Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mate5
Opublikowano

Narzekasz na kompanów? Więc powiem Ci, że był taki czas, że minęło już kilka miesięcy od kiedy ukończyłem pierwszego Fallouta, rozmawiam z kumplem i ten się mnie pyta jakich kompanów miałem, a ja się pytam JAKICH KU.RWA KOMPANÓW. Przeszedłem całą grę, miałem najlepszy możliwy gear, rozku.rwiłem królową deathclawów, zszedłem na sam dół tego radioaktywnego dołu, rozstrzelałem wszystkie super mutanty moim karabinem plasmowym i jakimś cudem całkiem ominąłem coś takiego jak przyjmowanie kompanów. Nie mam pojęcia jak to się stało, ale może dobrze skoro tak na nich narzekasz.

Gość suteq
Opublikowano (edytowane)

Tak, gram z tym modem. Aczkolwiek i tak gram na 1024x768 bo inne rozdzielczości są zwyczajnie dla mnie za małe/duże(zależy jak kto interpretuje), lubię mieć w takich grach wszystko duże i wyraźne, a nie siedzieć z nosem przy monitorze. 

@mate

Szacuneczek. :hi:

Teraz jak idę do ostatniej lokacji to jest już mi wszystko jedno, niech padają, poradzę sobie spokojnie sam. 

Mam nadzieję, że w 2 zostało to poprawione. No i jestem ciekaw co jest takiego w 2, że tyle ludzi stawia ją tak wysoko i nie mogę się doczekać aż w nią zagram. 

Edytowane przez suteq
Opublikowano (edytowane)

miałem podobnie po przeskoku z 640x480 na 1366x786 (przed jego wgraniem obraz rozciągał się nieproporcjonalnie już od 800x600).

640p w rzucie izometrycznym xd

edit: no Figarze musiałbyś spróbować zagrać po latach w Planescape bez zabawy w jego upiększanie, by przekonać się że to wcale nie taki głupi pomysł

Edytowane przez nobodylikeyou
Gość suteq
Opublikowano

ZAPI*RDALAĆ NA GALERZE. 

Nrgeek much? :sorcerer:

Very much.   :i_am_so_happy:

Opublikowano

Kompani w Falloucie byli przez kilka starć, bo potem ginęli rozwaleni w drobny mak. 

Jezu, pamiętam jak napierniczałem w Fallouta pierwszego, w zimę, kiedy autobus nie dojechał do mojej wsi przez zamieć śnieżną. Na komputerze z procesorem 300 MHz. I jak zdobyłem pancerz wspomagany. Wtedy nic już nie było takie samo.

Opublikowano

Dis(nene)les 2

Oj tak, oj tak. Absolutnie genialna gra, pod wieloma względami lepsza nawet od HoMM3. System rozwoju kreatur absolutnie soczysty, jak i genialne modele jednostek. Gra była też od swojego konkurenta trudniejsza.

Szkoda, że serię pogrzebali ruscy wraz z crapowatą trójką :(

Opublikowano

No już bez przesady, gra była bardzo dobra, ale czerpała aż za dużo z Herosów.

Każdy winien mieć:

IAPSAPh.jpg

Opublikowano

W Dis(nene)les fajny był też mroczniejszy klimat i taka powolna rozgrywka. Fajnie się to razem zgrywało, ale HoMM 3 i tak stawiam wyżej

Opublikowano

Dla mnie zawsze HoMM II > HoMM III. Nigdy nie moglem sie przekonac do tej "digitalizowanej" i powaznej grafiki w trojce. Za to pastele i kolorki w dwojce the best.

Opublikowano

Od dwójki zaczynałem, więc też stawiam ją minimalnie wyżej.

No i te duchy, dzięki którym wygrywało się wszystko.

KMWTW.

Opublikowano

W drugą część miałem przegrane setki godzin, ale trójka była dla mnie dopracowana do perfekcji. Graficznie mi się akurat podobała, a miała wiele bardzo dobrych usprawnień w mechanice rozgrywki w stosunku do dwójki. Żeby to ścierwo ubi wydało remastera razem z dodatkami to pewnie bym popykał teraz, a w samą podstawkę mi się nie chce narazie