Mejm 15 315 Opublikowano 20 maja 2017 Opublikowano 20 maja 2017 Milo bardzo wspominam dwojke. W koncu postacie mialy twarze a interakcja z otoczeniem powalala. Graficznie cudowana (tankowiec). Fabularnie to sami wiecie jak bylo, mi osobiscie jednak zabraklo paczki wykolejencow jak Foxhound z jedynki. I nie chodzi mi o jakosc, bo lykam typa na wrotkach i vampa, ale o ilosc. A co do ukrytego znaczenia gry w grze, drugiego dna, postmodernistycznych zagrywek i innym bzdetow to przyznajmy wszyscy tu siedzimy, ze dowiedzielismy sie o tym dopiero niedawno z materialu bunnyhopa, sami konczac gre raczej ze znakiem zapytania nad glowa niz wykrzyknikem. A jak sobie jeszcze przypomne material z makeing of gdzie mowia, ze zespol Kojimy to godzilla a sam kojima to king kong xD to wydaje mi sie, ze Hideo mocno tabsil w trakcie powstawania czesci drugiej. A co do dasow hiva o "co to za pedzio" to z perspektywy czasu nawet sie ciesze, ze w dwojce nie gralismy Snejkiem. Przynajmniej przy czesci 3 nie bylo: 8-, znowu snejk, no ile mozna. Cytuj
ASX 14 659 Opublikowano 20 maja 2017 Opublikowano 20 maja 2017 https://store.playstation.com/#!/pl-pl/gry/digerati-bundle-6-pack-part-1/cid=EP8925-CUSA03323_00-LQRPASAMTFHUVSLA Letter Quest Remastered Paranautical Activity The Sun and Moon Three Fourths Home: Extended Edition Uncanny Valley Slain: Back from Hell Letter Quest znam, bardzo fajne - a co z resztą? Za 50 złotych tyle gierek, to jak półdarmo, ale nie wiem, czy to nie jakieś kupsztale. ja wezmę Another World, mam jakiś ogromny sentyment i nie zniechęcają mnie negatywne oceny remastera w sumie kupiłbym już teraz ale Playstation Store się tradycyjnie nie działa, więc poczekam Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 20 maja 2017 Opublikowano 20 maja 2017 A tak jeszcze apropo oglądania filmików gierkowych, to aż mi głupio czytać, że ludzie nie mają na to czasu, kiedy ja już z 5 razy oglądałem recki Angry Joe z Orderem czy Yakuzą, a ile razy widziałem odcinki AVGN, Jontrona i Dunkeya to już nie zliczę... Czuję się jak przegryw. Jak widzę, że ktoś wypuszcza film gierkowy >10min to już wiem, że na 99% nie dam rady tego obejrzeć w całości. Lata internetu skróciły strasznie mój attention span i ciężko mi pozostać skupionym przy dłuższych filmach W większości przypadków wolałbym ten sam materiał w formie tekstowej. W sumie jedyna dłuższe rzeczy, które obejrzałem kilka razy z takim samym zaciekawieniem to Sequelitis od Egoraptora: Szkoda, że zrobił tylko 4. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Już jutro wystartuje kickstarter do gry, której bardzo wyczekuję: Blasphemous. Action-platformer o zayebistym stylu. Błagam o stretch goal z wersją PS4. 2 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Ile przeznaczysz na nią by wspomóc twórców osiągnąć cel? Cytuj
Paolo de Vesir 9 129 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 (edytowane) Ten Blasphemous Niesamowicie to wygląda. a Slain oczywiście odradzam: - bardzo prosty system walki oparty na podstawowym ataku, back-stepie i jednym czarze w stylu pocisku - monotonna muzyka - niewielka różnorodność wrogów Ogólnie sam klimat może robić, ale to najgorszy typ gry: gra w której po 30 minutach widziałeś już wszystko. Żałuję że kupiłem. @figar: a ograłeś już może Hyper Light Drifter i Axiom Verge? Wiem, że nie są to nieznane tytuły, ale jako fan Nintendo wsiąkniesz jak woda w gąbkę. No i z zapowiadających się masz jeszcze Eitr i Death's Gambit: obie zapowiadane są na 2017. Edytowane 22 maja 2017 przez Paolo de Vesir Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 O Eitr sie trochę boję, bo w zeszłym roku było wszedzie o tej grze, ciagle update'y od devow a w 2017 cisza. Pewnie niedlugo uderza z premierq i narketingiem. Z tego co pamietam chcieli znaczaco rozwinac ng+, czego oryginalnie nie planowali i moze to jest powod tej obsuwy. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 Ja to zaczynam wątpić czy ta gra w ogóle wskoczy w tym roku. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 24 maja 2017 Opublikowano 24 maja 2017 (edytowane) Jest już kickstarter Blasphemous. https://www.kickstarter.com/projects/828401966/blasphemous-dark-and-brutal-2d-non-linear-platform Potrzebują 50 tysięcy dolarów na stworzenie gry, a po jednym dniu zebrali już 35 tysięcy. Wersje na konsole będą przedstawione w stretch goalach, ale coś czuję, że na pewno zostaną osiągnięte. Super. Edytowane 24 maja 2017 przez Figaro 2 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 maja 2017 Opublikowano 24 maja 2017 o cie chvj, ten peirwszy gif ta gra jest chora mam nadzieje, ze poprawia jakosc animacji Cytuj
grzyb_2 11 Opublikowano 24 maja 2017 Opublikowano 24 maja 2017 Zapowiada się takie Salt & Sanctuary tylko, że ze znacznie ciekawszym kierunkiem artystycznym (te flashowe mordki z S&S :/ ). Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 maja 2017 Opublikowano 24 maja 2017 Co to znaczy jakość animacji? Chodzi ci o framerate na tych gifach? Bo jeśli chodzi o animacje postaci to jest bardzo spoko. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 maja 2017 Opublikowano 24 maja 2017 bossowie wydaja sie miec malo klatek animacji :) Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 24 maja 2017 Opublikowano 24 maja 2017 pewnie chodzi mu o cutscenke z 1 gifa Cytuj
Gość suteq Opublikowano 24 maja 2017 Opublikowano 24 maja 2017 Pewnie będzie spoko gra ale jakoś nie mogę się przekonać do takich pozycji. Ogólnie bardzo dużo indyków wygląda bardzo podobnie: pixelowa grafika, 2D, trochę soulsów, trochę metroidvanii, wymagająca. :/ Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 maja 2017 Opublikowano 24 maja 2017 Szczerze to nie ma ich za dużo z tego co wyszło to Slain, Salt and Sanctuary (tutaj nawet nie ma pixelartu) nie wiem co jeszcze. Fakt, że w produkcji jest ich kilka jak Eitr czy Death's Gambit nie znaczy, że jest ich masa Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 24 maja 2017 Opublikowano 24 maja 2017 Lepsze takie gry niż wielkie gry aaa która sa puste gameplayowo i nie maja nic do zaoferowania oprócz nijakiego otwartego świata 1 Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 24 maja 2017 Opublikowano 24 maja 2017 Wywiad z devami Dooma, co ich inspirowało podczas developingu BloodborneBlade RunnerThe Box™ I chyba na końcu wyczułem sugestię, że tworzą sequela/expansion :P Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 maja 2017 Opublikowano 24 maja 2017 Bardzo liczę na to, że na E3 zapowiedzią sequela albo jakieś fabularne rozszerzenie. Muszę w końcu kupić na PS4 i scalakować drugi raz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi