Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym, że demo nie oddaje tego co jest skopane w pełnej wersji czyli etapów w przyszłosci i durnych elementów pokroju skradania się, wcielania się w szczury i inne bullshity ;/ 

A to nie wiedziałem. Demo zaje.biście mi się podobało chociaż ten wielki mech napędzany mocą swiętą powodował lekkie WTF.

Opublikowano

Tak swoją drogą, to człowiek który namieszał negatywnie przy LoS2 to załatwił też Rime na PS4. Widać po w trakcie gry, że były zawirowania w czasie produkcji. Zamek, walki z bossami, to robiło stare Mercury, współczesność, skradanie - ekipa Hiszpana od Rime. Całe szczęście, że Dave Cox opuścił zyebane Konami i dołączył do starej ekipy w pracach nad nowym projektem. Talentu im odmówić nie można.

Obawiam się, że mylisz osoby. Człowiek który namieszał w LoS 2 wciąz jest w MerkurySteam.

Faktycznie. Poszperałem w googlach. Eric Alvarez zgobił gnój przy LoS2. Raul Rubio z Rime.

Opublikowano

Nie jest. Z Mercury Steam odszedł albo go wyje.bali i teraz pracuje nad Rime.

Nie, ponownie, mylisz osoby. Ten który odszedł do Rime nawet chyba nie dotykal LoS 2.

Ok racje masz.

Opublikowano

NGS - 10/10, tutaj nie ma co pisac i nie wiem jak ktoś może miec te gre na półce i się zastanawiac czy w nią zagrac.

DMC 4 - zaje.bisty system walki, ale dla lajka slasherowego nie bedzie to prawdopodobnie miła przygoda. Co nie zmienia faktu, że na PS4 jest DMC4SE wiec nie wyobrażam sobie w to nie zagrac bo mimo wszystko to świetna gra
DMC Collection - jest na PS3 - bardzo dobrze odrestaurowane 3 pierwsze czesci wiec nawet jak kiedys grałes to polecam znowu sie zaopatrzyc
Bayonetta - omijac na PS3 chyba ze chcesz dostac zaparcia. Tylko wersja na 360 i Wii U
MGR - wiadomo
Ninja Gaiden 2 Sigma - Równiez polecam, kawał świetnego slashera (mimo ze slabiej niz "jedynka", ale no pierwszy Gaiden to najlepszy slasher jaki wyszedl i nic teog nie pobije dopóki ja nie zrobie gry w tym gatunku)
DmC Devil May Cry - petarda - bierz wydanie Devinitive Edition i ciesz sie 60 klatkami i turbo. Do tego 2x story mode, dwie postaci, bloody palace, masa trybów i poziomów trudnosci, swietny system walki i naprawde kawał porządnego kodu. Jako DMC - słabo, ale jako nowy slasher - mistrz.
Yaiba Ninja Gaiden Z - POLECAM! Mało kto tutaj grał, ale jest to swietny spinoff serii NG z nowa postacią, nowym bestiariuszem, broniami, lokacjami i zaje.bistym trybem arcade 2d po przejsciu gry. Bierze, jest za 30 zł.
Ninja Gaiden 3 - nie tykac.
Ninja Gaiden 3 Razors Edge - równiez bardzo polecam - usprawniona wersja gniota 3. Najsłąbszy Gaiden z całej nowej trylogii, ale nadal kawał dobrej gry.
Seria GOW - wiadomo, trzeba zagrac a 1 i 2 to prawie dyszki.
Dante's Inferno - i znowu bardzo dobra pozycja. Że łatwo? Nie na hardzie i wzwyz, na easy to sie bierze droge krzyza i napier.dala cały czas kółko to nie dziwne. Dobra gra choc grafa rzyg, do tego jedna bron, ale klimatem i bossami nadrabia. Na pewno nie jest lepsza niz God of War, ale dla fana gatunku pozycja obowiązkowa.
Heavenly Sword - xDDDDDDDD wystarczy? Chyba ze chcesz meczyc bułę przez 5h w 20 klatkach. No, ale powiedzmy ze dla ostatniej potyczki warto sie zmusic.
Ogarnij sobie jeszcze Anarchy Reigns od platynowych.

Wolverina również polecam

• Plusik 2
Opublikowano

Właśnie - polecam jeszcze Dragons Dogme. Gra ma wysoce rozbudowany system walki jak to w grach Capcomu i swoista nutę slasherowa w sobie. Mnóstwo klas do wyboru i broni, polecam sprawdzic bo gra na dziesiątki godzin i o ile nie jest to rasowy przedstawiciel gatunkowy tak hybryda z elementami RPG sprawdza się doskonale.

Opublikowano

Lollipop Chainsaw to średniak ale bardzo spoko, jeśli takie klimaty cię bawią.

Blond czirliderki w zbyt kusych spódniczkach kręcące piruety z piłą łańcuchową zawsze mnie bawią.

[wyczerpująca lista]

To nie tak, że mam NGS i zastanawiam się czy w nią zagrać. Mam ją, bo jestem zdecydowany zagrać (zdaję sobie sprawę, że to kosa), tylko jeszcze nie dzisiaj Nie lubię chaotycznie grać w kilka tytułów jednocześnie, więc najpierw skończę co zacząłem. Zmęczę jedynkę, to pomyślę nad kontynuacjami.

Wychodzi na to, że w każdego Devila warto zagrać, ale chyba ograniczę się póki co do DMC na obecną generację. Miło jeszcze wspominam pierwszego Devila, bo grałem w niego na PS2, więc odświeżona kolekcja poleci ewentualnie w następnej kolejności.

Yaiba gdzieś mi się obiła o oczy i dzięki za przypomnienie - zainteresuję się.

Właśnie - polecam jeszcze Dragons Dogme. Gra ma wysoce rozbudowany system walki jak to w grach Capcomu i swoista nutę slasherowa w sobie. Mnóstwo klas do wyboru i broni, polecam sprawdzic bo gra na dziesiątki godzin i o ile nie jest to rasowy przedstawiciel gatunkowy tak hybryda z elementami RPG sprawdza się doskonale.

Dogmę ograłem i całkiem mocno ją wycisnąłem (jakoś 80% trophies), więc również polecam, gdyby ktoś kiedyś.

Opublikowano

W ostatnim Pixelu zainteresowali mnie jednym tytułem, tego chyba jeszcze nie było. Nawiedzony dom, niewidoma główna bohaterka która "widzi" dzięki echolokacji. Z tego co pisali to gre robią ludzie ktorzy grzebali przy Bioshock i Dead Space.

• Plusik 1
Opublikowano

Koledzy przypomnijcie tytuł, który wrzucał albo bluber, albo mate, a mianowicie platformówka (?) 2D w stylu Blade Runnera. To coś chyba było w produkcji dopiero.

Opublikowano

@Kmiot

ja bym tam jeszcze odświeżył sobie DMC3 w HD imo najlepszy slasher ever

Mam właśnie DMC HD Collection i chyba w tygodniu zacznę DMC3. I ta muzyka przy walce z Cerberusem...

Opublikowano

To chyba znak ze musze czesciej zatracac sie w rakach ubisoftu, bo potem jak ide na chemie to okazuje sie ze dobre gierki juz powychodzily i nie trzeba czekac.

Opublikowano

Wlasnie skonczylem Thank you for playing. Prawie 2h a minely jak pstrykniecie palcami i az szkoda ze tylko tak krotko (ale mam jeszcze drugi bonusowy cd). Jezu jak dobrze bylo dorastac w tamtym okresie i byc swiadkiem tamtych wydarzen.

Gość suteq
Opublikowano

Wlasnie skonczylem Thank you for playing. Prawie 2h a minely jak pstrykniecie palcami i az szkoda ze tylko tak krotko (ale mam jeszcze drugi bonusowy cd). Jezu jak dobrze bylo dorastac w tamtym okresie i byc swiadkiem tamtych wydarzen.

Też mi się świetnie oglądało. Najpierw jakiegoś pirata dorwałem, a po obejrzeniu zamówiłem edycję DVD i stoi dumnie na półce. :banderas: 

Opublikowano

Możesz sobie pograc w siatę. Przecież wiadomo, że to dla konobijców gierka, ale nie powiem - wykonanie postaci bdb.
EmbellishedJitteryGharial.gif

XD