Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę zmienię temat ale czy może ktoś z was liczy ile rocznie h przegrywa? Ja ze względu, że na co dzień m.in. dbam o to aby inni ludzie dobrze zarządzali swoim czasem, prowadzę skrupulatne statystyki ile czasu gram. Pobieram te dane na 3 sposoby. Najlepszy motyw jest w sofce Wii i WiiU bo tam jest licznik ile gramy w każdą grę. Co do gier na inne platformy to albo korzystam z liczników w danej grze lub zapisuję ręcznie ile w co gram.

Podsumowując w tym roku grałem 419 h z minutami (np w 2013 - 324 h) czyli w sume tak jakbym przegrał 17,5 dnia, czyli z 5 % roku. W tym roku grałem na WiiU,SNES, N64, PS4, PS3. Co mnie cieszy to to że w tym roku nie grałem ani minuty na PC oraz telefonie :) a trochę smuci, że nie kupiłem jeszcze Łona i nie pograłem w Horizona 2 i Sunseta :(

Oszacowałem i wychodzi mi mniej więcej 300-350 godzin. Bo w co w sumie grałem w tym roku? Na początku 2014 - Dark Souls, potem na wiosnę Dark Souls II. W lato sporo indie, EU III, no i miałem swego czasu fazę na Powder i w ciągu dwóch tygodni spędziłem przy tym masę czasu, może nawet 20 godzin. Potem jeszcze tylko Just Cause 2, Tlou, inne gry na ps3, Crimzon Clover i teraz Super Metroid. W międzyczasie Hotline Miami i gierki arcade w coopie czy coś, także za dużo tego nie ma. Chyba że zapomniałem o czymś. 

"Klapa z N64" polegała na tym, że parę osób z forum konsolowego ciągle bez żadnych konkretnych argumentów (konkretne kurde porównanie do innych konsol bez kartridża) mówi, że to była klapa. Sami wymyślacie argumenty, którymi napędzacie te zmyślone argumenty, genialne. Whatever, żyjcie w swoim świecie. Jutro w temacie: ktoś po 20 latach przekonywania przez Jarka odkryje grę ze SNES-a.

Czy sprzedaż konsoli nintedo 64 względem psxa jest wystarczającym nie wymyslonym argumentem czy musimy szukać dalej?Ilośc gier na psxa i n64 wysoko ocenionych przez szanowane serwisy? Ciągle czytam o przegranej N64 i pierwsze co w kazdym artykule pisze to ograniczenia nosnika jako główny powód porażki. 

Myśle ze nawet gdyby sam typ odpowiedzialny za wybór nosnika danych tutaj napisał ze to był strzał w kolano (w sumie pewnie jakby gdzies poszukał to pewnie by znalazł ze N przyznało sie ze to błąd), ogór kłóciłby sie z nim ze to nie prawda. Tak by było na bank.

Czekamy tez na wersje FFVIII na cartcie. 

7 h bo rozumiem, że godzinę łącznie obsługujesz klientów w ciągu dnia ? Czy tak się opi.er.dalasz, że tylko 7h robisz ??????????????

Musze jeszcze zdążyć przed pracą na siłke, wczesniej przychodziłem na 9 ale nie wyrabiałem sie i przyłaże na 10 <ok>

Jutro mam nadzieje skoncze dark souls 2 bo to ze nie ma tam pauzy juz mnie mocno irytowało

Zaj.ebista opcja kiedy boss jest na dwa strzały z ktorym sie biłeś od godziny z połową paska zycia bo nie masz kukły cżłowieczenstwa a przychodzi klient

Nie wiem czy grałes w DS2 ale tam sie liczy kazda sekunda i zanim bym wybrał tę opcję ze mojego ludka moznaby juz tylko zrobić pasztet

Zaj.ebista opcja kiedy boss jest na dwa strzały z ktorym sie biłeś od godziny z połową paska zycia bo nie masz kukły cżłowieczenstwa a przychodzi klient

Nie wiem czy grałes w DS2 ale tam sie liczy kazda sekunda i zanim bym wybrał tę opcję ze mojego ludka moznaby juz tylko zrobić pasztet

Przecież wystarczy zapamiętać kombinację przycisków i do menu można wyjść w moment, w DSII te menusa nie są tak responsywne jak w jedynce ale dalej to jest mniej więcej: start, lewo, góra, x, lewo, x. Wystarczy szybko wstukać i masz pauzę, inna sprawa, że jak zrobisz to podczas walki z bossem to gdy wczytasz wylądujesz tuż przed mgłobramą.

Przecież wystarczy zapamiętać kombinację przycisków i do menu można wyjść w moment, w DSII te menusa nie są tak responsywne jak w jedynce ale dalej to jest mniej więcej: start, lewo, góra, x, lewo, x. Wystarczy szybko wstukać i masz pauzę, inna sprawa, że jak zrobisz to podczas walki z bossem to gdy wczytasz wylądujesz tuż przed mgłobramą.

No ale mi wlasnie głównie chodzi o walki z bossami. Choć sa proste jak na DS to jednak strata KUKŁY CZŁOWIEKA jest bolesna i odczuwalna. 

nie rozumiesz. klient stoi za drzwiami

Nie mam drzwi <tadam> <fail> <jakzwykle> <iletomozna> <zgascygarostaranieprzyjdzie>

Łupiesz kanabis w DS, juz boss prawie lezy, nagle podchodzi klient i trzeba niestety poswiecic swoje wirtualne kukły i bohaterskie zycie, w tym momencie pytasz klienta "W czym pomoc?". "Tylko ogladam", klient odchodzi, a Ty od nowa przechodzisz boss'a.

Tak to wyglada?

Ogólnie to pewnie mam zapłon, ale dobre są filmiki tego typa i chyba pora obejrzeć wszystko od niego.

Wiadomo, choć Figar go coś nie lubi. Oglądaj wszystko oprócz let's playów, te (jak każde let's playe) są nudne i nieciekawe.

Jest spoko, trochę się wymądrza.

Ludzie, ale to Shovel Knight jest dobre. etam, pamiętaj by ograć, na pewno się zakochasz. Dla takich gier chcę wspierać indie jeszcze bardziej. Dla takich owoców. Pomysły gameplayowe, klimacik, jakbym dostał grę na NESa. Ale jako nowość. W latach 80tych. Tak się czuli ludzie gdy kupowali Mega Mana 2 jako świeżą premierę.

Także śmiało chłopaky, nie wiem czy jest na steamie, ale jeśli tak, to polecam z całego serca. You have my axe. And shovel.

Łupiesz kanabis w DS, juz boss prawie lezy, nagle podchodzi klient i trzeba niestety poswiecic swoje wirtualne kukły i bohaterskie zycie, w tym momencie pytasz klienta "W czym pomoc?". "Tylko ogladam", klient odchodzi, a Ty od nowa przechodzisz boss'a.

Tak to wyglada?

stoi klient za dyktą/plandeką/folią

kanabis łupie bossa

klient wpada - kanabis dead

w czym moge pomóc ?

to polska wersja ?

oczywiście, pomóc w czymś ?

juz w niczym, wychodze

żebyście kur.wa wiedzieli ze tak często bywa :/

Ale za to dzisiaj rozj.ebałem ostatniego bossa i bede grał w gry z pauzą 

Bossowie w DS2 to jakies popłuczyny jesli chodzi o poziom trudnosci w porównaniu do DS. Nie takiej kontynuacji sie spodziewałem. Tak jak z ninja gaiden 3 wszystko przez tego szerokiego  casualowego odbiorce psia mać :/

Ludzie, ale to Shovel Knight jest dobre. etam, pamiętaj by ograć, na pewno się zakochasz. Dla takich gier chcę wspierać indie jeszcze bardziej. Dla takich owoców. Pomysły gameplayowe, klimacik, jakbym dostał grę na NESa. Ale jako nowość. W latach 80tych. Tak się czuli ludzie gdy kupowali Mega Mana 2 jako świeżą premierę.

Także śmiało chłopaky, nie wiem czy jest na steamie, ale jeśli tak, to polecam z całego serca. You have my axe. And shovel.

Lol, teraz właśnie obejrzałem przytoczony filmik BunnyHopa i tam grę roku wybiera Shovel Knight.

Bunnyhop? Zawsze szanowałem.

jest jest :) dodam, że gra odpali się na każdym kompie ;) Specjalnie kupiłem sobie xboxowego pada na kablu dla takich perełek :)

Już za dwa dni AGDQ 2015, w ciągu tygodniowego eventu speedrunowane będą takie gry jak: Donkey Kong Country Tropical Freeze, Mario Kart Wii, Transistor, Crazy Taxi, F-zero, Battletoads, Castlevania 1&3&4*SotN, N, I wanna be the Boshy, Silent Hill, Rogue Legacy, Shovel Knight, Mega man 1&5&7, Half Life'y, Portle, Metroidy,  Zelda (1, 2, lttp, minish cap, majoras mask, oot), Vanquish, MGR, Goldeneye i masa innych.

W linku poniżej terminarz z godzinami według waszych stref czasowych.

Edytowane przez mate5