Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeśli już o dobrych promocjach mowa; kampania reklamowa najnowszego Wolfa to prawdziwe złoto. Nie przypominam sobie ostatnio czegoś równie dobrego. Można psioczyć na Bethesdę za to. czy kilka innych syfów, ale jako wydawca i spec od marketingu są obecnie w czołówce.

Edytowane przez nobody
  • Plusik 1
Opublikowano

SH4 moj pierwszy sh ogrywany na ps2. Wiec nie mialem odniesienia ale podobalo mi sie odkrywanie co tak naprawde sie stalo w tym pokoju. Wyczekiwalem kolejnej karteczki z fabula pod drzwiami jak gwiazdki. Za to zupelnie odbilem sie od SH3. Skonczylem doslownie raz i juz wiecej nigdy nie wrocilem. Slaba fabula, slabe zakonczenie, gra o zabijaniu potworow i nic wiecej.

Opublikowano (edytowane)

Mnie tez trojka najbardziej wjechala na psyche, ale to chyba przez te odglosy/ambienty. SH 4 miał kretynskie rozwiązania gejmplejowe, ale na mnie taka tematyka jak tam czy w serii Fatal Frame bardzo mocno działa i ciary wjezdzaly regularnie.

Generalnie fabula 1 i 3 i te okultystyczne klimaty to nie jest to co sobie jakos bardzo cenie, wole przyziemne i bardziej osobiste historie z innych części.

Homecoming zdecydowanie najgorsza czesc(z dupy powrzucane kultowe postaci) jedyne co była tam dobre to soundtrack https://www.youtube.com/watch?v=irHCF3IcaTw, a Downpour jest bardzo niedoceniony, nieliczac technicznej wartswy i marnego dizajnu potworkow to nie ma się czego wstydzić.

Bardzo fajne i pomysłowe misje poboczne, glowne tak samo maja patenty, których nie widziałem w innych grach oraz pelno smaczków, a fabularnie jeśli chodzi o serie ustawiłbym to tak:

-SH2

-SM

-PRZEPAŚĆ

-SH4

-Downpour

-SH1=Origins=SH3

-Homecoming

Edytowane przez SlimShady
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy byly jakies pacze, ale oprocz klatkowania potrafila tez przycinac jakbys gral na przestarzałym kompie. Najgorzej bylo w momencie ulewy, bo nie dość, ze deszcz to jeszcze walka z grupa przeciwnikow i gierka sobie nie radzila.

Walka jest slaba, ale ten gatunek tak z reguly ma(niektórzy twierdza, ze to specjalnie bo nie grasz fajterem/zolnierzem, tylko zwykłym ananasem).

Jestem zdania, ze ta seria najlepiej smakuje na easy, a zagadki można sobie ustawić wyżej jeśli ktoś lubi się zaciąć.

Edytowane przez SlimShady
Opublikowano

Tez sie zgodze co do walki, padaka od pierwszej czesci. A proby tlumaczenia tego w ogole jakimis wymowkami to beczunia. W Homecoming przeciez gralismy zolnierzem i z walki nie pamietam nic. Tyle ze chyba jakies jedno kombo bylo dobre i sie je robilo do porzygu. Nie wspomne juz o braku odwrocenia osi kamery w pionie przez co wybierajac medium i tak mialem hard bo walczylem z widokiem.

Opublikowano (edytowane)
U mnie w kolejności od najlepszej do najgorszej byłoby: 

-1

-2

-3

-Origins

-Homecoming

-4

-Shattered Memories

W SM nie mogłem zdzierżyć tych ciągłych ucieczek przed przytulasami manekinów już wolę tą anemiczną walkę. W ogóle to była bardzo inna odsłona.

Edytowane przez Dr.Czekolada
Opublikowano

Ah, no bo mnie z Alienation poza tym że ten sam gutunek to mi się wogle nie kojarzy. Żeby tylko replayability było wysokie i może być kosa.

Opublikowano (edytowane)

Ten Ruiner wygląda kozacko, a jeszcze lepiej, że to twin stick shooter. Poczekam na pełny gameplay, oby był kanapowy coop :)

Edytowane przez Faka
Opublikowano

za robienie czegoś co się samemu określa "Dark Souls of" bym zsyłał do gułagów z miejscai nie chodzi tutaj że nie szanuję Dark Souls czy innych gierek FS, po prostu to określenie jest zje,bane

Twoja wypowiedź jest taka ostra i bezkompromisowa, istne Dark Souls forumowych postów.