Czoperrr 5 022 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Ja się tylko martwię, że chłopaki tak tanio skórę sprzedali Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 12 minut temu, Pupcio napisał: A co oni tam jeszcze mają za studia?? Jak jest szansa na nowego deusa to tyle mi wystarczy do szczęścia Można teraz do nich jeszcze dorzucić kilka studiów Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 299 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Fajnie jakby ktoś uratował R* z rąk take2 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Swego czasu branżunia żartobliwie spekulowała, że Embracer to jakaś mega pralnia pieniędzy. Od lat skupowali mniejsze studia, teraz przechodzą do konkretów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 5 minutes ago, Daddy said: Można teraz do nich jeszcze dorzucić kilka studiów Jak ktoś śmie twierdzić, że MS ma monopol na rynku to niech spojrzy raz jeszcze na tą grafikę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 No super ale wole malutki set od ms niz te wszystkie nonamey od embracer. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Studia studiami ale o ile w grupach ms, sony czy ea większość developerów znam tak w embracer group 3/4 to dla mnie jakies no name. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Potęga, monopol, trzeba powstrzymać to przejęcie! 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 271 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 To dobre wieści dla MS, im więcej dużych wydawców skupiających duże ilości deweloperów tym łatwiej przepchnąć deal z Acti i wszystki kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 tyle studiów, a i tak w tyle za ubisoftem, ktory ma 20k pracownikow Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Jak MS kupi Ubisoft to sprzedaje Xboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 20K pracowników? Łakomy kąsek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Połowa do wywalenia od zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 271 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 MS kupi EA. 2 lata przed dealem z AB, z MS do AB przeszli bezpośrednio pracownicy, którzy zajęli ważne pozycje w firmie, m.in. Rod Ferguson. Dzisiaj mamy deal z AB. Ostatnio z MS odszedł facet który w EA zajął posadę generalnego dyrektora do spraw finansowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Nie wiem czy doszukiwałbym się czegoś więcej w zatrudnieniach pojedynczych osób. Bo pomiędzy EA, a Xboxem od lat trwają transfery w tym na kluczowych stanowiskach. Wystarczy wspomnieć Petera Moore który szefował Xboxowi aby potem objąć kluczowe stanowisko w EA, czy jego następcy czyli niesławnego Dona Matricka który przebył drogę odwrotną - na początku był w EA, a potem przeszedł do Xboxa. Z drugiej strony, 4 czy 5 lat temu bodajże Bloomberg donosił że toczyły się nawet rozmowy o zakupie EA przez Microsoft, więc może rzeczywiście coś było/jest na rzeczy. Jedyne czego jestem pewny to tego że prędzej czy później znowu spróbują kogoś przejąć, nie wiem czy będzie to EA, Ubisoft, Square czy ktoś inny. Ale mają tyle pieniędzy że nikt nie może czuć się bezpieczny Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 zakład o konto schabka, ze nastepne bedzie ubi? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Schabek nie powinien mieć konta, więc nie ma o co się zakładać Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 3 godziny temu, Czoperrr napisał: Jak ktoś śmie twierdzić, że MS ma monopol na rynku to niech spojrzy raz jeszcze na tą grafikę. To tak nie działa, mają dużo ekip ale w większości to małe randomowe studia (oczywiście rodzyny też się trafią jak Gearbox czy Deep Silver) ich cała grupa to 14tys. osób dla porównania studia MS, AB i Bethesdy to +20tys. osób. Lepiej mieć mocne ekipy z mocarnymi IP niż 100 randomów ale cieszy mnie że idą do przodu, Europa też musi coś dorzucić od siebie. 8 minut temu, ASX napisał: Nie wiem czy doszukiwałbym się czegoś więcej w zatrudnieniach pojedynczych osób. Bo pomiędzy EA, a Xboxem od lat trwają transfery w tym na kluczowych stanowiskach. Wystarczy wspomnieć Petera Moore który szefował Xboxowi aby potem objąć kluczowe stanowisko w EA, czy jego następcy czyli niesławnego Dona Matricka który przebył drogę odwrotną - na początku był w EA, a potem przeszedł do Xboxa. Z drugiej strony, 4 czy 5 lat temu bodajże Bloomberg donosił że toczyły się nawet rozmowy o zakupie EA przez Microsoft, więc może rzeczywiście coś było/jest na rzeczy. Jedyne czego jestem pewny to tego że prędzej czy później znowu spróbują kogoś przejąć, nie wiem czy będzie to EA, Ubisoft, Square czy ktoś inny. Ale mają tyle pieniędzy że nikt nie może czuć się bezpieczny Tylko nie to, EA czy SE to największe wtopienie kasy, SE z FF to bezsensowny zakup dla MS, tutaj Sony prędzej zapuka do drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 EA czy Take-Two raczej odpadają bo wtedy na serio mogą się przywalić o robienie monopolu na rynku USA. Square-Enix pewnie też bo nie dość że to jest japońska korporacja i z jej zakupem ktoś z zewnątrz może mieć problem to wydaje dużo typowo japońskich gier bardziej celujących w PS i Switcha (tu prędzej Sony zadziała bo i tak już płaci wagony kasy za czasowe exy). Ubisoft może zostać przejęte ale tutaj bardziej widzę że jakiś Tencent kupi żeby mieć $$$ z live service games ze znanymi IP na wszystkie platformy (od mobile po PC). A tak poza tym wolał bym żeby wykupywane były mniejsze firmy gdzie widać że jest pomysł ale brakuje budżetu na dopracowanie gierki i reklamę (np. Team Ninja). Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Nie przywiązujcie się tak do tych firm które wymieniłem, podałem je tylko jako przykład że mogą kupić każdego Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Do czasu finalizacji acti microsoft mozna zapomnieć o dużych zakupach przez microsoft. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 3 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 A to nie jest tak, że EA traci licencję na FIFA i stąd są przymiarki do przejęcia studia? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 nie, nie jest tak. ea sobie poradzi bez fify. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi