Plugawy 3 661 Opublikowano 25 października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 października 2020 W dniu 22.10.2020 o 18:00, Figuś napisał: Jak tak będzie wyglądało GTA5 na ps5 to może wreszcie zagram. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 673 Opublikowano 25 października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 października 2020 @up nie licz na to xd. Pewnie rzucą assety pamiętające PS3, wyższą rozdziałkę i parę efektów. Cud, jak to w 60 fpsach będzie. Z takich rzeczy, którymi mam ochotę się podzielić: kupiłem (za 6 zł xd) kabel component, bo chciałem zasmakować słynnego progressive scan na PS2 (ogólnie co jakiś czas wraca mi faza na ten sprzęt i jego jak najlepsze wykorzystanie, cały czas się noszę też z zakupem adaptera do HDD). Cóż, mimo, że grałem na TV "tylko" FHD 40 cali, to efekt nie powalał, szczególnie porównując do kabla RGB na tym samym odbiorniku. Oczywiście nie oczekiwałem cudów po rozdziałce 480i puszczonej na takim wyświetlaczu, ale lekki zawód jest. Wygląda to "dziwnie", niby wyraźniej, ale z bardziej widocznymi ząbkami i pikselami. Domyślam się, że sensownie by się to mogło prezentować albo na jakimś mniejszym tiviku HD Ready, albo na świętym Graalu maniaków, czyli CRT HD. Swoją drogą, chętnie bym sobie takiego przytulił do prawilnego odpalania poprzedniej generacji, ale szkoda mi kasy na taki kaprys. W ogóle można by rzec, że w Polsce ominęła nas jedna generacja wyświetlaczy. PS w USA to była chyba norma (zresztą Xbox bodajże miał ją domyślnie w większości gier, na PS2 też często jest dostępny tylko w wersji NTSC). Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 491 Opublikowano 26 października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 października 2020 @kotlet_schabowy Od siebie dodam tylko że zabawa z HDD z Free Mcbootem jest umiarkowanie przyjazna. Są gierki które odpala bez problemu, są takie gdzie trzeba trochę pokombinować w ustawieniach apki, przez którą odpalamy romy. Jakoś o wiele przyjemniej bawię się z Wii podpięty componentem. Też mam 40 calowca Sony Bravia Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 673 Opublikowano 26 października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 października 2020 No proszę, a myślałem, że będzie bezproblemowo. Tak czy siak, to na razie w fazie odkładanych na kiedyś planów. Mam dylemat, czy chińszczyzna z ali jest warta choćby tych niewielkich, ale jednak, pieniędzy. Bo oryginalnego Network Adaptera nie zamierzam kupować xd. U mnie też Bravia, służy mi już ponad 5 lat i jestem naprawdę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 491 Opublikowano 26 października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 października 2020 Kuriozalnie z ps2 slim z zewnętrznym dyskiem u znajomego było mniej problemów, po prostu odpalało gierki ale nie porobiłem większych testów. Pograłem chwilę w POP:WW, GTA:VCS, Darkwatch. Na pewno zależy to od gierki np tytuły EA jak Black, Burnout 3 lubią się gryźć. Mam chiński adapter z Alii, działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Niedługo to tylko małe studia od indyków będą niezależne, a wszyscy inni pod skrzydłami największych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Za około £750m ($980m). Szczerze to nie spodziewałem się, że wydawca skupiający się tylko na wyścigówkach, i to bez forzy lub gt w nazwie, jest aż tyle warty. Codemasters ile miało swoich wew. studiów - dwa? Od drita i od f1? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Czyli się potwierdza to co Hendrix pisał że coraz więcej przejęć będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Panie, to nadal początek. Swoją drogą Codemasters w cenie trochę premium, ale T2 planuje większą rozbudowę sieci swoich studiów i więcej gier rocznie (w tym GTA, która ma być mniejsze niż zwykle btw.) Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Ciekaw jestem co tam MS jeszcze chce kupić i czy Sony w ogóle kogoś wciągnie pod swoje skrzydła Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 6 minut temu, Hendrix napisał: Panie, to nadal początek. Swoją drogą Codemasters w cenie trochę premium, ale T2 planuje większą rozbudowę sieci swoich studiów i więcej gier rocznie (w tym GTA, która ma być mniejsze niż zwykle btw.) Jakieś źródło? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Cytując za Schriererem (przy okazji gigantycznego artykułu o Rockstarze): Cytat One plan that management has laid out for the next game, a new entry in the Grand Theft Auto series, is to start out with a moderately sized release (which, by Rockstar’s standards, would still be a large game) that is then expanded with regular updates over time, which may help mitigate stress and crunch. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Czyli GTA jako gra usługa? Asax lubi to. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Zaraz T2 wyskoczy ze swoją konsolą, jak mają się bawić w przejmowanie studiów xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 896 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Może być usługa ale niech już wleci ta 6. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 329 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Pusta mapka, singiel na 10h A później co miesiąc nowe autko i czapka szkoda że gry aaa idą w tym kierunku i coraz mniej mnie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Jeśli to ma być "moderately sized release" jak GTA IV w porównaniu do San Andreas to jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 673 Opublikowano 11 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2020 To, że gra byłaby mniejsza, to żaden problem akurat, bardziej niepokoi ten fragment: that is then expanded with regular updates over time Czyli kolejny raczek się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Wygląda fajnie jak jakieś STar Warsy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Odejdź ze starego studia. Załóż nowe studio. Rób prawie, że identyczną gierkę do tej co robiłeś poprzednio. No nie wiem, może chociaż się postarają i dodadzą destrukcję otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 15 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2020 Xbox skończył 19 lat Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 15 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2020 W dniu 10.11.2020 o 14:56, Hendrix napisał: Panie, to nadal początek. Swoją drogą Codemasters w cenie trochę premium, ale T2 planuje większą rozbudowę sieci swoich studiów i więcej gier rocznie (w tym GTA, która ma być mniejsze niż zwykle btw.) A u Sony cos slychac czy skupiaja sie na rozbudowie swoich istniejacych ekip? Bo ostatnio cos czytalem o checie przejecia Blaupoint Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 15 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2020 29 minut temu, ASX napisał: Xbox skończył 19 lat Jeszcze rok i będziemy mogli mówić o tradycji i pokoleniu graczy wychowanych na sprzęcie MSu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 15 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2020 @Ma_niek Z tego co słychać pośród developerów, to w zasadzie każda większa firma nieustannie poszukuje nowych partnerów. Obecnie rynek wchodzi w etap konsolidacji (start generacji temu tylko sprzyja) i w następnych latach będzie mniej większych, niezależnych ekip, tyczy się to nie tylko ekip stricte developerskich, ale i tych, które odpowiadają za "czarną robotę" jak np. assety. Oczywiście my, po naszej stronie, o większości rozmów się nie dowiemy (duh, było i jest więcej prób przejęć niż to co można wyczytać w wiadomościach, nawet w PL). Co do bardziej sprecyzowanej odpowiedzi, śledząc ruchy Sony - nastawiałbym się na mniejsze przejęcia (coś mi mówi, że Demon's Souls i Returnal, to dwa tytuły, które są niejako egzaminem dla obydwu ekip odpowiedzialnych za nie), oraz dalszy rozwój i rozbudowę obecnych studiów. Jeśli będzie jakiś większy ruch, to raczej będzie defensywny (czytaj: realne zagrożenie przejęcia bliskiego partnera Sony) albo służący pozyskaniu nowych rynków (Chiny/gry stricte multi). Tak czy tak, Sony ma zamiar wydawać więcej gier niż w tej generacji. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi