ASX 14 611 Opublikowano 26 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2021 W ogóle ten tekst że Xbox to tylko HaloGearsy i Forza jest od dłuższego czasu trochę nieaktualny. Ponieważ na Halo czekamy już ponad pół dekady, co w świecie gier jest bardzo długą przerwą i najdłuższą w historii serii. Forza kiedyś wychodziła co roku (na przemian Motorsport i Horizon) ale teraz czekamy już 3 lata na następną część. Z kolei ostatnia pełnoprawną część Gearsow z kolei to rok 2019 czyli dwa lata i nowa część wciąż nie jest zapowiedziana. W międzyczasie pojawiły się nowe IP jak świetnie oceniane Ori czy Sea of Thieves które pod względem popularności spokojnie dobija do Świętej Trójcy. A w kolejce czekają już następne tytuły które dołącza do HaloGearsowForzy i Piratów jak Redfall, Starfield czy Avowed. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 5 godzin temu, ASX napisał: W międzyczasie pojawiły się nowe IP jak świetnie oceniane Ori czy Sea of Thieves które pod względem popularności spokojnie dobija do Świętej Trójcy. Ale my tu piszemy o epickich, singlowych doznaniach, które zostają w pamięci na długie lata, a nie o GAAS czy uroczej metroidvanii. To, że MS ma różne IP to my wiemy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 Sea of Thieves czy Ori to na tyle unikalne gry, że przygody z nich zostały mi w pamięci na lata, w przeciwieństwie do wielu innych generycznych gier AAA o których zapominam w chwili usunięcia z dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Wredny napisał: Ale my tu piszemy o epickich, singlowych doznaniach, które zostają w pamięci na długie lata, a nie o GAAS czy uroczej metroidvanii. To, że MS ma różne IP to my wiemy. Ciekaw jestem definicji "epicki singiel" I jakie tytuły się pod tym kryją. Bo coś mi mówi, że to mega subiektywna ocena i każdy uzna coś innego, bo np. Ori 2 singiel i pewne wydarzenia fabularne to dla mnie absolutny TOP growych wydarzeń. Tak samo w Gearsach 5 Spoiler poświęcenie z mojej strony i śmierć J.D. i rozpacz Marcusa , z powodu czego tak bardzo czekam na 6 i co wymyślą. Edytowane 27 sierpnia 2021 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 2 godziny temu, ASX napisał: Sea of Thieves czy Ori to na tyle unikalne gry, że przygody z nich zostały mi w pamięci na lata, w przeciwieństwie do wielu innych generycznych gier AAA o których zapominam w chwili usunięcia z dysku. Ale to nie o ciebie się tutaj rozchodzi tylko o ogół. A ogółem SoT czy Ori przy takich markach jak Halo, Gearsy czy Forza wyglądają jak popierdółki. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 Teraz, suteq napisał: A ogółem SoT czy Ori przy takich markach jak Halo, Gearsy czy Forza wyglądają jak popierdółki. czy ja wiem, taki SoT to teraz większa i popularniejsza marka niż takie Gearsy na przykład (jeszcze 5 lat temu nikt by w to nie uwierzył). No chyba że chodzi ci o to że wygląda jak popierdółka bo ma stylizowaną oprawę, no ale wtedy takie tytuły jak Zelda czy Mario to też popierdółki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 Nie, chodzi mi o siłę marki. Wszystkie te 3 marki są na rynku 15-20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 @Shago KOGO WYBRAŁEŚ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 czym jest siła marki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 698 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 Oczywiście że wiesz ASX. SoT jest popularny i tyle. Jest wiele gówno gier popularnych i nas (tak, określam graczy na forumku) takie tytuły średnio obchodzą, bo oprócz "wsparcia" nic te gry od początku nie oferują. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 asx jak sie gra w tego sota? uruchomiłem kiedyś na godzinę ale nie wiedziałem co mam tam robić Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 No my jesteśmy trochę zamknięci trochę w swojej bańce, tu takie tytuły jak SoT, Minecraft nie cieszą się wielką popularnością, mimo iż ogólnie grają w nie miliony. Porównałem jak wyglądają wyszukiwania świętej czwórcy w Google Trends i które tytuły generowały najwięcej ruchu w sieci w ostatnim roku, i w sumie bez zaskoczenia, Halo wciąż jest gigantyczne, mniejszą popularnością cieszą się Forza Horizon i SoT, a na samym końcu Gears of War Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 698 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 (edytowane) No fajnie ale Halo BYŁO gigantyczne. Teraz jest cieniem samego siebie. Ten sukces tabelkowy przekłada się na co? Ilość graczy oczywiście. Jestem jedną kropką w tym systemie, a która trochę pograła i stwierdziła, że multi to ostry paździeż. Edytowane 27 sierpnia 2021 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 7 minut temu, maciucha napisał: asx jak sie gra w tego sota? uruchomiłem kiedyś na godzinę ale nie wiedziałem co mam tam robić zbierasz kilku kolegów i bawicie się w piratów, to wszystko. Teraz dodali różne tutoriale, więc powinno być trochę łatwiej to ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 (edytowane) Asx nie rozumie. Np. W rdr 2 kiedy dowiedzieliśmy Spoiler O chorobie arthura To serce zaczęło mocniej bić. O takie chwile chodzi. Ja np. Mimo, że ostatni raz w tormenta grałem z 10 lat temu do dziś pamiętam jak przy słupie czaszek Spoiler Poznajemy cala historie morte i jak nas okłamywał przez cala podróż. W cod utopielm wiele godzin ale w sumie tylko tyle i nie mam tego co z epickimi singlami. Edytowane 27 sierpnia 2021 przez PanKamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 no dobra, ale to nie jest wylewnanie z ziomeczkiem wody z dziurawego kadłuba po czym uciekliśmy ze skarbem, strzeliliśmy sobie po wirtualnym kuflu i śmialiśmy się tak długo, aż nas rozbolały brzuchy 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 23 minuty temu, 20inchDT napisał: @Shago KOGO WYBRAŁEŚ? Dla mnie to było oczywiste: Spoiler J.D. zachował się słabo po pierwszym akcie, a Del był wiernym kompanem przez 2 i 3 akt. Jakoś nie miałem z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 ale ja wcale nie umniejszam takim tytułom jak RDR2, Wiedźmin czy Horizon Zero Dawn, bo grałem w te gry i rzeczywiście miały one fabularne momenty kiedy jakoś tam czułem się poruszony emocjonalnie, Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 22 minuty temu, ASX napisał: No my jesteśmy trochę zamknięci trochę w swojej bańce, tu takie tytuły jak SoT, Minecraft nie cieszą się wielką popularnością, mimo iż ogólnie grają w nie miliony. Porównałem jak wyglądają wyszukiwania świętej czwórcy w Google Trends i które tytuły generowały najwięcej ruchu w sieci w ostatnim roku, i w sumie bez zaskoczenia, Halo wciąż jest gigantyczne, mniejszą popularnością cieszą się Forza Horizon i SoT, a na samym końcu Gears of War To chyba logiczny, że halo miało największy ruch skoro od roku jest zapowiadana nową część? Jak zapowiedzą gearsy to halo już pewnie będzie za gearsami. Statystyki z doopy. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 3 minuty temu, PanKamil napisał: To chyba logiczny, że halo miało największy ruch skoro od roku jest zapowiadana nową część? Jak zapowiedzą gearsy to halo już pewnie będzie za gearsami. Statystyki z doopy. Halo Infinite zostało zapowiedziane w 2018 r. i jak widać gra była w topie nawet przed zapowiedzią nowej części Gearsy tylko 2 razy przebiły Halo w ostatnich 5 latach (w momencie premiery Gearsów 4 i 5) i były to bardzo krótkie momenty Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 Ale pamiętaj, że w międzyczasie było sporo wydań Halo na PC, więc w obrocie cały czas jest było sporo newsów na temat tej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 no i to jest właśnie siła marki, że w przypadku Halo czy SoT nawet wydania na steam generują ruch w sieci i sprzedają się w milionach, a w przypadku Gearsów nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 Porównywanie SoTa do Halo jest mocno przesadzone - to w żadnym najmniejszym stopniu nie jest ten kaliber co przygody Master Chiefa, już bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2021 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Porównywanie SoTa do Halo jest mocno przesadzone - to w żadnym najmniejszym stopniu nie jest ten kaliber co przygody Master Chiefa, już bez przesady. nie porównałem (sam wstawilem grafiki z których wynika że Halo to zdecydowanie największa marka M$), napisałem że wydanie Halo i SoT na steam wygenerowało ruch w sieci i obie gry sprzedały się na tej platformie w milionach, a Gearsy nie, co jest faktem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi