Talesy w pigulce

Gorgeous.jpg

Praktycznie kazda czesc to przygoda przez duze P.

• Plusik 1