Mejm 15 306 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Nic bym nie remasterowal. Niby po co? Gierki 2d nie zestarzaly sie jakos mocno. Nadal mozna grac np. w Cannon Fodder bez obrzydzenia. Czy gra bedzie lepsza jak przeskaluja ja do fhd albo zamienia sprajty na male modele 3d? Przyklad Heroesow 3 pokazal, ze nie tedy droga. Co bym natomiast ruszyl to mechanike albo balans niektorych starych gierek. Np. Syndicate od Byllfroga. Swietny tytul ale ku.rewsko powtarzalny, mozna powiedziec tez, ze gra jednej sztuczki. Do tego niezbalansowany (o dodatku nawet nie wspomne). Jesli maja robic takie rzeczy jak przy Goblinsach 4 to ja podziekuje. Zobaczymy tez co wyjdzie z tego calego remake'a System Shocka. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Remake Resident Evil <rzuca mikrofon>. Cytuj
triboy 973 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Na to bym nie liczył. Archaiczne sterowanie i gameplay nie przejdzie tyle lat po premierze. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 a to remake musi mieć to samo sterowanie i gameplay co oryginał? nawet remaster re1 ma je nowe w wersji ps4/x1. jedyne co wadzi w gameplayu, to zbyt mało miejsca w ekwipunku, bo reszta - nawet jesli miejkscami mało logiczna (np. rozłożenie przedmiotów i prowadzące do nich puzzle) - to całkowiete przeciwieństwo (pipi)ny w postaci game designu re6 Cytuj
triboy 973 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Po 1, to miał być taki żart, bo przecież RE ma remake'a :/ A po 2, to wcześniej była mowa jedynie o poprawie grafiki, reszta bez zmian :/ Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 https://www.youtube.com/watch?v=gA12dpXFkME Ooo, wygląda nieźle. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Wyglada bdb, szkoda ze nie ma wzmianki nt wydania tego na konsole Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 remake? omikron nomad soul, bo sie zestarzalo strasznie a byl sztosik no i moze messiaha ale to by juz pewnie ulecial klimat Cytuj
Gość suteq Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 No i pierwszy, pełny speedrun GTA 3 za mną. Rezultaty: Nie jest tak źle jak myślałem, że będzie. Zwłaszcza, że tak naprawdę drugą i trzecią wyspę ćwiczyłem tylko 2 razy. Oczywiście masa błędów, pierdolone RNG i brak trików jak latanie dodo. Teraz czas na ogarnięcie jakiegoś programu nagrywającego, bo inaczej nie zaakceptują mojego czasu. Ale i tak jestem w chuy zadowolony. Spokojnie z 10 minut mogę jeszcze z tego uszczknąć. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 koniecznie nagraj (spróbuj mirilis action! platne, ale wydajne, sam uzywalem swego czasu) i pochwal się, dobre speedruny zawsze fajnie się ogląda Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Oj te nazwy misji. Wracają wspomnienia. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 "Inaczej nie zaakceptują mojego czasu" O jakiej stronie mowa? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 https://www.speedrun.com/ Kiedyś można było bez wideo ale od jakiegoś czasu wideo musi być. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 (edytowane) Ech, to ciężko byłoby na vicie robić speedruny Edytowane 5 maja 2017 przez c0r Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Co do speed runów bawiłem się w to chyba tylko w RE4 (1h51min) i Volgarr, gdzie miałem 21:21 co na zxboxie dawało pierwszą piątke. Ale GTA na czas? Tego sobie nie wyobrażam :D Cytuj
Gość suteq Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 (edytowane) Też sobie nie wyobrażałem, ale jak się zna grę na pamięć, pamięta o wielu przydatnych trickach (np. trzymanie shifta przy wsiadaniu do pojazdu powoduje, że nie zamyka się drzwi co daje ok. 0,5-1s za każdym razem) i ma się szczęście (otwarte wozy policyjne dające 5xshotgun, brak aresztowania w 1 mieście czy dobry timing przy jeździe przez most) to wszystko staje się niemal banalne. :) Pamiętacie misję od Salvatore'a gdzie trzeba było śledzić typa w taksówce? Można normalnie podjechać taksówkę pod klub Luigiego i typ wsiądzie do naszej zamiast do podstawionej. :D Oszczędza to sporo czasu. Potem się wezmę chyba za Vice City, ale tam to dopiero będzie zabawa z glitchami. Edytowane 5 maja 2017 przez suteq Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Ale z glitchami pokroju tego co wymieniłeś z drzwiami, dającymi zaoszczędzić trochę czasu, czy z glitchami "łamiącymi grę"? Takie speedruny mnie właśnie nie bawią, przenikanie przez ściany i inne takie ;/. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 No wlasnie mnie ogolnie mecza speedruny bo jedna gra i 1000 kategorii. Morowinda przeszli w ile, 9min? Bo cos tam zgliczowali i ich przenioslo do bossa. Proponuje uczciwa kategorie dla rdr - "kto pierwszy do meksyku". Cytuj
Gość suteq Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 (edytowane) Nie, nie. Ja nie używam i nie zamierzam używać takich co psują grę jak moim zdaniem użycie powtórek. Normalne, dostępne rzeczy w grze, które normalnie ignorowaliśmy. Przykłady: - wspomniane wyłamywanie drzwi w alejce na początku gry - dobre ustawianie się autem w kierunku, w którym będziemy ruszać w następnej misji - podstawianie sobie dobrego auta do konkretnej misji - zbieranie broni po wrogach, które nam pomogą w misji np. zebranie M16 z misji Under Surveillance pomoże nam w jakieś 5 sekund pozbyć się łodzi w następnej misji z paparazzi - tego grubego chińczyka w chinatown można zabić nie wchodząc do środka za pomocą kilku naboi z pistoletu z dystansu - jak jedziemy po Misty aby ją odwiezdz do Luigiego to przy zatrąbieniu wychodzimy z auta co powoduje, że Misty nie idzie do niego tylko od razu biegnie - w misji Van Heist wystarczy zatrzymać się jakieś 2 metry przed wozem opancerzonym, strzelić w swoje auto, ono wybucha przez co pasek uszkodzeń się zapełnia a my nie mamy żadnej gwiazdki (normalnie 2), wsiadamy, jedziemy - w misji Triady i troski musimy rozwalić trzy grupy triad w tym jedną w ich siedzibie, wystarczy podjechać z prawej strony murka, wskoczyć na samochód i z niego zdjąć delikwenta z ak 47 - w następnej misji 'Smażone ryby' po zawiezieniu śmieciarki szybko wyskakujemy, wsiadamy do auta i podjeżdżamy do bramy, jak zdązymy to brama się otworzy zanim skończy się cutscenka, oszczędza jakieś 3-4s - w misji gdzie osłaniamy 8 balla można wszystkich zdjąć z miejsca, w którym wysiadł i nie trzeba wchodzić na górę - w misji Arms Shortage z Philem jedziemy na wzniesienie przed Philem przez co dostajemy się od razu do niego - w misji Evidence Dash, która jest bardzo RNG rozwalamy samochód przy znaczniku Donalda Love'a - w misji Sayonara Salvatore wjeżdżamy do zauku i zostawiamy Banshee z otwartymi drzwiami, po rozwaleniu mafii z ak47 przejeżdżamy salvatore'a w uliczce - w misji Liberator gdzie musimy uwolnić tego starego dziadka można rozwalić wszystkich cartelowców przejeżdżając ich, oszczędza się sporo sekund - w misji gdzie musimy zabić Kenjiego nie trzeba wjeżdżać na górę, wystarczy 1 piętro, stanąć pod znacznikiem i posłać dwie rakiety w sufit parkingu, jedna na lewo i jedna na prawo od znacznika, potem wsiadamy do cartelu, wysiadamy, wsiadamy do szybkiego auta i wyjeżdżamy - w Grand Theft Aero normalnie musielibyśmy strzelać się z cartelem, a wystarczy wskoczyć na ich auto, potem na mały budyneczek, za ogrodzenie i do windy - w Espresso-2-go najłatwiej użyć granatów do wysadzania budek, do 3 używałem samego samochodu - w SAM jadę normalnie na lotnisko i czekam spokojnie na samolot I pewnie jeszcze parę innych z użyciem dodo na czele. To są takie ułatwiacze, a nie glitche. ;) Edytowane 5 maja 2017 przez suteq Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 To szanuję, jak najbardziej. Moim zdaniem przechodzenia gier z psującymi grę glitchami nie powinno się nawet nazywać speedrunami, skoro tam praktycznie runa nie ma. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Znalezenie i wykonanie glitcha to część speedrunowania. Credits warp w Super Mario World wykonany na konsoli to jest SZTUKA: Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 6 maja 2017 Opublikowano 6 maja 2017 http://www.ign.com/lists/top-100-rpgs/98 100 - EverQuest99 - Wizardry 898 - Titan Quest97 - Fable II96 - Torchlight II95 - Pillars of Eternity94 - Front Mission 393 - The Bard's Tale92 - Betrayal at Krondor91 - Freedom Force90 - Divinity: Original Sin89 - Dragon Age: Inquisition88 - Darkest Dungeon87 - Ys Book I & II86 - Kingdom Hearts II85 - Chrono Cross84 - Dragon Warrior VII83 - Final Fantasy82 - Ultima Underworld: The Stygian Abyss81 - EVE Online80 - Mario & Luigi: Superstar Saga79 - Star Ocean: The Second Story78 - Illusion of Gaia77 - Valkyria Chronicles76 - Icewind Dale II75 - The Legend of Dragoon74 - Disgaea: Hour of Darkness73 - The Witcher 2: Assassins of Kings72 - Neverwinter Nights 271 - Jade Empire70 - Fire Emblem Awakening69 - Odin Sphere Leifthrasir68 - Undertale67 - Ni no Kuni: Wrath of the White Witch66 - Pool of Radiance65 - Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King64 - Lunar: Eternal Blue63 - Phantasy Star Online62 - Breath of Fire III61 - Lunar: Silver Star Story60 - Shining Force II59 - Golden Sun58 - Lufia II: Rise of the Sinistrals57 - Tales of Vesperia56 - Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars55 - Shadow Hearts: Covenant54 - The World Ends With You53 - Phantasy Star IV52 - Final Fantasy VII51 - Stardew Valley50 - Persona 549 - Xenoblade Chronicles48 - Dragon Age: Origins47 - Shin Megami Tensei: Persona 346 - Grandia II45 - Demon's Souls44 - Xenogears43 - Tales of Symphonia42 - Vampire: The Masquerade – Bloodlines41 - Skies of Arcadia40 - Final Fantasy IX39 - Ogre Battle: The March of the Black Queen38 - Fallout37 - Fire Emblem36 - Neverwinter Nights35 - Baldur's Gate34 - Paper Mario: The Thousand-Year Door33 - Dragon Quest V: Hand of the Heavenly Bride32 - Ultima IV: Quest of the Avatar31 - Final Fantasy XII30 - Pokémon Sun and Moon29 - Monster Hunter 4 Ultimate28 - Fallout: New Vegas27 - Bloodborne26 - Mass Effect 25 - The Elder Scrolls V: Skyrim 24 - Ultima VII: The Black Gate23 - System Shock 222 - Final Fantasy IV21 - The Elder Scrolls III: Morrowind20 - Tactics Ogre: Let Us Cling Together19 - EarthBound18 - Final Fantasy Tactics17 - Suikoden II16 - Deus Ex15 - Fallout 214 - Star Wars: Knights of the Old Republic13 - Persona 4: Golden12 - Dark Souls11 - Mass Effect 210 - The Witcher 3: Wild Hunt9 - Vagrant Story8 - Diablo II7 - Secret of Mana6 - Planescape: Torment5 - World of Warcraft4 - Pokémon Yellow3 - Baldur's Gate II: Shadows of Amn 2 - Final Fantasy VI1 - Chrono Trigger Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi