Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

RDR, MGS PW, MGS V: TPP, RE4, To The Moon, Rogue Legacy po raz drugi. Nawet nieźle to idzie, mam nadzieję, że w 2016 dalej będę eliminować backlog w tym tempie.

Pewnie coś jeszcze by było, ale nie pamiętam.

Edytowane przez raven_raven

Zaliczone w 2015: Demon's Souls, Diablo 3: RoS (PS3/PS4), CoD: Black Ops, Red Dead Redemption, Soul Calibur V, Street Fighter 3, Killzone oraz Disgaea 4 na Vitę i HuniePop :) Po latach powróciłem też do Chrono Crossa, Front Mission 3, Soul Reavera i pyknąłem w niecałe 2 godziny scenariusz A Leonem w RE2.

Zacząłem w 2015 i nie wiem kiedy skończę: MGS V, Drive Club, Blazblue Chrono Phantasma Extend

Edytowane przez columbo

3DS:

Monster Hunter - "skończyłem"

Zelda MM - skończyłem

dodatek do Shovel Knight - rozgrzebałem

OlliOlli - skończyłem

Xenoblade 3DS - skończyłem

DS:

Pokemon White 2 - skończyłem

GBC

Wario Land 3 - gram, jestem przy końcówce

PC

Wiedźmin 3 - skończyłem

MGS V - było blisko, ale odechciało mi się

Falllout 4 - odinstalowałem po 4h

Batman - odinstalowałem po 2h

Pokemon TCG

WiiU

Splatoon - skończyłem kampanię, pograłem trochę przez neta, teraz znowu kupiłem

Mario Maker - gram, skończyć się nie da

Xenoblade X - gram

Fast Racing Neo - gram

(pipi) i znowu nie ograłem Pikmina 3, Bayonetki 2 i W101 xD. Po Xenoblade biorę się do roboty. Ogólnie dobry rok.

Edytowane przez ragus

ragus Mario Maker'a raczej da się skończyć jeżeli za punkt skończenia wyznaczymy sobie przejście plansz na easy, normal i hard co najmniej raz. Przynajmniej ja bym to tak policzył. 

No ale jak, przecież tam nowe planszę powstają w chwili gdy o tym piszę. To tak jakbym chciał obejrzeć wszystko na youtube.

Dobra, zrobiłem sobie listę gierek, w które chcę zagrać na Wii:

Donkey Kong: Country Returns

Super Mario Galaxy 1

Super Mario Galaxy 2

New Super Mario Bros. Wii

Xenoblade Chronicles

No More Heroes

No More Heroes 2

MadWorld

Red Steel

Red Steel 2

Dead Space Extraction

House of the Dead 2&3

House of the Dead Overkill

Silent Hill: Shattered Memories

Indiana Jones and the Staff of Kings (zawsze chciałem zagrać w któregoś Indianę, a tutaj jest jeszcze machanie willotem przy machaniu pejczem :obama: )

Resident Evil

Resident Evil Zero

Resident Evil: The Umbrella Chronicles

Resident Evil: The Darkside Chronicles

Deadly Creatures

Czy jest coś jeszcze ciekawego co mogłem przeoczyć? 

Z racji, że Wii ma kompatybilność z GCN to jakie gry z GCN polecacie misie? 

Metroid Prime 1 i 2

StarFox Adventures

Mario Kart Double Dash

Eternal Darkness

Zelda TP i WW

Mario Sunshine

Pikminy

Luigi's Mansion

F-Zero GX

Paper Mario: 1000-year door

Trylogia metroid prime (jest na Eshopie), Zack and Wiki.

trylogia jest tylko na eshopie Wii U chyba?

Viewtiful Joe

Star Wars Rogue Squadron 2

F-Zero GX

Luigi Mansion 

Super Mario Sunshine

Metroid Prime 1, 2

Zelda Wind Waker

Paper Mario 

Eternal Darkness 

Wario World

Ze tez gier z GC nie ma na eshopie WiiU, co za porażka :/

dokladnie mega dramat tak samo jak brak gierek z gba, snes na 3ds'a 

Edytowane przez kubson

Transistor mega zawód. Miała być cud perełka indyczana. Dla mnie cała magia tej gry ulatnia się wraz z kolejną z kolei walką. Powinno być więcej eksploracji, npc. 

Zgodzę się co do małej ilości eksploracji (sam musiałem przez to rozdzielić sobie przejście na 3 posiedzenia), ale z małą ilością npc trochę pojechałeś. Polecam szczególnie fragment z porównaniem do wskakiwania offline w gry mmo na prywatnym serwerze;

Sam system walki jest jednym z najlepszych w rpg (mnóstwo możliwości tworzenia własnego settingu, opcja taktycznego kombinowania, lub traktowanie go jak beat em up). Gdyby Square Enix zrobiło podobny w ostatnich Fajnalach ludzie skakali by z zachwytu. 

W tamtym roku przeszedłem:
PS3

Rayman CiT (to rozgrzebałem i jedyna gra której nie przeszedłem w zeszłym roku - gniot)

Darksiders

Dante's Inferno

Diablo III

God of War Ghost of Sparta

God of War Chains of Olympus

Yaiba Ninja Gaiden Z

Batman AO

Max Payne 3

Resident Evil Remake

MGS4

MGS PW

Na PC

Volarr The Viking

Axiom Verge

Shovel Knight

Oddalus The Dark Call

Dungeon Keeper 2

Nosferatu The Wrath of Malachi

PS2

Shadow of Rome

Onimusha 1, 2, 3

Bezapelacyjnie najlepszą grą w jaką grałem w tamtym roku jest Volgarr, mistrzostwo. Przeszedłem blisko 30 razy i doje.bałem taki czas w speedrunie że porównując sobie z czasówkami z Xone byłbym na pierwszy miejscu o ponad minute :lapka: Ogólnie bardzo dobry rok bo wreszcie sprawdziłem zaległe tytuły które mnie kiedyś grzały jak RE Remake, GOW collection 2, sprawdziłem świetnego slashera (Yaiba) któremu długo nie dawałem szans czy wchłonąłem na ponad dwa miechy w Diablo III, bardzo miło się zaskoczyłem tym tytułem i długo nie mogłem przestac grac.

Do tego Oczywiście DMC,DMC3,DMC4,NGS i RE4, GOW 1 i 2, ale to taki zestaw że raz w roku musze przejśc (ale najwiecejw tamtym roku przeszedłem DMC3SE Vergilem bo widzę że 10 razy w ciągu miesiąca). W tym roku już raczej nie będę przechodził dawnych gierek bo na półce mam 16/18 gier których nawet nie zacząłem :pawel:  Ale będzie grubo bo czekają na mnie chociażby - SMG1/2, TW101. Bayo2. Xeno dokończyc, Castlevania LoS, Dark Souls 2, Zelda TP i wisienka w postaci Metroid Prime Trology :fsg: i jeszcze trochę. Naprawdę sporo grania, a najgorsze że większośc tych gier które na mnie czekają są raczej na 20h... :beksa:

Edytowane przez XM.

Co jest Rayman CiT? XM ależ masz ten backlog, same zaje.biste gierki.  U mnie prezentuje się to tak

-Anarchy Reigns dokończyć

-Bayonette trzasnąc na hardzie

-Bioshock 2 + dlc

-Deus Ex Missing Link 

-oba dlc do Dishonored

-Infinite Undiscovery

-No More Heroes 2

-Rage

-Persona 3 Portable 

-Silent Hill HD

-State of Decay

-Dark Souls 2

-XCOM Enemy Unknown

W tamtym roku przeszedłem:

PS3

Rayman CiT (to rozgrzebałem i jedyna gra której nie przeszedłem w zeszłym roku - gniot)

Darksiders

Dante's Inferno

Diablo III

God of War Ghost of Sparta

God of War Chains of Olympus

Yaiba Ninja Gaiden Z

Batman AO

Max Payne 3

Resident Evil Remake

MGS4

MGS PW

Na PC

Volarr The Viking

Axiom Verge

Shovel Knight

Oddalus The Dark Call

Dungeon Keeper 2

Nosferatu The Wrath of Malachi

PS2

Shadow of Rome

Onimusha 1, 2, 3

Bezapelacyjnie najlepszą grą w jaką grałem w tamtym roku jest Volgarr, mistrzostwo. Przeszedłem blisko 30 razy i doje.bałem taki czas w speedrunie że porównując sobie z czasówkami z Xone byłbym na pierwszy miejscu o ponad minute :lapka: Ogólnie bardzo dobry rok bo wreszcie sprawdziłem zaległe tytuły które mnie kiedyś grzały jak RE Remake, GOW collection 2, sprawdziłem świetnego slashera (Yaiba) któremu długo nie dawałem szans czy wchłonąłem na ponad dwa miechy w Diablo III, bardzo miło się zaskoczyłem tym tytułem i długo nie mogłem przestac grac.

Do tego Oczywiście DMC,DMC3,DMC4,NGS i RE4, GOW 1 i 2, ale to taki zestaw że raz w roku musze przejśc (ale najwiecejw tamtym roku przeszedłem DMC3SE Vergilem bo widzę że 10 razy w ciągu miesiąca). W tym roku już raczej nie będę przechodził dawnych gierek bo na półce mam 16/18 gier których nawet nie zacząłem :pawel:  Ale będzie grubo bo czekają na mnie chociażby - SMG1/2, TW101. Bayo2. Xeno dokończyc, Castlevania LoS, Dark Souls 2, Zelda TP i wisienka w postaci Metroid Prime Trology :fsg: i jeszcze trochę. Naprawdę sporo grania, a najgorsze że większośc tych gier które na mnie czekają są raczej na 20h... :beksa:

Masz najlepszy gust na forum, XM, szanuję.

No i gratuluję czasu w Volgarr, jaki masz czas? Z tego co widzę rekord jest 15 minut 28 sekund i 850ms.

Tutaj link http://www.speedrun.com/Volgarr_The_Viking

Edytowane przez mate5

Miał byc Ratchet CIT kurde :pawel: Patrzyłem na Raymana i pisałem to jednocześnie i zrobiłem crossovera.

Ogólnie gry które mam/idą pocztą do mnie to mam do przejścia:

Mario Kart Wii

Zelda TP (ale tu poczekam chyba na wersje HD i tę przejdę)

Super Mario Galaxy

Super Mario Galaxy 2

Rayman Legends

Bayo 1 na Wii

Bayo 2

The WOnderful 101

Devil's Third

Xenoblade Chronicles X

Metroid Prime Trilogy

Castlevania Lords Of Shadow

Dark Souls 2

Darksiders 2

Anarchy Reigns

ZombiU

DLC do Dark Souls

Masakra. A jeszcze w tym roku na pewno kupie MadWorld, House of the Dead na Wii, Wind Waker HD, nową Zeldę, pewnie Xeno z Wii, Castlevanie LOS 2.... dramat. Za dużo kupuje. Kiedys nie miałem kasy to grąłme w jedna pozycje po 3 miechy, a teraz kasa na gry jest to czasu nie ma w to grac.

Mam koło 21 minut, Mate. Ale 15 minut to jakiś hardcore. Wychodzi na to że na Xone dosyc słabe czasówki były bo ponieżej 20 minut to już nie wiem jak trzeba zapierdzielac zeby zejsc. Chciałbym kontynuacje tej gry...

2cdid5k.jpg

Edytowane przez XM.

Miał byc Ratchet CIT kurde :pawel: Patrzyłem na Raymana i pisałem to jednocześnie i zrobiłem crossovera.

Ogólnie gry które mam/idą pocztą do mnie to mam do przejścia:

Mario Kart Wii

Zelda TP (ale tu poczekam chyba na wersje HD i tę przejdę)

Super Mario Galaxy

Super Mario Galaxy 2

Rayman Legends

Bayo 1 na Wii

Bayo 2

The WOnderful 101

Devil's Third

Xenoblade Chronicles X

Metroid Prime Trilogy

Castlevania Lords Of Shadow

Dark Souls 2

Darksiders 2

Anarchy Reigns

ZombiU

DLC do Dark Souls

Masakra. A jeszcze w tym roku na pewno kupie MadWorld, House of the Dead na Wii, Wind Waker HD, nową Zeldę, pewnie Xeno z Wii, Castlevanie LOS 2.... dramat. Za dużo kupuje. Kiedys nie miałem kasy to grąłme w jedna pozycje po 3 miechy, a teraz kasa na gry jest to czasu nie ma w to grac.

Mam koło 21 minut, Mate. Ale 15 minut to jakiś hardcore.

Tę zeldunię TP chętnie od Ciebie odkupię w razie czego :lapka:

A coś mało tych gier chcesz kupić jeszcze ;) Ja już mam chyba ze 20 gier w tym roku do kupienia, w tym parę gierek na Nintendo :obama: