Opublikowano 24 maja 20177 l No ale wydawca jest ten sam to wydawcy organizują konferencje i to oni zapowiadają gry. To był taki skrót myślowy c'nie
Opublikowano 24 maja 20177 l Szczerze to nie ma ich za dużo z tego co wyszło to Slain, Salt and Sanctuary (tutaj nawet nie ma pixelartu) nie wiem co jeszcze. Fakt, że w produkcji jest ich kilka jak Eitr czy Death's Gambit nie znaczy, że jest ich masa No mi się kojarzy jeszcze Owlboy, ta fanowska Castlevania i pewnie jeszcze kilka tytułów, które się przewijały w tym temacie ale nie pamiętam tytułów. Lepsze takie gry niż wielkie gry aaa która sa puste gameplayowo i nie maja nic do zaoferowania oprócz nijakiego otwartego świata Nie no jasne tylko po prostu mam wrażenie, że indyki też powoli popadają w recykling pomysłów tak jak gierki AAA i obecnie moim zdaniem ciężko jest znaleźć jakąś naprawdę unikalną grę indie. W dużej ilości tych gierek po prostu chodzi o parcie w prawo i naparzanie we wrogów. Troszkę mnie to martwi. Wolę jakieś rozbudowane gry z pomysłem jak Papers, please czy Super Meat Boy (muszę w końcu to skończyć); świetne klimatycznie i fabularnie jak Limbo, Inside czy Oxenfree; albo fantastyczne przygodówki point and click od Amanita Design. A nie powiem, zagrałbym w jakiegoś dobrego indyczka.
Opublikowano 24 maja 20177 l Invisible Inc grałeś? albo od nich w Mark of the Ninja? Dla mnie jedna z najlepszych skradanek ever do tego nie w pixelarcie tylko w ich komiksowym stylu, świetny projekt leveli, pomysłowe bronie i odpowiedni poziom trudnośći (ot w sam raz). Coś wybitnego moim zdaniem.
Opublikowano 24 maja 20177 l Mark of the Ninja ograne na PC. Dobra gierka, ale moim zdaniem za długa (10h). Jakby była na połowę tego czasu to byłoby idealnie, a tak w późniejszych misjach trochę nużyła. No ale przyznaję, pomysł zajebisty i bardzo miło się rozkminiało jak po cichu dojść do celu. Lubię takie rzeczy. Można by powiedzieć, że to taki Dishonored po cichu w 2D. Invisible Inc. luknę.
Opublikowano 24 maja 20177 l Nie no, widzę ten trend, masa indyków w tym klimacie, ale co ma kurde akurat Owlboy wspólnego z Soulsami. Nie wiem, na ile odmienną grę da się zrobić. Gra ma więc tyle wspólnego z tym wszystkim, że... retro grafika? No to jest jedna rzecz, która przy małych grach nie dziwi, indyki zrobione jak Wiedźmin 3 raczej nas nie czekają. Owlboy w ogóle wydaje się nie odnosić do niczego nowszego niż pierwsze PlayStation (i to najbardziej "retro" duże gry na niego). Najlepszy indyk tego roku to FABULARNIE Paradigm. Edytowane 24 maja 20177 l przez ogqozo
Opublikowano 24 maja 20177 l Odpaliłem w końcu Mario 3D World i jaki to jest banderas Czy da się stworzyć przyjemniejszą grę?
Opublikowano 24 maja 20177 l Chcesz mi powiedzieć, że SM3DW jest najlepszym Marianem? Ty grasz w te gierki czy dla beki tu siedzisz?
Opublikowano 24 maja 20177 l no na pewno nie te obesrane galaxy I tak, jest to najlepszy Marian w jakiego grałem a jednak trochę ich spróbowałem. Istne cudo.
Opublikowano 24 maja 20177 l Odpaliłem w końcu Mario 3D World i jaki to jest banderas Czy da się stworzyć przyjemniejszą grę? Z tego co widziałem przez 25 lat grania, to nie. Ale i tak Galaxy było bardziej... woooow. Edytowane 24 maja 20177 l przez ogqozo
Opublikowano 24 maja 20177 l Przy 3DWorld takiego łał nie było, bo chwilę wcześniej graliśmy w 3DLand, którego 3DWorld było rozszerzoną koncepcją. Oczywiście to nadal wspaniała gra.
Opublikowano 24 maja 20177 l SM galaxy? Oczekiwałem cudów na kiju po średniej i opiniach ludzi, dostałem bardzo dobra platformowkę na 8 i tyle.
Opublikowano 24 maja 20177 l Przy 3DWorld takiego łał nie było, bo chwilę wcześniej graliśmy w 3DLand, którego 3DWorld było rozszerzoną koncepcją. Oczywiście to nadal wspaniała gra. W 3DLand nie grałem. Myślisz, że będzie warto po 3DW? Czy będę się czuł przez cały czas, że gram w gorszą wersję?
Opublikowano 24 maja 20177 l Oczywiście, że warto. To, że 3DW jest bigger, better and more badass nie umniejsza w niczym Marianowi z 3DSa.
Opublikowano 24 maja 20177 l Oj, ale bym pogral w Morrowinda, jeszcze w takiej wersji, coś pięknego: Edytowane 24 maja 20177 l przez XM.
Opublikowano 24 maja 20177 l SM galaxy? Oczekiwałem cudów na kiju po średniej i opiniach ludzi, dostałem bardzo dobra platformowkę na 8 i tyle.
Opublikowano 24 maja 20177 l Już jutro wystartuje kickstarter do gry, której bardzo wyczekuję: Blasphemous. Action-platformer o zayebistym stylu. Błagam o stretch goal z wersją PS4. http://www.eurogamer.net/articles/2017-05-24-blasphemous-is-a-strong-contender-for-prettiest-pixelated-metroidvania-ever Najs.
Opublikowano 26 maja 20177 l Swoją drogą to poprzednia, pierwsza gierka studia tworzącego tę GOTY, niewyobrażalnie piękną giereczkę (która jak dla mnie wygląda zupełnie normix poza tym, że pokazuje dwie ciekawe postaci...) - czyli gierka pt. The Last Door - jest obecnie na Steamie za 3,39 ojraka, jeszcze przez kilka dni. Jak pogram to zdam relację, czy jest równie super. Edytowane 26 maja 20177 l przez ogqozo
Opublikowano 26 maja 20177 l Panowie -proste pytanko na piątek: Top3 sequeli jakich chcecie, ale prawie pewne jest ze się nie doczekamy ich? U mnie wygląda to następująco: 1) DMC5 2) God Hand 3) MGR2 Jeszcze jakiś czas temu dopisalbym XCX2, ale jak zapowiedzieli XC2 to jednak trochę liczę na to. DMC5 straciłem nadzieje i juz teraz tylko hajpuje się tak o, GH2 to wiadomo -tylko mała garstka ludzi ogarnęła geniusz tej gry i choć Mikami co jakiś czas mówi ze zrobi duchowego następcę tak mało w to wierzę. MGR2 to chyba nie muszę tłumaczyć. Edytowane 26 maja 20177 l przez XM.