Opublikowano 23 lipca 20159 l grasz z modem na wyższą rozdziałkę? mi znacznie upiększył rozgrywkę podczas nadrabiania Tormenta, to pewnie i tu pomoże.
Opublikowano 23 lipca 20159 l Narzekasz na kompanów? Więc powiem Ci, że był taki czas, że minęło już kilka miesięcy od kiedy ukończyłem pierwszego Fallouta, rozmawiam z kumplem i ten się mnie pyta jakich kompanów miałem, a ja się pytam JAKICH KU.RWA KOMPANÓW. Przeszedłem całą grę, miałem najlepszy możliwy gear, rozku.rwiłem królową deathclawów, zszedłem na sam dół tego radioaktywnego dołu, rozstrzelałem wszystkie super mutanty moim karabinem plasmowym i jakimś cudem całkiem ominąłem coś takiego jak przyjmowanie kompanów. Nie mam pojęcia jak to się stało, ale może dobrze skoro tak na nich narzekasz.
Opublikowano 23 lipca 20159 l Tak, gram z tym modem. Aczkolwiek i tak gram na 1024x768 bo inne rozdzielczości są zwyczajnie dla mnie za małe/duże(zależy jak kto interpretuje), lubię mieć w takich grach wszystko duże i wyraźne, a nie siedzieć z nosem przy monitorze. @mate Szacuneczek. Teraz jak idę do ostatniej lokacji to jest już mi wszystko jedno, niech padają, poradzę sobie spokojnie sam. Mam nadzieję, że w 2 zostało to poprawione. No i jestem ciekaw co jest takiego w 2, że tyle ludzi stawia ją tak wysoko i nie mogę się doczekać aż w nią zagram. Edytowane 23 lipca 20159 l przez suteq
Opublikowano 23 lipca 20159 l Czy tylko ja GARDZĘ podwyższaniem rozdziałek starych gier? Czasem nieostrość miała być nieostrością. Wolę grać z oryginalnymi wizualiami.
Opublikowano 23 lipca 20159 l miałem podobnie po przeskoku z 640x480 na 1366x786 (przed jego wgraniem obraz rozciągał się nieproporcjonalnie już od 800x600). 640p w rzucie izometrycznym xd edit: no Figarze musiałbyś spróbować zagrać po latach w Planescape bez zabawy w jego upiększanie, by przekonać się że to wcale nie taki głupi pomysł Edytowane 23 lipca 20159 l przez nobodylikeyou
Opublikowano 23 lipca 20159 l ZAPI*RDALAĆ NA GALERZE. Nrgeek much? A co do AI to w sumie tego klopotu nie mialem bo gralem w stare fallouty forever alone style.
Opublikowano 24 lipca 20159 l Kompani w Falloucie byli przez kilka starć, bo potem ginęli rozwaleni w drobny mak. Jezu, pamiętam jak napierniczałem w Fallouta pierwszego, w zimę, kiedy autobus nie dojechał do mojej wsi przez zamieć śnieżną. Na komputerze z procesorem 300 MHz. I jak zdobyłem pancerz wspomagany. Wtedy nic już nie było takie samo.
Opublikowano 24 lipca 20159 l A skoro przy Falloucie, Bethesda wlasnie zapowiedziala to cacko: W EU beda sprzedawac od 2go pazdziernika
Opublikowano 24 lipca 20159 l Beka wnusiu. W Polsce przy premierze fallout tacics, dorzucali 1 i 2 gratis. Wszystko bylo za(pipi)ongo wydane
Opublikowano 24 lipca 20159 l Ciekawe ile sobie Bethesda będzie życzyć za ten kawałek pomalowanego plastiku i 3 dobre stare gierki. F3 i NV przemilczę.
Opublikowano 24 lipca 20159 l Dis(nene)les 2Oj tak, oj tak. Absolutnie genialna gra, pod wieloma względami lepsza nawet od HoMM3. System rozwoju kreatur absolutnie soczysty, jak i genialne modele jednostek. Gra była też od swojego konkurenta trudniejsza. Szkoda, że serię pogrzebali ruscy wraz z crapowatą trójką
Opublikowano 24 lipca 20159 l No już bez przesady, gra była bardzo dobra, ale czerpała aż za dużo z Herosów. Każdy winien mieć:
Opublikowano 24 lipca 20159 l W Dis(nene)les fajny był też mroczniejszy klimat i taka powolna rozgrywka. Fajnie się to razem zgrywało, ale HoMM 3 i tak stawiam wyżej
Opublikowano 24 lipca 20159 l HoMM 3 tu, HoMM 3 tam. Kocham ta gre ale przegrałem tez MNÓSTWO godzin w HoMM 2 który był równie kozacki, a klimatem poprostu rozrywał łeb na małe kawałki. Ta muzyka, te mapy, te teksty, te potwory https://www.youtube.com/watch?v=kUF3skzq3Dw Edytowane 24 lipca 20159 l przez Velius
Opublikowano 24 lipca 20159 l A dziś w pracy dużo luźniejszy dzień więc własnie został uruchomiony lokalny mały turniej w DSJ
Opublikowano 24 lipca 20159 l Dla mnie zawsze HoMM II > HoMM III. Nigdy nie moglem sie przekonac do tej "digitalizowanej" i powaznej grafiki w trojce. Za to pastele i kolorki w dwojce the best.
Opublikowano 24 lipca 20159 l Od dwójki zaczynałem, więc też stawiam ją minimalnie wyżej. No i te duchy, dzięki którym wygrywało się wszystko. KMWTW.
Opublikowano 24 lipca 20159 l W drugą część miałem przegrane setki godzin, ale trójka była dla mnie dopracowana do perfekcji. Graficznie mi się akurat podobała, a miała wiele bardzo dobrych usprawnień w mechanice rozgrywki w stosunku do dwójki. Żeby to ścierwo ubi wydało remastera razem z dodatkami to pewnie bym popykał teraz, a w samą podstawkę mi się nie chce narazie