Bansai 11 198 Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 A tak serio no to watpie ze gosc ryzykowalby shitstorm i wizerunek [a raczej jego resztki juz po pierwszej akcji z molestowaniem] tylko po to zeby przegonic tych najbardziej zagorzalych lewicowcow. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 czyli wyje/bali cały dział offtopic? szkoda, ten temat o Trumpie jako nowym prezydencie był komiczny xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Tak, z czasem wróci, ale nie będzie można rozmawiać o poglądach politycznych. Co jest oczywiście niemożliwe z wiadomych względów, więc mam nadzieję, że gdy w tematach o filmach i muzyce zaczną się rozmowy o polityce, to admin wejdzie im pod prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 No wlasnie ze dyskusje o polityce wkradaly sie juz od dawna do tematow gierkowych, niektore chore po(pipi)y zaczely juz nawet fanow tej czy tamtej gierki wyzywac od alt-rightow czy innych trump supporterow tylko dlatego ze ich tworca jakiegos tweeta zlego napisal lub w gierce jest cameo jutubera ktory powiedzial ze nie chce imigrantow. o, właśnie z tego powodu przestałem tam wchodzić, kiedyś regularnie odwiedziałem by poczytać ciekawe dyskusje, ale od momentu jak lewackie pojeby roztrząsały każdy pierd twórców na twitterze i wzywały do bojkotu danego tytułu to darowałem sobie, rzygać się chce. Teraz jak widzę te wszystkie e-samobójstwa to tylko utwierdzam się w przekonaniu że Mejm miał 100% racji - gracze są popierdoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 7 godzin w RE7 za mną, mam dobre wrażenia ale też trochę rzeczy nie gra. O tych zarzutach więcej napiszę jak skończę, ale to co chciałbym tylko napisać to to, że wreszcie jest dowód, że SIĘ KUR>WA DA zrobić porządny filmowy horror w fpp, który nie jest pozbawiony walki i którego mechanika gameplayu nie polega na chowaniu się w szafkach. Gatunek horrorów odżył w ostatnich latach, no ale właśnie w wersji zabawy w chowanego + okazyjnie berka. Najbardziej mnie frustrował Outlast 2 w tej kwestii. Nie znoszę tego rodzaju rozgrywki, więc nawet nie myślałem żeby w to grać. Miałem to szczęście, że akurat jak była premiera ja byłem uziemiony w łóżku po wizycie na pogotowiu, więc miałem warunki i je.bnąłem sobie w jednym ciągu 10-godzinnego let's playa na żywo jak ktoś to przechodził na twitchu. No i nie przesadzę mówiąc, że to jedna z najbardziej imponujących wizualnie gier video - dobór kolorów, artystyczne podejście do gore (zrobili wysoką sztukę z brutalności) i po prostu wiele scen, które zapadają w pamięci. Do tego symbolizm i zakończenie, które w pięknie prosty sposób przekazuję pewną emocję. No tylko że gameplay to chowanie się w beczkach na śledzie. Widziałbym to tak: - pierwsze 2-3 godziny gry bez zmian - wtedy dostajesz dubeltówkę czy coś i czujesz się mocny bo możesz po prostu zastrzelić tych przeciwników przed którymi musiałeś się chować albo uciekać - po godzinie gry zabierają ci broń i tym wprowadzają cię w większy stres bo się przyzwyczaiłeś do możliwości obrony - znowu po jakimś czasie dostajesz jakąś broń, ale jest bardzo mało amunicji i rozgrywka polega na tym żeby umiejętnie wybrać w których konfrontacjach użyć broni - ostatnie starcia, które są mixem walki i uciekania Mam nadzieję, że RE7 wpłynie na gatunek i trend się odwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) Pisalem o Outlascie 2 jak przeszedłem na premierę i tez jedna z wielu wad dla mnie był brak walki. Tu już nie chodzi nawet o to by biegać z kałasznikowem, ale w grze w której zazwyczaj atakują nas chuderlawi wieśniacy (a nawet wiesniaczki) a dosłownie na każdym kroku są jakieś widły wystające z siana czy łopata to strasznie nienaturalnie to wygląda jak trzeba uciekać. No ale ja tam lubię mimo wszystko tę formułę, najbardziej w Amnesii która poza symulatorem chodzenia była też nawet kompetentną przygodowką. Outlast 2 nią nie był i opierał się tylko na przemykaniu sie przy często niedzialajacym stealth'cie i miotaniu się w ciemnościach przy oskryptowanych ucieczkach. Edytowane 25 Października 2017 przez c0r Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Te (pipi).ane horrory, gdzie chodzi tylko o ucieczkę i chowanie to zaorac. Najlepszy przykład, że się da to właśnie RE7 i Obcy Izolacja, gdzie jest i skradanie, i ucieczka, ale walki tez jest sporo jeśli sobie tego zazyczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Właśnie dlatego nie rozumiem co zrobiło FG z Somą. Mogli skopiować mechanikę z Amnesii, dać ekwipunek i zagadki na fizyce. A zrobili grę z mechaniką rodem z Dear Ether. Jeszcze te podziękowania dla Chmielarza w creditsach xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 https://www.resetera.com/ Nowe forum powstałe na zgliszczach NeoGafa, po moderacji widać, że dobre zastępstwo Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 O Manson rozstaje sie z Ramirezem. Bo jakas typiara ma comingout #metoo sprzed 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Interesujące tematy do dyskusji tam mają. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 (edytowane) Gracze Halo przekazali w ponad 220 tysięcy dollarów na pomoc humanitarną ofiarom huraganów, trzęsień ziemi i powodzi. W ramach akcji organizowanej wspólnie z 343 Industries i GlobalGiving.com caly dochód zmiktrotransakcji w Halo 5 z ostatnich kilkunastu dni poszedł na ten właśnie cel. chociaż raz skrzynki się na coś przydały I ciekawy artykuł z Kotaku przedstawiający kulisy zamknięcia Visceral https://kotaku.com/the-collapse-of-viscerals-ambitious-star-wars-game-1819916152 jak to jest w końcu z tą grą? Ostatecznie ją EA skasowało czy zleciła dokończenie innemu swojemu studio (Vancouver?)? Edytowane 27 Października 2017 przez asax Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 jeśli charytatywnie gracze rzucają tyle kasy na skrzynki to pomyślcie ogólnie ile wydawcy na tym zarabiają. Pewnie chodzi o grube dziesiątki milionów. Nic dziwnego że tak cisną na mikropłatności. Cytuj Odnośnik do komentarza
tomzacz 202 Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Wygląda naprawdę dobrze, czekam na całość Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 jeśli charytatywnie gracze rzucają tyle kasy na skrzynki to pomyślcie ogólnie ile wydawcy na tym zarabiają. Pewnie chodzi o grube dziesiątki milionów. Nic dziwnego że tak cisną na mikropłatności. To samo przyszlo mi do glowy. Zapomnijcie o braku skrzynek w grach EA. Tyle forsy w kilka dni, przypominaja sie od razu te placze, ze robienie gier jest coraz drozsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Jest popyt -> jest podaż. Odwieczne prawo rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) https://youtu.be/OzXm5A2dq3g Podsumowanie was, graczy kolekcjonerów. Szkoda, że nie mam walca, bo jeździłbym po was. Edytowane 29 Października 2017 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Nrgeek ostatnio mial unboxing tej legendarki z AC Origins. Nie wiedzialem, ze kosztowala... 800$ xD Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Panowie, na co zwrócić uwagę przy kupnie Xboxa/PlayStation 2? Których modeli unikać a na które ewentualnie polować? Może ktoś ma na sprzedaż? :D Naszło mnie jak poje.banego na kilka klasyków plus gierki od EA Big, a w sumie kasa nieduża, to po co się męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Jak PS2 to slima najlepiej cichszy, mniejszy i tańszy, są dwa modele scph-70000 i 90000 zasadniczo czym się różnią to zasilaczem i innym rozmieszczeniem kratek wentylacji jakbyś chciał postawić je pionowo musiałbyś się rozglądać za innym standem dla poszczególnego modelu. Tak do grania nie ma różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 a trzeba bawić się w memorki, czy są jakieś mody, żeby podpiąć pendrive i sie nie pierdzielić z takimi rzeczami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 7000 mozna latwo przerobic z tego co pamietam (zeby np grac w gry z hamburgeryki), a 9000 sie nie da, chyba ze cos sie zmienilo ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 bierz pierwszego xboxa z conrtrollerem S, dysk wbudowany wiec nie trzeba memorek, sprzet imo jest nie do zajechania wiec jedyne na co zwroc uwage to pad Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 NeoGAF chyba już oficjalnie umarł, takiego małego ruchu tam to jeszcze nigdy nie było. Przykładowo trailer TLOU na neogafie ma 4 strony, na reseterze - 30 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 7000 mozna latwo przerobic z tego co pamietam (zeby np grac w gry z hamburgeryki), a 9000 sie nie da, chyba ze cos sie zmienilo ostatnio. Niektóre 9000da się przerobić pod fmcb, ale nie pamiętam które dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi