Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Niezłe, nie skończyłem gry która mi się podoba, niezły zezłomig. :obama: Nie wyżywam się na tobie, po prostu wytykam hipokryzję - dołączyłeś do generacji ósmej w 2023, a wypowiadasz się z pozycji eksperta na temat całej branży - najbardziej gier na konsole których nie posiadasz.

Czy mozesz wymienic te gry ktorych nie posiadam a o ktorych sie wypowiadam? Czy jest wsrod nich Avowed?

Nie wiem tez co masz na mysli o pisaniu z pozycje eksperta. Moze to, ze mimo nadrabiania zaleglosci koncze gre od a do z bez wgledu kto ja zrobil, a nie olewam po godzinie bo wyprodukowala ja konkurencja. To tak, moge czuc sie ekspertem.

ps. widze ze dobrze rozsiadlem ci sie w glowie skoro zapamietales kiedy kupilem sonke 4 :notbad:

A jak juz przy rzucaniu sie o CW i wytykaniu hipokryzji jestesmy.

34 minuty temu, Mejm napisał(a):

A to ciebie najczesciej czytamy splakanego o nierowne traktowanie piszacych podsmiech.ujki o tej czy innej konsoli (lub usludze).

6 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Na forum jest po prostu przyzwolenie na jebanie Xboxa, a po to jest CW żeby takie rzeczy tam wylewać. Wejdziesz do tematu exa na Sonkę i napiszesz co Ci nie siada to otrzymasz (zwłaszcza z perspektywy kogoś z zielonego obozu) w odpowiedzi "wypierdalaj do CW" i kwadrat szybko robi sprzątanie tematu. A w dziale Xboxa i statusach? Niebiescy robią chlew i jeszcze się burzą jak im się uwagę zwraca.

Kurwa, trochę konsekwencji albo ludzkiej przyzwoitości.

No wlasnie ku.rwa troche konsekwencji i przyzwoitosci.

Opublikowano
9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Na forum jest po prostu przyzwolenie na jebanie Xboxa, a po to jest CW żeby takie rzeczy tam wylewać. Wejdziesz do tematu exa na Sonkę i napiszesz co Ci nie siada to otrzymasz (zwłaszcza z perspektywy kogoś z zielonego obozu) w odpowiedzi "wypierdalaj do CW" i kwadrat szybko robi sprzątanie tematu. A w dziale Xboxa i statusach? Niebiescy robią chlew i jeszcze się burzą jak im się uwagę zwraca.

Kurwa, trochę konsekwencji albo ludzkiej przyzwoitości.

Wypierdalaj do CW

• Haha 3
Opublikowano

Trzeba się pogodzić z tym, że taka jest już specyfika forum i nic się nie zmieni. Użytkownicy też mają swoje własne preferencje i wcale nie silą się na jakąś bezstronność i obiektywizm i są już tym wieku że nic się w tej sprawie nie zmieni. Jeśli komuś to przeszkadza to nic nie stoi na przeszkodzie żeby po prostu przestać pisać, bo walka z tym nie ma sensu.  

Być może fakt że gry Xboxa zaczną wychodzić na Playstation, może trochę złagodzi tę sytuacje bo ludzie zauważą że te gierki wcale nie są takie chujowe i ludzie bardziej skupią się bardziej na samych grach, zamiast na tym na czym grają i na co wychodzą. Ale równie dobrze i co chyba bardziej prawdopodobne uczyni to sytuację jeszcze gorszą.

Opublikowano

Chujowa gra to chujowa gra. Średniak to średniak, a dobra gra to dobra gra. Nieważne na co i od kogo. Widziałeś hejterskie posty o Indianie? Forzie Horizon? Hifi Rush? Do narracji o obleżonej twierdzy nie pasuje, to pomija się?

Opublikowano
Teraz, Homelander napisał(a):

Widziałeś hejterskie posty o

Ej ale powiedz mi czemu tak bardzo czujesz się w obowiązku hejtowac to Awoved. I już wrzuciłeś to do koszyka hujowa gra.

Ja mam chyba z 5h i napewno nie jest to najgorsza gra świata na jaką ją kreowano. 

Opublikowano
1 minute ago, drozdu7 said:

Ej ale powiedz mi czemu tak bardzo czujesz się w obowiązku hejtowac to Awoved. I już wrzuciłeś to do koszyka hujowa gra.

Ja mam chyba z 5h i napewno nie jest to najgorsza gra świata na jaką ją kreowano. 

Totalna bzdura. Pokaż mi palcem gdzie to robię. Konkretny cytat

Opublikowano

o Indianie akurat było bardzo dużo negatywnych opinii na długo przed premierą, dużo osób pisało że szykuje się średniak do Game Passa itp. teksty, dopiero bliżej premiery głosy te ucichły, , a część osób nawet zmieniło zdanie.

• This 1
Opublikowano

Bo ludzie nie byli przekonani do hybrydy TPP i FPP, a też maszynowi mieli zniżkę formy od momentu pierwszego wolfika, bo i kontynuacja wyraźnie słabsza, nie mówiąc o chujni w postaci youngblood(wespół z Arkane). Twórcy są dobrzy tak jak ich ostatnia gra, ale fajnie że wyszło pozytywne zaskoczenie.

Opublikowano
30 minutes ago, ASX said:

o Indianie akurat było bardzo dużo negatywnych opinii na długo przed premierą, dużo osób pisało że szykuje się średniak do Game Passa itp. teksty, dopiero bliżej premiery głosy te ucichły, , a część osób nawet zmieniło zdanie.

Ludzie byli sceptyczni. Trudno nie być po pierwszych trailerach, założeniach i kondycji ip na podstawie której gra powstała. Co to ma wspólnego z opiniami PO premierze?

Opublikowano

Monolith... Studio z taką historią jak Blood, Shogo czy NOLF, a Mordorach nawet nie wspominam, zamordowane przez Warnera. Swoją drogą ciekawe co oni robili przez ostatnie 8 lat, no bo chyba nie Wonder Women tylko

Opublikowano
W dniu 24.02.2025 o 11:23, Josh napisał(a):

Nie wiedziałem, że Resident też jest erpegiem i że tam interaktywność lokacji jest równie istotna. Serio, można do Was pisać to samo po 10 razy, ale i tak nie łapiecie.

Zastanawiam się, skąd wzięło się to urojenie, ze w eRPeGach "interaktywność lokacji" jest jakoś niesamowicie ostotna:philosoraptor:
Pewnie jest tak jak pisałem - Bethesda i ich kultowe tytuły (oraz ogólnie Creation Engine) tak rozpieściły zagrajmerów, że gatunek RPG to dla nich tylko Elder Scrolls, Fallout, Starfield.

Poproszę o przykłady jakichś innych gier z tego gatunku, w których można "zrzucać widelce i zabijać eNPeCów", bo oprócz wyżej wymienionych to kojarzę jeszcze starą gierkę Arkane - Dark Messiah of Might and Magic.

W dniu 24.02.2025 o 12:25, Josh napisał(a):

Najśmieszniejsze w tej całej dyskusji jest chyba to, że gdyby ci ani trochę i kompletnie nie-pierdolnięci gracze mieli jakieś standardy albo przynajmniej rozumieli że inni gracze takowe mają i nie bronili ewidentnych wad, które w erpegach bolą bardziej niż w innych grach

I znów - czemu akurat w eRPeGach bolą bardziej? Bo mnie osobiście brak interakcji z otoczeniem bardziej bolałby w strzelance, albo survival-horrorze np.

W dniu 24.02.2025 o 13:53, Josh napisał(a):

No, np kobiety z chujami w ciemnych uliczkach.

Ten Obsidian to jednak wie do czego się przyłożyć, a do czego nie.

30h na liczniku i jeszcze nic takiego nie widziałem - ba, nawet jak sikają to nie ma chuja - sprawdzone.

W dniu 24.02.2025 o 13:55, Homelander napisał(a):

No widzisz, a mi nie odebrało i skończyłem. A martwy i nieinteraktywny świat odbiera. I co teraz? Dlaczego ja akceptuję Twoje obiekcje wobec tego ewidentnego problemu jak framerate, a ty moich nie i wmawiasz mi bzdury? Bo Twoja racja jest bardziej twojsza niż mojsza, bo twoja racja jest najtwojsza?

A jak tam interaktywność w Baldur's Gate 3? Zrzucałeś talerze ze stołów? Nie grałem, więc nie wiem, jak to tam wygląda, ale wydaje mi się, że masz równie zerowy wpływ na otoczenie co w Avowed.

Opublikowano
1 hour ago, Wredny said:

A jak tam interaktywność w Baldur's Gate 3? Zrzucałeś talerze ze stołów? Nie grałem, więc nie wiem, jak to tam wygląda, ale wydaje mi się, że masz równie zerowy wpływ na otoczenie co w Avowed.

Możesz zaatakować każdego npca w grze, rozwalać skrzynie, drzwi, zrzucać lampy wiszące przy suficie, podpalać ziemię na której stoją przeciwnicy. I inne tego typu. Interaktywność stoi w Baldurze na wysokim poziomie, a wykorzystanie otoczenia jest wręcz kluczowe w walce. Powiedziałbym, że jest dokładnie odwrotnie niż w Awoved. Zagraj w tego Baldura, fantastyczna gra

• Dzięki 1
  • This 1
Opublikowano
6 godzin temu, Homelander napisał(a):

Monolith... Studio z taką historią jak Blood, Shogo czy NOLF, a Mordorach nawet nie wspominam, zamordowane przez Warnera. Swoją drogą ciekawe co oni robili przez ostatnie 8 lat, no bo chyba nie Wonder Women tylko

300 mln $ strat na oddziale gamingu WB w zeszłym roku zrobiło swoje. 

Opublikowano
5 godzin temu, Homelander napisał(a):

W tym problem że robili tylko Wonder Woman. Najpierw przez parę lat siedzieli nad jednym konceptem żeby jakieś 2 lata temu wyrzucić go do kosza i zacząć od nowa. Pewnie po porażce Suicide Squad WB stwierdziło że nie będzie pompować kasy w kolejny projekt który może trwać 10 lat jeśli nie więcej. Słaba wiadomość bo FEAR czy Condemned to mega gierki ale z drugiej strony jakoś mocno zaskoczony nie jestem. Moim zdaniem takie Bend Studio też może pójść pod nóż jeśli w przeciągu dwóch lat nie zaprezentują czegoś konkretnego.

Opublikowano
5 minut temu, SnoD napisał(a):

300 mln $ strat na oddziale gamingu WB w zeszłym roku zrobiło swoje. 

Kurczę, gdyby tylko dało się uniknąć takich strat w jakiś sposób, np. nie wiem, nie zatrudniać studia od gier single player do robienia gierki live service... To się nadaje do Sprawy Dla Reportera z pytaniem "czy do tej tragedii musiało dojść? Czy można było coś zrobić by temu zapobiec?" :kekw: Studia z taką historią bardzo szkoda, ale Warnery niech płoną.