Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Don't strave nie potrafiłem sie wkręcić, Enter The Gungeon świetna pozycja co do crypt to mam na telefonie ale jakoś nie czuje tego możliwe ze to przez brak guzików fizycznych

Opublikowano

Ja jeszcze polecę downwell. I czekam znowu na promo na risk of rain, bluber chwalił, z crypt mu się udało to i risk sprawdzę.

Gość Rozi
Opublikowano

Spelunky, isaac, rogue legacy, a teraz cryot of the necrodancer... Utwierdzilem się w przekonaniu ze obok slasherów rogale to najlepszy gatunek gier :banderas:

To dla mnie rogale i souls-like właśnie, a także metroidvanię. Dzięki takim grom odzyskuję radość z grania. Odkrywanie wszystkiego samemu, bez prowadzenia za łapę, esencja gier w grach. W grach kurde.

Opublikowano

Spelunky, isaac, rogue legacy, a teraz cryot of the necrodancer... Utwierdzilem się w przekonaniu ze obok slasherów rogale to najlepszy gatunek gier :banderas:

Koniecznie obadaj Dead Cells, a od siebie polecam jeszcze mocno Salt and Sanctuary, poki co nie gralem jeszcze w indyka z lepszym systemem walki.

Opublikowano

Dead cells juz jest? To rogal? Bo ja ogólnie to teraz tylko rogale mam na myśli, indyk wiadomo są swietne. Salt mam na vite i czeka na lepsze czasy. :)

Opublikowano

Jak do nich pisalem o wersje na PS4 to odpisali mi ze jakis rok im zejdzie, ale czekam mocno, nie chce w to na pececie grac wiec niestety musze sie uzbroic w cierpliwosc, gra wyglada niesamowicie, zarowno pod wzgledem gameplayu jak i pixel artu.

Opublikowano

Jak za rok to git, i tak mam w co grać :kaz: ale w sumie szkoda, że ta mało rogue likeow wychodzi. Choć może dzięki temu że tak mało każdy jest na swój sposób unikatowy.

Ciekawe co Panowie od Isaaca teraz robią skoro coś nowego powstaje. Chciałoby się też co w tym gatunku.

Gość mate5
Opublikowano (edytowane)

Dawaj w Powdera. 

http://www.zincland.com/powder/?pagename=about

Naturalnie nie przeszedłem, bo na niższych piętrach robi się cholernie trudno, ale sporo frajdy miałem z tym tytułem. No i jak na klasycznego roguelike jest bardzo przystępnie, jest też tutorial porządny. W jakiej innej grze możesz wyczarować drzewa żeby się odgrodzić od przeciwników, przywołać impa z piekła do pomocy, który to imp rzuconym fireballem wywołuje pożar w stworzonym przez ciebie lesie, a ty nie mając gdzie uciekać giniesz w płomieniach? :sexkonik:

Edytowane przez mate5
Gość mate5
Opublikowano

To jest gra na gba. Homebrew, no ale i tak. Jest też porta na DSa.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, czy ktoś już wrzucał gdzieś ten świetny materiał. Jedna z tych kilku gier, które wywarły największe wrażenie przy pierwszym kontakcie. W sumie dopiero od niej na poważnie zacząłem się interesować gierkami.  

Edytowane przez Hum
Opublikowano
Czytając ostatniego Extreme'a trafiłem na ciekawy artykuł nt. kontrowersji w Shin Megami Tensei i nie powiem, Zax narobił mi smaka na tę serię. Zastanawiam się czy w tej perspektywie warto zabrać się za Persone 5? Nie spłycono troszkę tematu? Osobiście czwarta Persona nie pokazała mi nic kontrowersyjnego, a tytuł ten przewinął się w tekście.

Gość _Be_
Opublikowano (edytowane)

Wyczytalem tam ze Zelda jest słaba. Triggeruja mnie robaki poljaki :usmiech:

Edytowane przez _Be_
Opublikowano
Czytając ostatniego Extreme'a trafiłem na ciekawy artykuł nt. kontrowersji w Shin Megami Tensei i nie powiem, Zax narobił mi smaka na tę serię. 

Jedyna kontrowersyjna rzecz jaka mi przychodzi do głowy z SMT to przedstawienie Bogów jako tych złych, najbardziej odważne były starsze odsłony i pare OVA anime. O czym skrótowo tam pisze ?