Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze to bym chyba porzucił granie jakbym ogrywał tylko takie fast foody co Homelander wymienił. :pechowiec:

Nie wyobrażam sobie nie ogrywać indyczków czy wlaśnie tych gierek 7/10 z pomysłem które wprowadzają jakiś powiew świeżości w tym smutnym jak pizda gamingu. 

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano
Just now, suteq said:

Szczerze to bym chyba porzucił granie jakbym ogrywał tylko takie fast foody co Homelander wymienił. :pechowiec:

Nie wyobrażam sobie nie ogrywać indyczków czy wlaśnie tych gierek 7/10 z pomysłem które wprowadzają jakiś powiew świeżości w tym smutnym jak pizda gamingu. 

No widzisz, a ja mam dokładnie przeciwne uczucia. Że chyba bym rzucił giereczkowo gdybym miał ogrywać jakieś biedaindyki albo gloryfikowane crapy zwane perełkami :) Każdy ma coś dla siebie 

• beka z typa 1
Opublikowano

Nie ma bardziej błędnego założenia od tego, że gry "9/10" są lepsze od gier "7-8/10", a tym bardziej, że przy tych pierwszych na pewno będziemy się lepiej bawić.

Gra albo nas czymś do siebie przyciąga i klika albo nie. 

• Lubię! 1
  • This 1
Opublikowano
3 minutes ago, SnoD said:

Nie ma bardziej błędnego założenia od tego, że gry "9/10" są lepsze od gier "7-8/10", a tym bardziej, że przy tych pierwszych na pewno będziemy się lepiej bawić.

Gra albo nas czymś do siebie przyciąga i klika albo nie. 

Zgadzam się w 100%. Tak samo błędne jest założenie, że gry AAA są lepsze niż indyki i na odwrót. 

Opublikowano

Lubię obecne "siódemki: bo to zwykle gry, którym recenzenci ucinają ocenę za takie rzeczy jak brak open worlda, uproszczoną rozgrywkę, brak opresyjnego backtrackingu metroidvanii, poniżej 100 mikromechanik i 1000 znajdziek, etc.

W skrócie idealne dla przemęczonego boomera ;)

• Plusik 2
Opublikowano
2 minutes ago, Mendrek said:

Lubię obecne "siódemki: bo to zwykle gry, którym recenzenci ucinają ocenę za takie rzeczy jak brak open worlda, uproszczoną rozgrywkę, brak opresyjnego backtrackingu metroidvanii, poniżej 100 mikromechanik i 1000 znajdziek, etc.

W skrócie idealne dla przemęczonego boomera ;)

A podasz jakiś przykład takiej gry?

Opublikowano

Ta lista giereczek gdzie większość to Sony template xdd Taki to obraz teoretyków gejmingu na forumie. Pamiętajcie o tej liście jak znowu będzie się produkował w tendencyjnym tonie w temacie gry którą nigdy nie zagra i podarujcie klauna. 

Opublikowano
3 minutes ago, Bartolinsky said:

Ta lista giereczek gdzie większość to Sony template xdd Taki to obraz teoretyków gejmingu na forumie. Pamiętajcie o tej liście jak znowu będzie się produkował w tendencyjnym tonie w temacie gry którą nigdy nie zagra i podarujcie klauna. 

Daj swoją, nie wstydź się

Opublikowano
22 minuty temu, Homelander napisał(a):

A podasz jakiś przykład takiej gry?

Serious Sam 4, Terminator: Resistance, Fist of he Northstar: Lost Paradise, a nawet zjechana niesprawiedliwie przez krytyków Valkyria Revolution (dla mnie to 7) ;)

Opublikowano
19 minutes ago, Mendrek said:

Serious Sam 4, Terminator: Resistance, Fist of he Northstar: Lost Paradise, a nawet zjechana niesprawiedliwie przez krytyków Valkyria Revolution (dla mnie to 7) ;)

No widzisz, oglądałem recenzję takiego Terminatora, bo lubię franczyzę. I wiem, że gra będzie mnie wkurwiać, więc nawet nie podchodzę. Co nie znaczy, że inni nie mogą się bawić, ja tylko moją opinię wyrażam :)

Opublikowano
2 godziny temu, Homelander napisał(a):

A na dysku konsoli mam jeszcze Milesa Moralesa, God of War Ragnarok, Horizon FW chociażby

Gdyby te 3 gry były laskami, to byłyby najtańszymi kurwami z Roksy biorącymi z dupy do papy bez zająknięcia i z każdą możliwą infekcją przenoszoną drogą płciową. To i tak lepiej niż ta jedna menelica bez zębów co Ci zrobi fellatio za free (Dragon Age), ale nie wiem czy warto aż tak nisko upaść, żeby sobie spuścić z kija, bo w internecie wysoko je oceniają :gayos: każda jedna Marysia czy inna Krysia cicha dupodajka 7/10 z ogłaszamy.pl jest bardziej warta spędzenia z nią czasu. 

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano
Just now, Josh said:

Gdyby te 3 gry były laskami, to byłyby najtańszymi kurwami z Roksy biorącymi z dupy do papy bez zająknięcia i z każdą możliwą infekcją przenoszoną drogą płciową. To i tak lepiej niż ta jedna menelica bez zębów co Ci zrobi fellatio za free (Dragon Age), ale nie wiem czy warto aż tak nisko upaść, żeby sobie spuścić z kija, bo w internecie wysoko je oceniają :gayos: każda jedna Marysia czy inna Krysia cicha dupodajka 7/10 z ogłaszamy.pl jest bardziej warta spędzenia z nią czasu. 

Ragnarok jest super, bardzo lubię te nowe (stare też) God of Wary. Morales nudy w chuj, męczę się od 3 lat robiąc jedną misję na 3 miesiące. No a Horizon to w ogóle nie wiem na chuj kupiłem :D

• Haha 3
Opublikowano
38 minut temu, Josh napisał(a):

ale erudyta

Opublikowano
43 minuty temu, Homelander napisał(a):

Ragnarok jest super, bardzo lubię te nowe (stare też) God of Wary. Morales nudy w chuj, męczę się od 3 lat robiąc jedną misję na 3 miesiące. No a Horizon to w ogóle nie wiem na chuj kupiłem :D

No i masz to o czym piszą ludzie w temacie - trzy gry, production value tip top, a zwykle pustaki chociaż pismaki dają 9 i 10, bo kodów nie otrzymają.

Z gierkami na 7 masz przynajmniej pewność, że korzystano ze skali 1-10.

Opublikowano
2 hours ago, Paolo de Vesir said:

No i masz to o czym piszą ludzie w temacie - trzy gry, production value tip top, a zwykle pustaki chociaż pismaki dają 9 i 10, bo kodów nie otrzymają.

Z gierkami na 7 masz przynajmniej pewność, że korzystano ze skali 1-10.

Wiem. Ale, jak już pisałem wielokrotnie, podawanie, że chodzi mi o gry 90+ to uproszczenie, skrót myślowy. To raz. A dwa, to, że gram w zasadzie wyłącznie w gry AAA nie oznacza, że gram we wszystkie gry AAA, nawet jak są dobrze oceniane

Opublikowano
13 godzin temu, Homelander napisał(a):

Z gierek tej generacji skończyłem (liczę od premiery PS5) :

Baldur 3

Astro Bot

RE4 Remake

TLOU Part 1

Ratchet

GT7 (w sensie skończyłem kampanię)

RE Village

Cyberpunk

Hahaha, 8 gier, a już piąty rok leci. Jeszcze remasterki i gry z porzedniej generacji. Bogate życie gracza.

Opublikowano

Nie znam sytuacji, Ale mówiąc o mnie to jestem pewien, że więcej gier skończyłem w ciągu 5 lat na N-Gage'u, a to był najgorszy zakup sprzętowy w moim życiu.