Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 Powiem Wam, że to będzie dla mnie najlepsze wejście w nową generację ever. Przespałem się z wczorajszym pokazem i na chwilę obecną hype na next-geny mam raczej zerowy. Z pokazanych gier najbardziej spodobał mi się Harry Potter który będzie cross-generacyjną multi-platformą oraz Demonsy które (jak każdą grę w serii) opuszczę po kilku godzinch, ale bawiąc się wciąż świetnie. Next-gena kupi się kiedyś jako upgrade do nowej generacji, bez pośpiechu, a nie coś co muszę mieć już TERAZ. Zapewniły to abonamenty które w momencie zakupu konsoli od razu dzadzą dostęp do masy świetnych gier i właśnie cross-geny. Switch i używane PRO za mniej niż nowy next-gen to dla mnie grania na najbliższe 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 896 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 Ja tez zero zainteresowania na dzień dzisiejszy. Liczę tylko na mocną presję ze strony MS jeśli chodzi o usługi na rynku PC. Może zmobilizuje to Sony do swojej apki, sporą kasa na tym rynku czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 673 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 Postępujące psucie się branży i osobiste, coraz bardziej zdystansowane podejście do nowości technologicznych i gierek w ogóle idzie u mnie w parze. Wszystko staje się jakieś takie rozmyte, bez tożsamości, mało potężnych marek, które jeszcze dychają i trzymają poziom, pojęcie exa zanika, coraz więcej tytułów robionych od szablonu AAA cinematic experience z identycznymi ikonkami pokazującymi nam, jak podnieść przedmiot (i jak widać po zapowiedziach, nie była to chwilowa moda), niewielka, przynajmniej jak na ten moment, ewolucja wizualna, nie mówiąc o świeżej "aferze" cenowej. W świetle zapowiedzi coraz większej ilości cross genów to na PS5 się skuszę chyba dopiero jak/jeśli wyjdzie GTA VI. Albo zupgrade'uje w końcu kompa i podziękuję za zabawę w konsolki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 Jest klasycznie jak to bywa na nowej generacji z wyjątkiem potwierdzającym regułę jakim było niedoścignione PS2(rok po premierze wysyp gier ważnych nie tyle w skali roku, co w całej branży w ogóle). Generalnie rzecz nie do powtórzenia. Po dwóch latach można się zastanowić, czy warto, w tym momencie żadna firma nie ma gier, które mnie jakoś bardzo interesują(Demonsy kozak, ale mam do nadrobienia 2 i 3 w wersji GOTY), może z wyjątkiem Cyberpunka, ale wole poczekać do prawdziwej nextgenowej wersji ze wszystkimi dodatkami, która pewnie wyjdzie akurat za 1-2 lata. Co prawda jest parę niezapowiedzianych tytułów, które mogą być potencjalnym systemsellerem dla, którego mógłbym zmienić zdanie, ale i tak nie spodziewam się ich w najbliższym czasie, większość być może nawet nigdy nie powstanie, więc póki mam w co grać nie czuję powodu do pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 52 minuty temu, kotlet_schabowy napisał: W świetle zapowiedzi coraz większej ilości cross genów to na PS5 się skuszę chyba dopiero jak/jeśli wyjdzie GTA VI. U mnie to samo, aczkolwiek biorąc pod uwagę, że odwalają manianę z wydaniem GTAV na trzecią z kolei generację, może to szybko nie nastąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 17 września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 września 2020 Ten ten moment nie dysponuję TV 4K, a co za tym idzie nie widzę sensu w przesiadaniu się na nową generację tylko dla szybszych ekranów ładowania. Do tego mam OGROMNE zaległości na obecnej i poprzedniej generacji. Do tego ceny gier na PS5 czy XSX odstraszają. Poczekam tak do 2022 i zobaczę jak się sytuacja rozwinie. Nie chcę kupić PS5, aby po miesiącu usłyszeć, że wyjdzie PS5 Pro. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 18 września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 września 2020 (edytowane) https://www.instagram.com/p/CFRbPpnqCxu/?utm_source=ig_embed Michel Ancel którego możecie kojarzyć z serii Rayman, Beyond Good&Evil czy zapomnianego, ale podobno ciągle będącego w produkcji Wild, kończy kariere po 30 latach pracy w developerce. Edytowane 18 września 2020 przez ASX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 382 Opublikowano 18 września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 września 2020 No to nie ma co czekać na Beyond Good&Evil 2, bo jak Ancela zabraknie to za sterami siądzie jakaś hinduska, co dwoma palcami na klawiaturze pisze Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 18 września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 września 2020 1 minutę temu, Bzduras napisał: No to nie ma co czekać na Beyond Good&Evil 2, Ktoś w ogóle czekał? Przecież to gra widmo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 18 września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 września 2020 Kiedy ten Incel ostatnio nad czymś pracował? Ubi ostatnie lata robi przejmowanie obozów w różnych settingach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 18 września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 września 2020 57 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Ktoś w ogóle czekał? Przecież to gra widmo. tym bardziej, że to co pokazali nie wyglądało kompletnie tak jak pierwsza część tylko jak... no sam nie wiem, w każdym razie słabo trochę szkoda, bo mógłby jeszcze jednego Rayman w 2d walnąć Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 23 września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 września 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 23 września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 września 2020 Widzialem tego newsa i tak sobie pomyslalem, ze spoko ci weterani z czasow W3 i SC ale co oni dzisiaj zrobia, rewolucje? Juz Torchlight byl przykladem, ze odejscia to tylko w newsach wygladaja spektakularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 23 września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 września 2020 Ci weterani słyną raczej z tego, że są z Blizzardu i marek które on posiada niż z samych osobistych osiągnięć. Trzymam oczywiście kciuki, wolność twórcza pozwoliła Bungie stworzyć szalenie popularne (i inne od poprzednich gier studia) Destiny, ale na każde Kopanie w Grocie Nestle przypada kilka Disintegration. No zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 23 września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 września 2020 Małe, niezależne studio: kilka lat od premiery i kolejna darmowa aktualizacja dodająca sporo nowej zawartości Pewna duża i chciwa japońska korporacja: dawaj 70$ jeśli chcesz pograć w 60fps w gierkę, za którą już raz zapłaciłeś pełną cenę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 23 września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 września 2020 No fajnie, że dają aktualizacje ale szkoda, że gra nawet po tylu lat jest kasztanem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Myślicie że w nowej generacji powstanie jakieś nowe ip które nie będzie klonem soulsów ani ubi sandboxem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 519 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 No w zasadzie co roku powstają takie IP, wystarczy sięgnąć po coś innego niż rynek AAA, tam ryzyko jest większe, więc i mniej innowacji - zresztą innowacja sama w sobie też jest przeceniana, szczególnie w tej branży, gdzie iteracja pomysłów jest dosłownie wpisana w historię całego rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 No bardziej właśnie chodziło mi o rynek aaa. Mniejszych nowych i świeżych ip grałem sporo na tej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Nowe tytuły są zapowiedziane, ale każda gra i tak w pewnym sensie opiera się na pomysłach z innych gier. Kompletnie nowe gatunku gier są niezwykle rzadkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 27 września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 września 2020 W dniu 26.09.2020 o 14:16, Pupcio napisał: Myślicie że w nowej generacji powstanie jakieś nowe ip które nie będzie klonem soulsów ani ubi sandboxem? Nie. Na tej generacji tylko battle royale bylo czyms swiezym. Cala reszta to mielenie tych samych mechanik w innym zestawie tekstur. I wszystko jest rpg. Nawet Tomb Raider musi miec "drzewko rozwoju". Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 27 września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 września 2020 51 minut temu, Mejm napisał: Nie. Na tej generacji tylko battle royale bylo czyms swiezym. Cala reszta to mielenie tych samych mechanik w innym zestawie tekstur. I wszystko jest rpg. Nawet Tomb Raider musi miec "drzewko rozwoju". Battle Royale już był w Vigilante 8, czy nawet wcześniej w Twisted Metal. Raczej przypomnieli coś o czym już nikt nie pamiętał. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 27 września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 września 2020 Nie zgodzę się, ta generacja dała nam coś nowego w postaci gier opartych na społecznych interakcjach jak np. Among US Co prawda nie wymyślono dla nich jeszcze jakieś chwytliwej nazwy, ale myślę że to tylko kwestia czasu, a gatunek już funkcjonuje Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 1 października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 października 2020 NakeyJakey znowu zrzuca bombe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi