Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Horizon to była w sumie chyba pierwsza gra z otwartym światem w jaką grałem po długiej przerwie stąd też nie miałem problemu ze spędzeniem tam wielu godzin. Wtedy też jakoś zacząłem Origins, ale bardzo szybko wyłączyłem. Jak ma być patch pod 60 klatek to bardzo możliwe, że dam drugą szansę.

Niby ma być, bo 4 miesiące temu coś przebąkiwali o tym, ale od tamtej pory cisza i nie wiadomo, kiedy się pojawi. Może do tego czasu akurat Ci przejdzie :nosacz3: Chociaż Origins też spoko, bo Egipt ładny, odświeżona formuła całkiem fajna, ogółem taki Wiedźmin 3 style gierki.

Mnie z tej nowej trylogii Origins najmniej się podobał. Odyseja była bardzo spoko, luzacki klimat, widać że Ubisoft przestał traktować tę serie na serio przez co pojawiło się miejsce na bekowe historie, będące czymś w stylu The Best of Starożytnej Grecji. Siadałem sobie przed konsolą, natykałem się kolejne miasto, wioskę, osadę i zawsze trafiał się tam jakiś ciekawy quest rodem z Herculasa czy Xeny lecącej na polsacie, co akurat było plusem.

A Kasandra była po prostu fajną babką w przeciwieństwie do tego mruka Bayeka. Ostatnio czytałem w ogóle że Bayek został wepchnięty do tej gry na siłę, po początkowo głównym protagonistą miała być ta babka jego żona, ale Ubisoft bał się tego jak gracze zareagują na główną bohaterkę babe i zepchnął ją na dalszy plan, a protagonistą został Bayek i to czuć w grze.

3 godziny temu, Bzduras napisał:

Dementuję, rimejki to tylko część jaranga :kaz: Ogólnie giereczki dalej mi robią, ale czym dalej w las tym więcej z nich po prostu przelatuje obok mnie. I złapałem się też na tym, że wracam częściej do posiadanych już staroci zamiast brnąć w nowe eksajting tytuły. Kryzys gracza wieku przedśredniego czy tęsknota za czasami, które były i już nie wrócą? Nie wiem, ale jak niedawno znalazłem płytkę z obiema częściami The Suffering na PC i zainstalowałem to przeszedłem pierwszą od kopa na dwa posiedzenia. Teraz jak zerkam na zapowiedzi to mało co chwyta mnie za jaja od samych zapowiedzi, ale i takie perełki się zdarzają (usycham nadal za DokeV, Alanem 2 i Bomb Rush Cyberfunk :frog:).

A z zapowiedzianych rimejków i remasterów to tylko Max Payne sprawia, że serduszko bije mocniej.

Gorwa, ale ulga, że nie jestem yebanym zrzędą tylko mnóstwo graczy odczuwa podobne zmęczenie i widzi te same OBJAWY obrzydzenia giereczkami.

Lżej mi od razu na duszyczce. <3

9 minut temu, Bigby napisał:

Wróćcie do jakiegoś starego sztosa pokroju Chaos Theory, Mafii jedynki, Half Life to choć na chwilę powróci wam radość z grania. :fsg:

Taki zamysł, PC jest (najlepsze retro), jakiś handheld i robię detox od nowych giereczek. :banderas: