Mejm 15 262 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Nawet w to gralem. W demko jak wyszla. Nie wiem czy byles wtedy na swiecie jeszcze. e: oczywiscie nie "jeszcze" a "juz" xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Jako, iż ten najcudowniejszy okres w roku (czyli Boże Narodzenie) zbliża się dużymi krokami, a już w weekend mieliśmy pierwsze opady białego puchu, to powiedzcie mi - jakie są Wasze ulubione śnieżne, może świąteczne etapy w grach? Dla mnie oczywiście topem topów jest zima w Stardew Valley: Śnieg w Gotham w Batman Origins: Grizzlies w RDR2, najlepszy śnieg w grach? Góry i Mountain Knot City w Death Stranding: Cytuj Odnośnik do komentarza
Plackus 385 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Ze świątecznych to na pewno christmas town z kingdom hearts 2. A śnieg sam w sobie to porządny opad szczeny był przy uncharted 2 na ps3. To była wtedy jakość i coś nowego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Zima w grach <3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Najlepszy śnieg (design), to w Octopath Taveller: Najlepszy level: - Cały Max Payne 1 - The Last of Us Winter Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 691 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Mafia 2 i ten początkowy powrót do domu z frontu <3 klimat cudo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plackus 385 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Zimowy klimat również robił robotę w Fahrenheit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 7 minut temu, Plackus napisał: Zimowy klimat również robił robotę w Fahrenheit Generalnie zima dla gracza lepsza w życiu i w grach . Piękny czas. Skyrim Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 To zima mi się podobała jeszcze w Horizonie i RDR2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 262 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Rune. Moze nie najlepszy snieg w grach, ale ten mrozny klimat polnocy i pora kiedy ogrywalem demko bardzo mocno mi sie z zima kojarza. No i nie moglo zabraknac klasyka. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 U Dawida Klatki zawsze jest sugestywnie pod tym względem - od Fahrenheita - przez Beyond - do Detroit, a za całokształt, to dodatek do pierwszej Alojki zjada wszystko, co wyszło do tej pory(chociaż nie wiem, jak tam w dwójce): U Elliota momentami fotorealizm, i to w 2013 roku na PS3.5 Czy androidy mogą śnić o head&shouders? Kawałek małego cylindra z maszyny turla się przy okazji niemożebnie czochrając mosznę: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 592 Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Wiem, że ma to niemały związek z tym, czy ktoś gry zbiera, czy przechodzi jak najszybciej i puszcza dalej, no ale niekoniecznie... Wolelibyście, żeby gry trzymały cenę, na jaką zostały wycenione premierowo, tym samym szanując was jako kupujących, którzy na premierę zapłacili tę pełną cenę, czy jednak jesteście zwolennikami promocji? Czyli im taniej tym lepiej, im szybciej tanieje tym lepiej, a jeszcze lepiej, jak rok po premierze rozdają za darmo. Jesteście graczami, którzy lubią zakupy na premierę gier, uczucie grania w nowość, "musicie" ogrywać interesujące was nowości, czy też nie ma to dla was znaczenia i rozsądek bierze górę? Ktoś jakiś czas temu pisał na forum, że właśnie Nintendo tak tłumaczyło ceny swoich gier ("gry trzymające cenę, na jaką zostały wycenione premierowo, tym samym szanując was jako kupujących, którzy na premierę zapłacili tę pełną cenę") Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 859 Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Nintendo ma zupełnie inne podejście do tego ale nie wiem czy pamiętacie - kiedyś to była norma dla pozostałych graczy na rynku. Gierki dawniej nie taniały tak jak dzisiaj, jak dla mnie złote czasy i gierki za darmo albo po 5 zł. A co do brania na premierę, jak chce zagrać to nie mam absolutnie cienia zastanowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 592 Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Mi się odechciało robienia zakupów na zapas ("a może mnie najdzie chęć, a akurat nie będzie promocji wtedy") i mocno to ograniczyłem. Ładnych kilka razy się tak naciąłem. Tutaj Epic rozdaje, tam Amazon, innym razem sam wydawca, 2 tygodnie po zakupie cena gry maleje o połowę... Nie wiem, może im się te deale opłacają na tyle, że takich robiących zakupy na zapas mogą sobie odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 859 Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Raczej nie mają wpływu na tych co kupują na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Ja nie pamiętam czasów gdzie gry trzymały swoją cenę tylko że w czasach przed internetowych obniżki w sklepach leciały 'falą', jak sklep A obniżył cenę danej gry to miesiąc później reszta też miała niższą cenę. Mniej popularne gierki szybko taniały, lepsze wchodziły do platynowych kolekcji, a najszybsze obniżki były w czasach PS2/X/GC gdzie takie GTA SA z pół roku po premierze kupiłem za 120, a też było masa rocznych hiciorów za 80zł i mniej. Jedyne wyjątki to N64 gdzie nie przypominam sobie reklam z grami poniżej 200zł i może gry od Nintendo na handheldy. A Nintendo nie obniża cen bo może sobie na to pozwolić (wiedząc że i tak każdy posiadacz Switcha kupi ich exy) i więcej zarabia na takim podejściu, nie dla tego że szanuje klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 592 Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 47 minut temu, łom napisał: A Nintendo nie obniża cen bo może sobie na to pozwolić (wiedząc że i tak każdy posiadacz Switcha kupi ich exy) i więcej zarabia na takim podejściu, nie dla tego że szanuje klienta. No wiadomo, że tak jest, ale paradoksalnie trochę sensu w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Niech tanieją po czasie, to normalne. Samochody tanieją, inne rzeczy z upływem miesięcy i lat również. Kto chce nowość - płaci więcej. Kto chce poczekać - płaci mniej. Najważniejsze, żeby był wybór i rynek używany w przypadku gier pudełkowych, bo przy samej cyfrze to rzeczywiście te ceny będą się wysoko trzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 W dniu 20.11.2023 o 10:00, Rozi napisał: Śnieg w Gotham w Batman Origins: Wacek z Wotham zawsze na propsie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Po 24 latach zaorane studio, rok temu EG ich wykupiło Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Są i oni. ten joke z crunchem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 592 Opublikowano 5 Stycznia Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia https://www.eurogamer.pl/dlaczego-horrory-z-ps1-wydaja-sie-straszniejsze Super artykuł, a na pewno tematyka, bo sam już dawno miałem takie przemyślenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 031 Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia W tym roku nie ma forumkowego głosowania na GOTY? Nie potrafię znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi