Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

W ogóle ten tekst że Xbox to tylko HaloGearsy i Forza jest od dłuższego czasu trochę nieaktualny.

Ponieważ na Halo czekamy już ponad pół dekady, co w świecie gier jest bardzo długą przerwą i najdłuższą w historii serii.

Forza kiedyś wychodziła co roku (na przemian Motorsport i Horizon) ale teraz czekamy już 3 lata na następną część.

Z kolei ostatnia pełnoprawną część Gearsow z kolei to rok 2019 czyli dwa lata i nowa część wciąż nie jest zapowiedziana.

W międzyczasie pojawiły się nowe IP jak  świetnie oceniane Ori czy Sea of Thieves które pod względem popularności spokojnie dobija do Świętej Trójcy.

A w kolejce czekają już następne tytuły które dołącza do HaloGearsowForzy i Piratów jak Redfall, Starfield czy Avowed. 

5 godzin temu, ASX napisał:

W międzyczasie pojawiły się nowe IP jak  świetnie oceniane Ori czy Sea of Thieves które pod względem popularności spokojnie dobija do Świętej Trójcy.

Ale my tu piszemy o epickich, singlowych doznaniach, które zostają w pamięci na długie lata, a nie o GAAS czy uroczej metroidvanii.

To, że MS ma różne IP to my wiemy.

• Plusik 3
5 godzin temu, Wredny napisał:

Ale my tu piszemy o epickich, singlowych doznaniach, które zostają w pamięci na długie lata, a nie o GAAS czy uroczej metroidvanii.

To, że MS ma różne IP to my wiemy.

Ciekaw jestem definicji "epicki singiel" I jakie tytuły się pod tym kryją. Bo coś mi mówi, że to mega subiektywna ocena i każdy uzna coś innego, bo np. Ori 2 singiel i pewne wydarzenia fabularne to dla mnie absolutny TOP growych wydarzeń. Tak samo w Gearsach 5

Spoiler

poświęcenie z mojej strony i śmierć J.D. i rozpacz Marcusa

,  z powodu czego tak bardzo czekam na 6 i co wymyślą.

Edytowane przez Shago
2 godziny temu, ASX napisał:

Sea of Thieves czy Ori to na tyle  unikalne gry, że przygody z nich zostały mi w pamięci na lata, w przeciwieństwie do wielu innych generycznych gier AAA o których zapominam w chwili usunięcia z dysku.

Ale to nie o ciebie się tutaj rozchodzi tylko o ogół. 

A ogółem SoT czy Ori przy takich markach jak Halo, Gearsy czy Forza wyglądają jak popierdółki. 

Teraz, suteq napisał:

A ogółem SoT czy Ori przy takich markach jak Halo, Gearsy czy Forza wyglądają jak popierdółki. 

czy ja wiem, taki SoT to teraz większa i popularniejsza marka niż takie Gearsy na przykład (jeszcze 5 lat temu nikt by w to nie uwierzył).

No chyba że chodzi ci o to że wygląda jak popierdółka bo ma stylizowaną oprawę, no ale wtedy takie tytuły jak Zelda czy Mario to też popierdółki

No my jesteśmy trochę zamknięci trochę w swojej bańce, tu takie tytuły jak SoT, Minecraft nie cieszą się wielką popularnością, mimo iż ogólnie grają w nie miliony.

Porównałem jak wyglądają wyszukiwania świętej czwórcy w Google Trends i które tytuły generowały najwięcej ruchu w sieci w ostatnim roku,

76353966_googletrends.thumb.jpg.4df62c54a9d72d9466a4004fbf434c5d.jpg

i w sumie bez zaskoczenia, Halo wciąż jest gigantyczne, mniejszą popularnością cieszą się Forza Horizon i SoT, a na samym końcu Gears of War

No fajnie ale Halo BYŁO gigantyczne. Teraz jest cieniem samego siebie. Ten sukces tabelkowy przekłada się na co?

Ilość graczy oczywiście. Jestem jedną kropką w tym systemie, a która trochę pograła i stwierdziła, że multi to ostry paździeż.

Edytowane przez Ins

Asx nie rozumie. Np. W rdr 2 kiedy dowiedzieliśmy

Spoiler

O chorobie arthura

To serce zaczęło mocniej bić. O takie chwile chodzi.

Ja np. Mimo, że ostatni raz w tormenta grałem z 10 lat temu do dziś pamiętam jak przy słupie czaszek

Spoiler

Poznajemy cala historie morte i jak nas okłamywał przez cala podróż.

W cod utopielm wiele godzin ale w sumie tylko tyle i nie mam tego co z epickimi singlami.

Edytowane przez PanKamil
  • Lubię! 1

no dobra, ale to nie jest wylewnanie z ziomeczkiem wody z dziurawego kadłuba

po czym uciekliśmy ze skarbem, strzeliliśmy sobie po wirtualnym kuflu i śmialiśmy się tak długo, aż nas rozbolały brzuchy

:shieeet:

• Haha 4
  • Minusik 1
22 minuty temu, ASX napisał:

No my jesteśmy trochę zamknięci trochę w swojej bańce, tu takie tytuły jak SoT, Minecraft nie cieszą się wielką popularnością, mimo iż ogólnie grają w nie miliony.

Porównałem jak wyglądają wyszukiwania świętej czwórcy w Google Trends i które tytuły generowały najwięcej ruchu w sieci w ostatnim roku,

76353966_googletrends.thumb.jpg.4df62c54a9d72d9466a4004fbf434c5d.jpg

i w sumie bez zaskoczenia, Halo wciąż jest gigantyczne, mniejszą popularnością cieszą się Forza Horizon i SoT, a na samym końcu Gears of War

To chyba logiczny, że halo miało największy ruch skoro od roku jest zapowiadana nową część? Jak zapowiedzą gearsy to halo już pewnie będzie za gearsami. Statystyki z doopy.

3 minuty temu, PanKamil napisał:

To chyba logiczny, że halo miało największy ruch skoro od roku jest zapowiadana nową część? Jak zapowiedzą gearsy to halo już pewnie będzie za gearsami. Statystyki z doopy.

1778830258_googletrends2.thumb.jpg.bf3dd71d29edf4489d4a3531f6f8898c.jpg

Halo Infinite zostało zapowiedziane w 2018 r. i jak widać gra była w topie nawet przed zapowiedzią nowej części

Gearsy tylko 2 razy przebiły Halo w ostatnich 5 latach (w momencie premiery Gearsów 4 i 5) i były to bardzo krótkie momenty

3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Porównywanie SoTa do Halo jest mocno przesadzone - to w żadnym najmniejszym stopniu nie jest ten kaliber co przygody Master Chiefa, już bez przesady.

nie porównałem (sam wstawilem grafiki z których wynika że Halo to zdecydowanie największa marka M$), napisałem że wydanie Halo i SoT na steam wygenerowało ruch w sieci i obie gry sprzedały się na tej platformie w milionach, a Gearsy nie, co jest faktem