Opublikowano 16 września 20195 l 3 godziny temu, number_nine napisał: To prawda, dlatego 15 lat temu miałem problem z ukończeniem jakiejkolwiek gry teraz płacę i dalej mam ten problem w sumie to nie pamiętam nawet co przeszedłem na tej generacji poza wiedźminem 3 i rdr 2 możliwe że nic
Opublikowano 16 września 20195 l 3 godziny temu, maciucha napisał: w sumie to nie pamiętam nawet co przeszedłem na tej generacji Ja pamietam doskonale
Opublikowano 16 września 20195 l 20 godzin temu, oFi napisał: opening? no niema lepszego : Po wspaniałym intrze ze wspaniałym motywem głównym w dwójce, intro trójki to było dla mnie jak splunięcie w twarz. Odpalając MGS2 potrafiłem niemal za każdym razem obejrzeć ten filmik, w przypadku Snake Eatera może raz przebrnąłem w całości. No ale może to kwestia tego, że te słynne "bondowskie" klimaty zawsze mnie mierziły.
Opublikowano 16 września 20195 l Najgorzej, że Bluepoint zepsuło synchronizację dźwięku i obrazu w openingu trójki przy okazji wydania MGS HD Collection, ta wersja ma offset o jakąś sekundę-dwie względem oryginału i ogląda się to źle Tak jak ich lubię to tego im nigdy nie wybaczę Edytowane 17 września 20195 l przez Bzduras
Opublikowano 16 września 20195 l 13 minut temu, Bzduras napisał: Najgorzej, że Bluepoimt zepsuło synchronizację dźwięku i obrazu w openingu trójki przy okazji wydania MGS HD Collection, ta wersja ma offset o jakąś sekundę-dwie względem oryginału i ogląda się to źle Tak jak ich lubię to tego im nigdy nie wybaczę Lol, rzeczywiście. Cos mi nie pasowalo zawsze w Intrze z hd kolekcji. O tutaj chyba ktos poprawil
Opublikowano 17 września 20195 l Hmmm... nie zwróciłem nawet uwagi Tak czy siak - MGS3 to jedna z gier życia - ostatnio nawet obejrzałem cały walkthrough noobów z PlayStation Access. Ile tam było wizjonerstwa, smaczków i detali
Opublikowano 17 września 20195 l jest jakiś sens w dotykaniu tej serii po raz pierwszy w 2019 roku? idzie w to grać on merit, czy tylko nostalgia?
Opublikowano 17 września 20195 l 1 minutę temu, maciucha napisał: jest jakiś sens w dotykaniu tej serii po raz pierwszy w 2019 roku? idzie w to grać on merit, czy tylko nostalgia? oczywiście.
Opublikowano 17 września 20195 l Jak najbardziej, jeszcze jak... Co prawda sterowanie jest dziwne, a jedynka wali straszną pikselozą (i słynnymi PSXowymi, pływającymi teksturami), ale kolekcja HD z dwójką, trójką i Peace Walker to sztosik.
Opublikowano 17 września 20195 l Trójka oprócz tego, że jest najlepsza z całej serii, to jeszcze chronologicznie dzieje się przed innymi częściami, więc to dobry pomysł.
Opublikowano 17 września 20195 l 59 minut temu, Wredny napisał: Jak najbardziej, jeszcze jak... Co prawda sterowanie jest dziwne, a jedynka wali straszną pikselozą (i słynnymi PSXowymi, pływającymi teksturami), ale kolekcja HD z dwójką, trójką i Peace Walker to sztosik. Można zawsze spróbować Twin Snakes z GCN jeżeli przełknie się chuiowy ost i matriksowe akcje.
Opublikowano 17 września 20195 l no i tak sie ku.rwa kończy zaczynanie gry w mgsa przyjdzie 3 kolesi i każdy powie żeby zacząć od innej części
Opublikowano 17 września 20195 l Graj po kolei jak wychodzily, to jedyna sluszna kolejnosc. Kazda czesc wyjatkowa, i ma swoich fanow i antyfanow, wiec nalezy przejsc wszystkie.
Opublikowano 17 września 20195 l 20 minut temu, maciucha napisał: no i tak sie ku.rwa kończy zaczynanie gry w mgsa przyjdzie 3 kolesi i każdy powie żeby zacząć od innej części Poradnik for ju: - MGS1 PSX albo Twin Snakes jak masz alergię na graficzkę z '99 - MGS2 (jeśli pierwsze dwie godziny wydadzą Ci się męczące to wywal fpisdu i przejdź dalej) - MGS3 Reszta jak Ci się będzie chciało, piątka gejmplejowo jest najlepsza w serii.
Opublikowano 17 września 20195 l No i obowiązkowo MG1 i MG2 SS -zwłaszcza ten drugi - stawiam na równi że Snake Eater w najlepszych częściach.
Opublikowano 17 września 20195 l No to jeszcze MGS 4 i Peace Walker a na koniec Metal Gear Rising i jestesmy w domu
Opublikowano 17 września 20195 l No i taki jest fakt - wszystkie MG/S'y są superanckie, prócz MGS4 niestety (do dziś nie rozumiem fenomenu - jedna z gorszych gier w jakie gralem). Można olac portable ops, peace Walker wiadomo obowiązek bo tez swietna czesc.
Opublikowano 17 września 20195 l No już to widzę jak maciucha walczy z tą kosmiczną klawiszologią, oraz zachwyca się że na 15h singla 5-8 godzin (w zależność od odsłony) zajmują cut scenki. Co dalej, Persona 5 i Yakuza 0?