Bzduras 13 112 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Trójki pewnie nie ruszą bo prawa do Żąna Renault, ale Dawn of Dreams Przytuliłbym z chęcią. 1 Cytuj
Josh 5 274 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego (edytowane) Zmienią model Żaka, nagrają mu nowy va i śmiało mogą sprzedawać. Nie jestem tylko pewny czy ziomek nie miał jakichś FMV, ale to się najwyżej wytnie albo po prostu odpalą mu te 3% ze sprzedaży remastera. Edytowane 5 lutego przez Josh Cytuj
pawelgr5 1 605 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Typ sie powinien cieszy ze potezny Capcom moze chciec znowu pokazac jego morde w swojej grze. On zagral w czyms znaczacym w ciagu ostatnich 15 lat? Cytuj
SnoD 2 414 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Iron Galaxy zwalnia prawie 70 pracowników, to podobno ostatnie próby uratowania studia. Cytuj
Figaro 8 409 Opublikowano 6 lutego Opublikowano 6 lutego Zapowiedź Gexa nadchodzi. Na State of Play? Cytuj
SnoD 2 414 Opublikowano 6 lutego Opublikowano 6 lutego T2 w raporcie finansowym podało, że do listopada 2024 na rynku było łącznie ok. 94 mln konsol PS5/XS. To raczej kiepski wynik na tle poprzednich dwóch generacji, z punktu widzenia dużych wydawców myślących o wysokobudżetowych produkcjach. To źródełko wysycha i wszystkich nie wykarmi. Cytuj
Homelander 2 525 Opublikowano 6 lutego Opublikowano 6 lutego (edytowane) 20 minutes ago, SnoD said: T2 w raporcie finansowym podało, że do listopada 2024 na rynku było łącznie ok. 94 mln konsol PS5/XS. To raczej kiepski wynik na tle poprzednich dwóch generacji, z punktu widzenia dużych wydawców myślących o wysokobudżetowych produkcjach. To źródełko wysycha i wszystkich nie wykarmi. A masz porównanie z poprzednią generacją? Bo w porównaniu do poprzedniej jest jakieś niecałe 5 milionów mniej konsol. Nie jest to jakiś tragiczny wynik biorąc pod uwagę jak mało argumentów i Sony i Microsoft dali żeby jednak się na nowe konsole przesiąść. No i PS4 i Xbox One konkurowali z WiiU, a nie Switchem. Do tego rynek PC był mniejszy. Biorąc to pod uwagę te 5 milionów mniej nie jawi się jak coś kiepskiego. Tak przynajmniej ja to widzę Edytowane 6 lutego przez Homelander Cytuj
ASX 14 898 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Może nie wysycha, ale raczej po prostu nie rośnie. A gry jak wszyscy wiedzą są w produkcji coraz gorsze, do tego mniej gier się kupuje bo coraz więcej czasy poświęca się na GAASy i jest niestety jak jest. 1 Cytuj
drozdu7 3 043 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego No a jaki był podział wtedy? Teraz mamy 65 mln plejek i ok. 30 mln Xboxów. Wiec dla Sony sytuacja wygląda pewne lepiej niż w poprzedniej generacji Ta narracja że już zaraz Sony czy Nintendo będzie miało kłopoty staje się trochę smieszna. Nadal sprzedają konsole, sprzedają gry mając też straty z racji rynku wtórnego. I żyją. Cytuj
ASX 14 898 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Ogólnie dane z Sony wskazują PS5 ciężko będzie powtórzyć sprzedaż PS4, mimo słabnącej pozycji na rynku konsol xboxa. Nie chodzi o kłopoty, tylko raczej o stagnacje na rynku konsol. Sony sobie z tym poradzi bo ma do eksplorowania rynek Pecetowy, a Nintendo też nic nie będzie bo z tych wszystkich trzech firm to najzdrowiej funkcjonująca firma. Cytuj
drozdu7 3 043 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Bo taka narracja pojawia się po tym co zrobił MS, że zaraz wszyscy będą zmuszeni albo co. Milion analiz. A to zwyczajnie MS sam sobie na to zapracował. Ale przeze mnie przemawia wściekłość i trochę żal. Bądź co bądź wychowałem się w czasach gdzie w PSX Extreme czytało się o launchu pierwszego Xboxa, Gamecubea czy PS2. Każda miała coś indywidualnego. Później się to trochę rozmywało ale no nie chciałbym żeby konsole zlały się w jedno, mimo wszystko. A tak to wygląda że jedna z konsol zostanie maszynką do Gamepassa i tyle. Cytuj
łom 2 124 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Nic dziwnego że sprzedaż jest mniejsza skoro w poprzedniej generacji po 3 latach wprowadzono modele Slim za 100$ mniej niż wyjściowo, później jeszcze taniej można było dorwać konsole co wraz z wysypem hitów mocno pobudziło rynek. Dodać do tego problemy z dostępnością PS5/XSX przez pierwsze 2 lata i te statystyki nie wyglądają tak źle. Zobaczymy jak poradzi sobie Switch 2 i czy Nintendo przygotuje wystarczającą ilość sprzętu. Cytuj
ASX 14 898 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego N rynek się zmienił, konsole już nie odrywają takiej roli jak 20 lat temu i pewnie już nigdy nie będą, te strategie które sprawdzały się w 2001 czy 2005 r, dzisiaj już nie działają. Rozumiem żal za dawnymi czasami, ale pora to zaakceptować. Gry xboxa będą na innych konsolach, PC i w chmurze. Playstation jest wydawcą third party na PC. I tylko Nintendo pozostaje po staremu. To jest biznes i firmy muszą się dostosować albo zginą. Cytuj
drozdu7 3 043 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Nie odgrywają roli ale Switch sprzedał 150 mln, a Plejka 65mln pomimo wielu problemów i złych decyzji. Więc jednak dla wielu ludzi konsole mają znaczenie. Tak samo pudełka. Teraz napewno działa ludziom na wyobraźnię że będą mieli w jednej bibliotece God Of Wara, Gearsy, Spidermany, Fable itp. (konsolowej bibliotece, bo zaraz będzie wyjazd z PC:) Cytuj
ASX 14 898 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego No konsole może i nie rosną, to jednak wciąż odgrywają ważną rolę i grają na niej dziesiątki milionów graczy. Więc oczywiste że wciąż mają znaczenie i nikt z nich nie rezygnuje. Cytuj
drozdu7 3 043 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego (edytowane) Myślicie że Valve gotuje jakieś swoje urządzenie pod tv? Też plotek masa wyebala. Niby coś takiego nie jest im jakoś specjalnie potrzebne, ale jakoś bardziej jestem w stanie uwierzyć w to niż Steama na Xboxie. Bo tamto wogóle mi się nie kalkuluje Edytowane 7 lutego przez drozdu7 Cytuj
ASX 14 898 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Myślę że może coś być na rzeczy. Ale na dobrą sprawę jeśli masz ochotę na konsolę stacjonarną od Valve to już teraz możesz ją zrobić sobie sam. Wystarczy dowolny PC z zainstalowanym SteamOS. Kształt, rozmiar, podzespoły, kolor tej "konsoli" możesz sobie wybrać sam. To jest bardzo przyszłościowe podejście. Fani Nintendo wyśmiewają sprzedaż Steam Decka, który sprzedał kilkadziesiąt razy gorzej niż Switch, gdy tak naprawdę ta sprzedaż dla Valve i Steama nie ma większego znaczenia, bo ich cały biznes opiera się na sprzedaży softu czyli gier, a nie hardware'u. Cytuj
Paolo de Vesir 9 534 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego 3 minuty temu, ASX napisał(a): Ale na dobrą sprawę jeśli masz ochotę na konsolę stacjonarną od Valve to już teraz możesz ją zrobić sobie sam. Wystarczy dowolny PC z zainstalowanym SteamOS. Kształt, rozmiar, podzespoły, kolor tej "konsoli" możesz sobie wybrać sam. Ludzie wciąż będą czekali na rozwiązanie out of the box. Również byłbym w stanie złożyć PC, ale podoba mi się, że w konsoli (czy takim SteamMachine) miałbym po prostu bezproblemową obsługę, w dodatku w małej, zgrabnej obudowie. 4 Cytuj
ASX 14 898 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Jeśli będzie popyt, to nic nie stoi na przeszkodzie by powstały takie sprzęty out of the box. Nawet jeśli nie od samego Valve to od ASUSów, Lenovo i innych producentów. Cytuj
Paolo de Vesir 9 534 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Myślę, że Steam ładnie wypełni lukę po MS - jako jedyni mają sklep z ofertą dorównującą konsolom, coś takiego nie mogłoby powstać z rąk Epica np. Cytuj
Homelander 2 525 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Nie powiedziałbym też, że sprzedaż Decka nie ma znaczenia, to jednak poszerzenie bezpośredniej bazy klientów. Nie jest to fundamentalne, ale ważne na pewno. A co do potencjalnej Steam Machine to kluczem jest ustalona konfiguracja i atrakcyjna cena, jak w przypadku Decka. Więc rozwiązania od 3rd party mogą być mało interesujące, na przykład dla mnie. Tak samo jak mało interesujące są dla mnie handeldowe pecety z tych samych względów Cytuj
ASX 14 898 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Przecież żadna luka nie powstaje, Xbox dalej będzie produkować swoje "konsole", a Steam nie jest zainteresowany rywalizacją na konsolowym rynku. Valve raczej będzie pomagać przeobrazić rynek na swoją pecetową modłę. Ten proces pecetyzacji zresztą dzieje się sam bez ich pomocy, Cytuj
Paolo de Vesir 9 534 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Oj, nie rozpędzałbym się z tym nowym Xboxem, bo wyjdzie jeszcze, że to będzie dekoder do GamePassa - bez nośników albo odpowiedniej mocy. Sami w tej generacji już ubili podstawkę do XCloud chociażby. Jestem w stanie wyobrazić, że to Valve będzie zależało bardziej aby wejść pod telewizory niż Microsoftowi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi