Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mowie, ze nie. W singlu machalem tym mieczem, z lewej, z prawej i nigdy nie bylem pewien czy trafie. Mowie o pojedynkach z innymi jedi/sith bo stormtrooperow to sie jakos cielo (acz tez nie zawsze).

Opublikowano

Najbardziej to mnie rozbawiały w FU te przebajerowane akcje z użyciem mocy, jak ściąganie krążownika imperialnego za pomocą mocy albo miażdżenie AT-ST. Komedia,a nie GW. I ten wątek o niby super duper gościu,silniejszym niby od Darth Vadera i spółki XD

Co się tyczy walki na miecze to nic lepszego od Jedi Academy nie wymyślono i pewnie już nigdy się to nie zmieni. Sporo stylów,ciosów naprawdę się postarali. Outcast miał troszkę bardziej chaotyczny system walki ale i tak mega klimatycznie się walczyło. Zwłaszcza jak puściło się sobie kamerę z pierwszej osoby.

Opublikowano

Dla mnie akurat motyw kogos lepszego niz vader byl w porzadku. Lepsze cos takiego niz po prostu "kolejny jedi, ktory ukryl sie przed czystkami i jest przecietny ale probuje pokonac vadera ale to nie mozliwe bo ten jest najlepszy". No i dlatego tez gierka zebral noty okolo 6/10 a nie 9ki bo po prostu byla jaka byla - arcadeowa lupanka gdzie dostep do efektownego machania i mocy sprowadzal sie do wcisniecia dwoch przyciskow, a to i tak nie do konca wyszlo poprawnie. Nikt nie oczekiwal po tej grze symulacji chyba albo systemu z soulsow.

Opublikowano

Gears of War: Judgment - wszyscy mówili jakie to badziewie, a ogrywam obecnie z kumplem w co-opie i muszę przyznać, że gameplayowo to dla mnie najlepsza część.

Wyzwania obecne jako wielka czacha na ścianie do włączenia utrudnień w kolejnych etapach kampanii grubo zwiększają miodność.

Wśród wyzwań można znaleźć - ograniczony czas na wymiecenie planszy, ograniczony rodzaj bronii - np. tylko pistolety albo shotguny, dodatkowi mocniejsi wrogowie.

Jak ktoś to dostał za odpalenie remastera jedynki to bardzo polecam dać szansę. Gram w trybie emulacji na One mimo, że ściągnąłem również na 360. Gra chodzi spoko, czasem przy grubej zadymie zdarzy się spadek płynności ale nie wpływa to na jakość zabawy no i nie wiem czy na 360 też nie było tych spadków, nie chce mi się nawet sprawdzać bo tak jak napisałem - jest spoko.

Ogólnie jestem zaskoczony pozytywnie działaniem emulacji. Po odpaleniu Banjo Kazooie: Nuts & Bolts z Rare Replay spodziewałem się całkowitej niegrywalności, a jak na razie to Girsy i Fallout 3 śmigają dobrze.

:ohboy:

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

No bo Judgment to bardzo dobra gra akcji, szczególnie w co-op'ie. Kiedyś jak pisałem wrażenia z gry to opisałem to mniej więcej tak, że Judgment to takie połączenie mniejszej skali rozgrywki z Gears of War z intensywnością akcji rodem z Gears of War 3. Survival to świetna wariacja Hordy, a ze względu na klasy postaci - zupełnie inna rozgrywka.

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano

No ja gram obecnie w Judgment i o ile strzelanie jest najlepsze w serii tak cała konstrukcja prowadzenia fabuły i te misje z falami to jakaś pomyłka. Podoba mi się system z gwiazdkami i tymi wyzwaniami, ale fabularnie jest kiepsko, no i te fale to dla mnie strasznie nudna sprawa. 

Opublikowano

No, ale w Judgment to już tak kiepsko, kiepsko, kiepsko. Taka typowa część na siłę. 

Opublikowano

Tam fabularnie zawsze było kiepsko.

No jedynka miała jakiś tam potencjał, ale wyszedł z tego pokraczny bro shooter z żenującymi akcjami w kolejnych częsciach (mariaaaaaa xd, doooooooooooooooooooooooom xdd) najlepsze, że przy premierze gears of war 3 w media markt typy napisali długopisem na cenówce spoiler z trójki taki że ch,uj xd

dosłownie było napisane "dom ginie :("

smieszki je,bane xd, judgment ssie pytonga, tylko grafika ładna 

Opublikowano (edytowane)

Dobry sposób na zniechęcenie do siebie klienta, o ile zrobili to pracownicy.

śmierć Doma smutna niczym Aeris, też chwasty hodował

Edytowane przez Hum
Opublikowano

oczywiscie, że pracownicy bo cenówki były pod plastikowym tym guwnienkiem zabezpieczającym przed kradzieżą

Opublikowano

najbardziej podobają mi się właśnie te fale, połączyli w jednej części to co najbardziej lubiłem z poprzednich - kampanię coop, fale i zbieranie cog-tagów.

Opublikowano

człeku z grafiki z wolfensteina 3d robią coś co wyglada spoko, czekam trochę mocno

Opublikowano (edytowane)

no wiem ale juz bylo jakies demko podobnego projektu ze wygladalo mega zayebiscie - pomyslalem niee calej gry w takiej jakosci nie uda sie zrobic fanom

to co dales wyglada duzo bardziej realnie

Edytowane przez kermit
Opublikowano (edytowane)

ale ty mówisz o system shocku 2 na cryenginie lel a to jest remake jedynki POBUDKA!

a to co wrzuciłeś to kosmos, na ps5 gry może tak będą wygladać

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

wiem, porownuje tylko fanowskie remejki, ten 1 czesci wyglada na "do wykonania"

a dwojki wyglada zbyt zayebiscie zeby jakis random zrobil cos wiecej niz to demko na YT