Paolo de Vesir 9 091 Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 Wg. Wiki grę stworzyli Obsidian (logo jest w grze i na pudełku czyli się z nim identyfikują), na silniku Unity. Dla mnie indyk to gra pokroju Proteus zrobiona przez jakieś garażowe studio z własnych pieniędzy. Shenmue też jest indykiem bo jest z kickstartera? Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 Wg. Wiki grę stworzyli Obsidian (logo jest w grze i na pudełku czyli się z nim identyfikują), na silniku Unity. Dla mnie indyk to gra pokroju Proteus zrobiona przez jakieś garażowe studio z własnych pieniędzy. Shenmue też jest indykiem bo jest z kickstartera? A widziałeś już coś poza logo Shenmue 3 ? Przecież z tą jałmużną to mogą co najwyżej zrobić Shenmue 3 na Androida. Cytuj
Paolo de Vesir 9 091 Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 Klapy mówią że będzie to wielki hit i wyjdzie jeszcze w 2016. Ja tam im wierzę, Sony zawsze dotrzymuje obietnic. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 Wg. Wiki grę stworzyli Obsidian (logo jest w grze i na pudełku czyli się z nim identyfikują), na silniku Unity. Dla mnie indyk to gra pokroju Proteus zrobiona przez jakieś garażowe studio z własnych pieniędzy. Shenmue też jest indykiem bo jest z kickstartera? Obsidian stworzył to bez nadzoru EA czy Bethesdy ze środków zebranych na kickstarterze czyli gra jest niezależna i IP należy do nich pózniej tylko Paradox zajął się dystrybucją dlatego jest wersja pudełkowa. Tyle. Shenmue to też indyk. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 >zebraj u innych o pieniadze na gre >zbierz datki od tysiecy wspomagajacych twoj projekt >mow, ze gra jest independent Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 >bądź graczem od kilkudziesięciu lat >dalej nie ogarniaj, że gra jest indie gdy jest wyprodukowana bez udziału wielkich wydawców Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 8 września 2015 Opublikowano 8 września 2015 Bluber dobrze gada. Nie wazne jak duza I dobra jest gra, jezeli lapy na produkcji nie trzymalo EA/Acti/Ubi to jest to indyk, chociaz na kickstarterze by zebrali sto milionow. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 9 września 2015 Opublikowano 9 września 2015 Nowa gra na dosłownie NESa. Cytuj
XM. 10 861 Opublikowano 9 września 2015 Opublikowano 9 września 2015 Wczoraj był u mnie kumpel - oczywiście blacharz i konsument najgorszego ścierwa typu LoL, CS, Tibia, a nowości odpala tylko by popatrzeć na osom grafę i powiedzieć, że ma 60 klatek (oczywiście prosto z zatoki). Wali do mnie z tekstem "dawaj, zapuść mi grę która wypali mi gałki oczne".Ku.rva, popatrzyłem na półeczkę i myślę co ja mu mogę odpalić i w sumie stwierdziłem, że raczej nie mam nic takiego xD Odpalam mu NGS - mówi że ch.ujowa gra i grafa, MGR - fajnie chodzi, ale grafa ch.uj, DMC4 ch.uj, Bayo (tutaj to sam się puknąłem w głowę że pokazałem mu grę co chodzi w 15 klatkach ), Max Payne o mało nie puścił pawia, diablo 3 na PS3 wyśmiał. Potem patrzę na półeczkę - WHD i GOW3. No i wreszcie pykło - w pierwszego grał przez 4 h w zone i o mało się nie posrał z zachwytu. Ale potem jak mu God of War'a odpaliłem i początkowe 30 minut gry to kazał mi opowiadać całą historię sagi rozpuszczając się przy tym nad miodnością i grafiką tego tytułu. A przy Kronosie to boonerek. Jak się dowiedział że obie gry mają odpowiednio 7 i 5 lat zrobił oczy jak to możliwe że tak stare gry nadal trzepią po łbie. A jak mu powiedziałam że obie gry (WipeOut i saga GoW) są na Vite to jeszcze przy mnie zamówił je na tego trupa. Jaki z tego morał? Nie wiem, ale cieszyłem trochę japę, że, mimo tego że temu typowi ciężko dogodzić, coś go mocno zajarało i nie chciał mi oddawać pada. I to na paździerzu PS3. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 9 września 2015 Opublikowano 9 września 2015 >zebraj u innych o pieniadze na gre >zbierz datki od tysiecy wspomagajacych twoj projekt >mow, ze gra jest independent jeśli ludzie od tych datków nie narzucali kształtu gry jej producentowi, to chyba można powiedzieć, że jest niezależna Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 9 września 2015 Opublikowano 9 września 2015 boże co za podczłowiek level over 9000. ciekaw jestem jego miny po obczajeniu skopanej wersji GOW1 i 2 na vitę no i vitowy Wipeout w 30 fps bez splita to tez trochę lolek Wali do mnie z tekstem "dawaj, zapuść mi grę która wypali mi gałki oczne". (...) Ku.rva, popatrzyłem na półeczkę i myślę co ja mu mogę odpalić i w sumie stwierdziłem, że raczej nie mam nic takiego xD Odpalam mu NGS - mówi że ch.ujowa gra i grafa, MGR - fajnie chodzi, ale grafa ch.uj no serio rozjeżdżałbym walcem. aż się okularskie, blacharskie nerdostwo z czasów liceum przypomina Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 9 września 2015 Opublikowano 9 września 2015 Jakby mi taki koleś powiedział, żebym mu pokazał dobrą grafikę, to pokazałbym mu Feza a potem udawał, że nie wiem, że mu chodzi o rozdzielczość, tekstury, tesalację i AA, a nie o istotnie grafikę. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 10 września 2015 Opublikowano 10 września 2015 >zebraj u innych o pieniadze na gre >zbierz datki od tysiecy wspomagajacych twoj projekt >mow, ze gra jest independent jeśli ludzie od tych datków nie narzucali kształtu gry jej producentowi, to chyba można powiedzieć, że jest niezależna Jak dobijecie do 100k zrobimy trofea. Jak dobijecie do 500k zrobimy levele bonusowe. Oglaszamy, ze zebralismy 167k, gra powstanie. Jak dla mnie zastapienie smutnych panow w garniturach z korpo "inwestorami" z internetu, troche bardziej kumajacymi rynek, nie robi zadnej roznicy. W pierwszym przypadku tworcy dostana kase jak umieszcza w grze to co im kaza, w drugim nie umieszcza tego co by chcieli jesli zbiorka nie przekroczy progu (a jesli przekroczy, to kto tak naprawde zdecydowal o ksztalcie gry, tworca czy "inwestor"?). Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 września 2015 Opublikowano 10 września 2015 Ch,ujowy ten blacharz coś jeśli God of War 3 uznał za powalającego graficznie xD Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 10 września 2015 Opublikowano 10 września 2015 Grał pewnie na lapku z biedry Cytuj
XM. 10 861 Opublikowano 10 września 2015 Opublikowano 10 września 2015 Ładnie macie nastukane w bani jeśli uważanie, że GoW III nawet teraz mocno nie robi. A zwłaszcza jak mu odpaliłem początek i Kronosa. No, ale tłumaczcie sobie dalej. 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 10 września 2015 Opublikowano 10 września 2015 z cw do tęczy niedaleko więc wiesz Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 10 września 2015 Opublikowano 10 września 2015 GoW nie tyle robi, co trzyma poziom. Seria nadrabia designem a trojka rozmachem. Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 10 września 2015 Opublikowano 10 września 2015 GoW robi i to bardzo jak się spojrzy na to co ps3 ma w środku, bo jak ktoś patrzy na to z perspektywy tytanów to beka wnusiu Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 10 września 2015 Opublikowano 10 września 2015 Ja się w sumie cieszę, że skasowali to nowe IP od Santa Monica i robią nowego GoWa. Bardzo przyjemnie mi się grało w cała serię. Tylko niech dadzą nową mitologię czy cuś. Mechanika bez zmian. Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 10 września 2015 Opublikowano 10 września 2015 Jak dla mnie to do wywalenia jest statyczna kamera, reszta może zostać Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 10 września 2015 Opublikowano 10 września 2015 Jak dla mnie to do wywalenia jest statyczna kamera, reszta może zostać No i wtedy w pizdu z tak dopieszczoną oprawą, to samo jest z DMC 4 czy RE HD. W tym tkwi rzecz, że dev pokazuje ci tylko to co chce pokazać więc może to zrobić przyzwoicie a detale dopiescić naprawdę mocno. Cytuj
XM. 10 861 Opublikowano 10 września 2015 Opublikowano 10 września 2015 Jak dla mnie to do wywalenia jest statyczna kamera, reszta może zostać Nie pójdą na to z prostego powodu - poleci grafa od razu na łeb na szyje w porównaniu do tego co może zaoferować statyczna. A dobrze wiemy, że to wizerunek serii i Sony najbardziej na tym zależy. Ja już kiedyś pisałem co bym chciał - podział na chaptery (oceny za przejście, styl, wszystko to co doda replayability), nowy, zbudowany od podstaw system walki (dodać lepsze przejścia między ciosami, zmienic rolla, ale coś mi się wydaje, że nie ma co na to liczyć jeśli cały czas będziemy grac Kratosem), do tego oczywiście zmiana mitologii. No i 60 klatek, bo ku.rva w ascension nie dało się grac. 1 Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 10 września 2015 Opublikowano 10 września 2015 Niestety, coś za coś. Tak jak piszecie pewnie tego nie zmienią bo jednak poziom graficzny to trademark tej serii. Niemniej chętnie bym zobaczył co wycisną z ps4. W ascension nie grałem, więc zdążyłem się już trochę stęsknić za tą wyrzynką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi