YETI 10 998 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 51 minut temu, Wredny napisał: Określam grupę fanatycznych użytkowników PlayStation, którzy w imię marki są w stanie zabijać, żadne CW. Aż mi się przypomniało. Cytuj
SlimShady 3 386 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Przecież Starfield ma premierą na końcówkę przyszłego roku. Cytuj
ASX 14 667 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 17 minut temu, YETI napisał: Aż mi się przypomniało. Po obu stronach są fanatycy, jedni i drudzy różnią się tylko tym jaką konsole wyznają. 1 Cytuj
Kmiot 13 697 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 11 minut temu, SlimShady napisał: Przecież Starfield ma premierą na końcówkę przyszłego roku. Potrzebujesz info od Grubba, że będzie solidny poślizg? Czy wystarczy, że ja Ci to powiem? 2 1 Cytuj
ASX 14 667 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Myślę że można by liczyć na poslizg, ale z zakulisowych informacji wynika że gra już została opóźniona o cały rok, jeszcze przed ogłoszeniem daty premiery, więc IMO jest duża szansa że wyjdzie w terminie. Cytuj
Kmiot 13 697 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Jest możliwe, nie wiem, tak palnąłem te 3-4 lata z zapasem, bo realia ostatnio nie sprzyjają i same poślizgi w branży. Ale nawet te 2 lata to pewnie za wcześnie na ostateczne deklaracje. Na pewno powstaje na X, a co przyniesie przyszłość, to tylko Twitter wie. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Będzie tam gdzie jest gamepass 2 Cytuj
SlimShady 3 386 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 5 minut temu, Kmiot napisał: Potrzebujesz info od Grubba, że będzie solidny poślizg? Czy wystarczy, że ja Ci to powiem? W sumie zakładając, że nic z niej nie pokazali poza filmikiem, to możesz mieć rację, ale różnie to bywa, czasami kampania promocyjna jest bardzo krótka. Cytuj
Kmiot 13 697 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Albo będą się z tym jebali jak z Elder Scrolls 6. Kiedy to była pierwsza zapowiedź ES6? W 1999? Pewnie zależy od tego jak dużą tę grę chcą zrobić. Nie wiem, przyznaję, że w temacie Starfield jestem ignorantem, bo leży trochę poza moją sferą zainteresowań. Cytuj
ASX 14 667 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Todd Howard mówił jeszcze przed przejęciem przez M$ że Starfield będzie mieć krótką kampanię marketingową Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 powiem wam ostatnią konsolę sony kupiłem we wrześniu 2008r i po wyjrzeniu po popołudniowej kawce za okno, nabrałem ochoty na ogranie kilku exów z ps4 (tlou 1&2, got, days gone, unchartedy, gow) nie mam ani czasu ani kasy na to więc Cytuj
Kmiot 13 697 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 6 minut temu, ASX napisał: Todd Howard mówił Jak Todd tak powiedział, to ja mu wierzę. 1 Cytuj
ASX 14 667 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Oczywiście nie musisz mu wierzyć, ani oficjalnym deklaracjom że Starfield nie wyjdzie na PlayStation. Ja tylko powtórzyłem co on powiedział. Czas pokaże czy twoje przypuszczenia okażą się prawdą Cytuj
Kmiot 13 697 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Oj, nie bądź już taki zasadniczy w bronieniu Todda. Od kiedy to nie wolno mu już subtelnie pocisnąć? 15 minut temu, ASX napisał: oficjalnym deklaracjom że Starfield nie wyjdzie na PlayStation W to akurat wierzę. Tak sobie tylko tutaj dywagujemy na podstawie mglistych wypowiedzi ludzi z Bethesdy, nieprawdaż? Cytuj
Jordanensis 383 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 (edytowane) Jak już przesunęli tego Starfielda o rok to zapewne sami nie wiedzą kiedy będzie gotowy i kolejne przesunięcie jest bardzo możliwe. Edytowane 31 sierpnia 2021 przez Jordanensis Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Czez wrzucił zajebisty filmik o ten Tu koleś fajnie omawia to co tu piszecie, można posłuchać a dowiecie się jak bardzo jesteście oderwani od rzeczywistości, oczywiście mowa o klapach z Jordanem na czele 3 Cytuj
ASX 14 667 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Nikogo nie bronie, pamiętam jak często zdarzało mu się odpłynąć w swoich deklaracjach, napisałem po prostu że pożyjemy i zobaczymy jak to wyjdzie Co do mglistych wypowiedzi, to mam wrażenie że ludzie z Bethesdy, zwłaszcza Pete Hines bądź co bądź odpowiedzialny za marketing czyli osoba która wie co nieco o PR, nie są chyba przyzwyczajeni że odkąd są częścią Microsoftu to ich słowa są prześwietlane i na wszelkie sposoby analizowane, więc muszą ważyć każde słowo. Zadałem sobie ten trud i przeczytałem jego wypowiedź w którym mówi że część gier w przyszłości może trafić na PlayStation i myślę że prawdopodobnie mogło chodzić mu o produkcję typu niedawno zapowiedziany kolejny remaster Skyrima (który to już? Xd) czy Quake, czyli gry które mają pewne dziedzictwo na innych platformach i które wciąż wychodzić będą na PlayStation. Wydaje mi się że naprawdę trudno połączyć te wypowiedz z konkluzją że Starfield może wyjść kiedyś na PlayStation, co niektórzy w internecie (nie w tym temacie ofc) próbowali sugerować. Zaszedł tu naprawdę spektakularny fikołek logiczny. Zresztą oddajmy głos samemu zainteresowanemu co o tym myśli: Co do mojego osobistego zdania na temat ekskluzywności, to myślę że powiedziałem już dość w tym temacie. Ale powtórzę, zanim ktoś zacznie mi inputowac że cieszę się że Starfielda nie będzie na PS, że dla mnie to nie ma znaczenia czy wyjdzie czy nie wyjdzie. Cytuj
Ukukuki 7 024 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Bethesda nie będzie wydawać swoich nowych gier na PS skoro jest częścią MS. Nie wiem skąd ta dyskusja. Cytuj
Kmiot 13 697 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Bo to się mówi prosto i na temat "nie będzie Starfield i pozostałych nadchodzących gier na PS i chuj wam do tego", ale marketingowcy są tylko szczebel niżej od polityków w manewrach słownych i potem wychodzi jak wychodzi, że trzeba się tłumaczyć "nie to miałem na myśli". Oczywiście głąby doszukujące się ukrytych znaczeń w przekazach jakby to były gierkowe easter eggi od Kojimy to też są siebie warci, ale m.in. dlatego z takimi trzeba krótko, między oczy i nie ma że boli. Ale z Todda to beka od zawsze i na zawsze. 1 2 Cytuj
Figuś 21 178 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Lawirują bo chuj wie jakie jeszcze umowy wydawnicze mieli podpisane przed przejęciem. Wiadomo o Deathloop i Gostwire Tokio. Wolf 3 jest na horyzoncie i ciekawe czy to jeszcze nie będzie multiplatforma, jeśli tak to pewnie nie będzie wersji natywnej dla PS5 jak w przypadku Psychonauts 2. Mogą też negocjować po cichu ich zmianę przed zapowiedzią, tylko tu pewnie wchodzą tantiemy i ich ilość potrzebna do renegocjacji ewentualnie coś w zamian. 1 Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 21 minut temu, Kmiot napisał: Bo to się mówi prosto i na temat "nie będzie Starfield i pozostałych nadchodzących gier na PS i chuj wam do tego", ale marketingowcy są tylko szczebel niżej od polityków w manewrach słownych i potem wychodzi jak wychodzi, że trzeba się tłumaczyć "nie to miałem na myśli". Oczywiście głąby doszukujące się ukrytych znaczeń w przekazach jakby to były gierkowe easter eggi od Kojimy to też są siebie warci, ale m.in. dlatego z takimi trzeba krótko, między oczy i nie ma że boli. Ale z Todda to beka od zawsze i na zawsze. Tak to powinno wyglądać aby zamknąć spekulacje. Peter hines jakieś kabarety uprawia. Potem sie dziwić, że wybuchają takie aferki. Cytuj
Faka 3 998 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Todd Howard to by się ładnie dogadał z ekipą cdp i jeszcze z tym typem od No mans sky, nie pamiętam jak mu tam było. Cytuj
Lukas_AT 1 194 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Moze i Starfield wyjdzie pod koniec 2022 roku i nie będzie opóźnień, ale pytanie: w jakim stanie technicznym? Wszyscy wiemy, że gry Bethesdy najlepiej ograc rok po ich premierze. Ciekawe czy przejęcie przez MS i nowy sprzet cos tu zmienia. Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Dogadują się, jeszcze jak. 1 Cytuj
ASX 14 667 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Opublikowano 31 sierpnia 2021 Btw roczna ekskluzywność Rise od The Tomb Raider kosztowała Spencera 100 milionów dolarów. Trochę astronomiczna kwota. I jak dla mnie kasa całkowicie wywalona w błoto 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi