Opublikowano 20 maja 20177 l Milo bardzo wspominam dwojke. W koncu postacie mialy twarze a interakcja z otoczeniem powalala. Graficznie cudowana (tankowiec). Fabularnie to sami wiecie jak bylo, mi osobiscie jednak zabraklo paczki wykolejencow jak Foxhound z jedynki. I nie chodzi mi o jakosc, bo lykam typa na wrotkach i vampa, ale o ilosc. A co do ukrytego znaczenia gry w grze, drugiego dna, postmodernistycznych zagrywek i innym bzdetow to przyznajmy wszyscy tu siedzimy, ze dowiedzielismy sie o tym dopiero niedawno z materialu bunnyhopa, sami konczac gre raczej ze znakiem zapytania nad glowa niz wykrzyknikem. A jak sobie jeszcze przypomne material z makeing of gdzie mowia, ze zespol Kojimy to godzilla a sam kojima to king kong xD to wydaje mi sie, ze Hideo mocno tabsil w trakcie powstawania czesci drugiej. A co do dasow hiva o "co to za pedzio" to z perspektywy czasu nawet sie ciesze, ze w dwojce nie gralismy Snejkiem. Przynajmniej przy czesci 3 nie bylo: 8-, znowu snejk, no ile mozna.
Opublikowano 20 maja 20177 l https://store.playstation.com/#!/pl-pl/gry/digerati-bundle-6-pack-part-1/cid=EP8925-CUSA03323_00-LQRPASAMTFHUVSLA Letter Quest Remastered Paranautical Activity The Sun and Moon Three Fourths Home: Extended Edition Uncanny Valley Slain: Back from Hell Letter Quest znam, bardzo fajne - a co z resztą? Za 50 złotych tyle gierek, to jak półdarmo, ale nie wiem, czy to nie jakieś kupsztale. ja wezmę Another World, mam jakiś ogromny sentyment i nie zniechęcają mnie negatywne oceny remastera w sumie kupiłbym już teraz ale Playstation Store się tradycyjnie nie działa, więc poczekam
Opublikowano 20 maja 20177 l A tak jeszcze apropo oglądania filmików gierkowych, to aż mi głupio czytać, że ludzie nie mają na to czasu, kiedy ja już z 5 razy oglądałem recki Angry Joe z Orderem czy Yakuzą, a ile razy widziałem odcinki AVGN, Jontrona i Dunkeya to już nie zliczę... Czuję się jak przegryw. Jak widzę, że ktoś wypuszcza film gierkowy >10min to już wiem, że na 99% nie dam rady tego obejrzeć w całości. Lata internetu skróciły strasznie mój attention span i ciężko mi pozostać skupionym przy dłuższych filmach W większości przypadków wolałbym ten sam materiał w formie tekstowej. W sumie jedyna dłuższe rzeczy, które obejrzałem kilka razy z takim samym zaciekawieniem to Sequelitis od Egoraptora: Szkoda, że zrobił tylko 4.
Opublikowano 22 maja 20177 l Już jutro wystartuje kickstarter do gry, której bardzo wyczekuję: Blasphemous. Action-platformer o zayebistym stylu. Błagam o stretch goal z wersją PS4.
Opublikowano 22 maja 20177 l Ten Blasphemous Niesamowicie to wygląda. a Slain oczywiście odradzam: - bardzo prosty system walki oparty na podstawowym ataku, back-stepie i jednym czarze w stylu pocisku - monotonna muzyka - niewielka różnorodność wrogów Ogólnie sam klimat może robić, ale to najgorszy typ gry: gra w której po 30 minutach widziałeś już wszystko. Żałuję że kupiłem. @figar: a ograłeś już może Hyper Light Drifter i Axiom Verge? Wiem, że nie są to nieznane tytuły, ale jako fan Nintendo wsiąkniesz jak woda w gąbkę. No i z zapowiadających się masz jeszcze Eitr i Death's Gambit: obie zapowiadane są na 2017. Edytowane 22 maja 20177 l przez Paolo de Vesir
Opublikowano 22 maja 20177 l O Eitr sie trochę boję, bo w zeszłym roku było wszedzie o tej grze, ciagle update'y od devow a w 2017 cisza. Pewnie niedlugo uderza z premierq i narketingiem. Z tego co pamietam chcieli znaczaco rozwinac ng+, czego oryginalnie nie planowali i moze to jest powod tej obsuwy.
Opublikowano 24 maja 20177 l Jest już kickstarter Blasphemous. https://www.kickstarter.com/projects/828401966/blasphemous-dark-and-brutal-2d-non-linear-platform Potrzebują 50 tysięcy dolarów na stworzenie gry, a po jednym dniu zebrali już 35 tysięcy. Wersje na konsole będą przedstawione w stretch goalach, ale coś czuję, że na pewno zostaną osiągnięte. Super. Edytowane 24 maja 20177 l przez Figaro
Opublikowano 24 maja 20177 l o cie chvj, ten peirwszy gif ta gra jest chora mam nadzieje, ze poprawia jakosc animacji
Opublikowano 24 maja 20177 l Zapowiada się takie Salt & Sanctuary tylko, że ze znacznie ciekawszym kierunkiem artystycznym (te flashowe mordki z S&S :/ ).
Opublikowano 24 maja 20177 l Co to znaczy jakość animacji? Chodzi ci o framerate na tych gifach? Bo jeśli chodzi o animacje postaci to jest bardzo spoko.
Opublikowano 24 maja 20177 l Pewnie będzie spoko gra ale jakoś nie mogę się przekonać do takich pozycji. Ogólnie bardzo dużo indyków wygląda bardzo podobnie: pixelowa grafika, 2D, trochę soulsów, trochę metroidvanii, wymagająca. :/
Opublikowano 24 maja 20177 l Szczerze to nie ma ich za dużo z tego co wyszło to Slain, Salt and Sanctuary (tutaj nawet nie ma pixelartu) nie wiem co jeszcze. Fakt, że w produkcji jest ich kilka jak Eitr czy Death's Gambit nie znaczy, że jest ich masa
Opublikowano 24 maja 20177 l Lepsze takie gry niż wielkie gry aaa która sa puste gameplayowo i nie maja nic do zaoferowania oprócz nijakiego otwartego świata
Opublikowano 24 maja 20177 l Wywiad z devami Dooma, co ich inspirowało podczas developingu BloodborneBlade RunnerThe Box™ I chyba na końcu wyczułem sugestię, że tworzą sequela/expansion :P
Opublikowano 24 maja 20177 l Bardzo liczę na to, że na E3 zapowiedzią sequela albo jakieś fabularne rozszerzenie. Muszę w końcu kupić na PS4 i scalakować drugi raz