ogqozo 6 532 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Nie wiem, gdzie to napisać. Niestety gra Night in the Woods, jedna z lepszych gier tej generacji, nie ma swojego tematu, ale gdzie tu by w takim razie w całej Polsce to napisać. No ale nie mogę. Alec Holowka, główny twórca tej gry (jeden z dwóch oprócz Scotta Bensona), według informacji jego siostry miał popełnić dziś samobójstwo, po oskarżeniach o napaści kilka dni temu i wyrzuceniu go ze studia. https://www.ign.com/articles/2019/08/31/night-in-the-woods-developer-accused-of-sexual-assault-dies Holowka zmagał się całe życie z problemami psychicznymi, będąc gnębionym w dzieciństwie. O jego zachowaniu wobec innych, zwłaszcza jednej developerki, ale chyba też niejednej innej, które miało wywoływać strach, padły różne słowa. Z tego oświadczenia siostry wynika, że było wiadomo, że był zły, napastował. Koleś podobno starał się leczyć i się polepszał w ostatnich latach. No cóż. Nie mogę zaprzeczyć, że teraz pamięć tej gry będzie we mnie uderzać jeszcze mocniej. To jedna z tych gier, które osobę w depresji mogą odwieść od najbardziej samotnych myśli. Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 9 godzin temu, II KoBik II napisał: DEAD RISING 4 Chyba coś przespałem. Zassalem z GP z ciekawości bo jedynke tylko pamiętam i to dosyć miodna w swoim czasie. Ale wtedy jeszcze bałem sie horrorow i nie skończyłem 4 to dobra część? Wygląda i chodzi skowyrnie. Bo trójkę źle wspominam Szybko robi się powtarzalna. Jest najbardziej przyjazna graczowi (osobne sloty na broń białą, palną i jedzenie), ale za tym idzie wykastrowanie wielu mechanik z poprzednich części. Można się pobawić jeśli masz ochotę na niewiele wymagającą wyrzynkę zombie, ale nie nastawiaj się na wiecej. W skali szkolnej dałbym tróję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Liczy się tylko jeden Dead Rising, i jest to ten od japońskiego Capcom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 238 Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 2 godziny temu, ogqozo napisał: Nie wiem, gdzie to napisać. Niestety gra Night in the Woods, jedna z lepszych gier tej generacji, nie ma swojego tematu, ale gdzie tu by w takim razie w całej Polsce to napisać. No ale nie mogę. Alec Holowka, główny twórca tej gry (jeden z dwóch oprócz Scotta Bensona), według informacji jego siostry miał popełnić dziś samobójstwo, po oskarżeniach o napaści kilka dni temu i wyrzuceniu go ze studia. https://www.ign.com/articles/2019/08/31/night-in-the-woods-developer-accused-of-sexual-assault-dies Holowka zmagał się całe życie z problemami psychicznymi, będąc gnębionym w dzieciństwie. O jego zachowaniu wobec innych, zwłaszcza jednej developerki, ale chyba też niejednej innej, które miało wywoływać strach, padły różne słowa. Z tego oświadczenia siostry wynika, że było wiadomo, że był zły, napastował. Koleś podobno starał się leczyć i się polepszał w ostatnich latach. No cóż. Nie mogę zaprzeczyć, że teraz pamięć tej gry będzie we mnie uderzać jeszcze mocniej. To jedna z tych gier, które osobę w depresji mogą odwieść od najbardziej samotnych myśli. Zoe Quinn i jej wyznawcy z resetera oficjalnie więc zamordowali więcej osób niż jakikolwiek toksyczny gamergater z jakimi dzielnie walczą. Dopiero co Projared po 3 miesiącach nagonki udowodnił swoją niewinność wobec kłamliwych oskarżeń o napastowanie, ale widać amatorom internetowych samosądów nie dało to nic do myślenia i dalej uważają że to oni są od wymierzania kar. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Mogliby wypuścić remake części 1-4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 tony hawk 2, 3 i 4 gry życia ja yebie ile ja w to grałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Jak Pan Jezus Dunkey powiedział, Tony Hawk jest niczym pizza pepperoni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Remake THPS2 i jestem ukontentowany, lepszej od dwójki już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Przecież jest remake: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Najlepsza część? Ta gra jest niesamowita Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 ah te nintendozboki, wszędzie się wepchną z tą swoją propagandą Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 (edytowane) Ło panie te animacje Data na razie na steam gdzieś w 2020. Widać inspiracje Striderem ale piękne akcje będzie się tu wycinać w tłumie przeciwników. Muzykę robi Garoad m.in znany z visual novel Va11-ha11a. Edytowane 3 Września 2019 przez Dr.Czekolada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 W końcu jakaś metroidvania bez tego pyerdolonego soulslike 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Czy każda gra 2D to teraz metroidvania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Każda która wygląda i funkcjonuje jak metroidvania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Jak wyjdzie coś fajniejszego od Shovel Knight to chętnie wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 (edytowane) A co tutaj funkcjonuje jak w metroidvanii? Edytowane 3 Września 2019 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 1 minutę temu, _Be_ napisał: A co tutaj funkcjonuje jak w metroidvanii? 0:43 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 (edytowane) to pytanie to na serio? struktura poziomów (mapka), saveroomy, zdobywanie nowych skilli żeby osiągać wcześniej niedostępne miejsca, 2D przecież ten gameplay jest tak bardzo metroidvanioniowy jak tylko może być Edytowane 3 Września 2019 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 5 minut temu, Dr.Czekolada napisał: 0:43 jeszcze savepoint jak w metroidzie 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał: 2D bo nie bylo metroidów w 3D Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 1 minutę temu, _Be_ napisał: bo nie bylo metroidów w 3D 3 na jakieś 300 innych w 2D dobra, nie brnij, nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Chuy z tym obczajcie soundtrack Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Metroidvanie mi się nigdy nie znudzą, ale to jednak wygląda trochę zbyt wtórnie i te ninja Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Fajna ta nowa zapowiadająca się metroidvania, trzeba będzie mieć ją na oku. Styl graficzny przypomina mi dokładnie 90 lata w Double Dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi