Opublikowano 6 marca 20223 l Wronged Us - inspirowany Silentem survival horror na UE5, aczkolwiek robiony przez jakieś no-name studio i cholera wie, czy kiedykolwiek dowiozą pełną wersję:
Opublikowano 6 marca 20223 l tradycyjnie jak wiele niskobudżetowych gierek wygląda jak kompilacja róznych assetów dostępnych w internecie.
Opublikowano 6 marca 20223 l 6 godzin temu, Wredny napisał: Wronged Us - inspirowany Silentem survival horror na UE5, aczkolwiek robiony przez jakieś no-name studio i cholera wie, czy kiedykolwiek dowiozą pełną wersję: Szczerze to niewiele widzę tu z Silenta, co najwyżej perspektywę z ostatnich odsłon. Na horyzoncie widać jednak obiecujące Post Trauma które zapowiada się na porządny hołd dla SH. W internecie jest już nawet pełne demko jakby ktoś był zainteresowany.
Opublikowano 9 marca 20223 l Taka tam ciekawostka, 10 najlepszych gierkowych wydawców wg. Metacritic w 2021 r. 1 Xbox Game Studios 2 Sony Interactive Entertainment 3 Humble Games 4 Activision Blizzard 5 Bethesda Softworks 6 Capcom 7 Bandai Namco 8 Sega 9 Electronic Arts 10 505 Games https://www.metacritic.com/pictures/2022-game-publisher-rankings rozwinięcie w spoilerze: Spoiler
Opublikowano 14 marca 20223 l dziś 10 lat kończy Journey, jedna z najlepiej ocenianych gier 7 generacji konsol jeśli kogoś interesuje proces produkcji tej perełki to polecam wątek: a jak ktoś nie grał to informuje też że jest obecnie na promocji na Steam i PSN
Opublikowano 14 marca 20223 l Gra od dawna w backlogu, uwielbiam produkcje thatgamecompany (zwłaszcza flow) i mam nadzieję, że zobaczę od nich coś nowego. Nawet zadowoliłbym się portem Sky na duże konsole, bo ani mój iPad ani S8 nie radzą sobie z tym tytułem za dobrze.
Opublikowano 14 marca 20223 l no to Sky wygląda fajnie, też jeszcze w nią nie grałem i z tego co wiem to mają plany aby gra wyszła na konsole. Ale na twoim miejscu bym uważał Wezyr bo to pozycja z modelu znienawidzonych gier usług
Opublikowano 14 marca 20223 l Nie jest looter shooterem, więc przeżyję. Nie jestem hejterem gaasow jako ogółu tylko konkretnych jego typów.
Opublikowano 14 marca 20223 l też nie lubie lootershooterów i gier w których się grinduje, bo gry powinny być rozrywką a nie pracą.
Opublikowano 20 marca 20223 l Nie wiem do czego jest ten temat, ale @Pupcio mnie skierował w sprawie trailerków etc. Wyskoczyło mi na YT. Dawno nie widziałem tak odpychającego i nijakiego trailera. Pomyślałem, że to jakieś randomowe demo enginu do gier sprzed 10 lat, a potem zobaczyłem podobny koment na YT. Generyczny pan kosmonauta, generyczny wróg, tragiczny plastik dookoła, zero siły przebicia ponad inne gry. Myślałem, że trailer to powinien chwycić za jaja i zrobić hype, a to wygląda jak jakiś cholerawieco generyk, z animacją ruchu jak po lodowisku. Obstawiam mocne 3/10.
Opublikowano 20 marca 20223 l >Mamo ja chcę Warframe. >Mamy Warframe w domu. >Warframe w domu: 4 minuty temu, _Red_ napisał: Zgadzam się w pełni, wygląda to uberbiednie.
Opublikowano 1 kwietnia 20223 l Prawdopodobnie jakis prank na 1 kwietnia ale kurde no troche człowiekowi feelsy wchodzą jak sobie przypomni granie w pierwsze MGS: METAL GEAR 35TH ANNIVERSARY 公式WEBサイト Samo logo na środku strony robi robote a jeżeli to nie ma byc jakis dowcip to znając Konami opublikują jakiś gówno news o nowej maszynie do tych chinskich kulek czy co oni tam robią.
Opublikowano 1 kwietnia 20223 l Akurat pisałem, że cokolwiek Konami zrobi, to będzie na pewno sprzedaż NFT, ale widzę, że powyższa strona się uaktywniła i jest właśnie... parodią Konami i ich sprzedaży NFT. Ironia jest taka, że pewnie tak też będzie, na poważnie.
Opublikowano 5 kwietnia 20223 l Czyli przynajmniej Lara będzie dobrze wyglądać, zawsze jakiś pozytyw.
Opublikowano 5 kwietnia 20223 l Ja pierdole znowu zewsząd będzie wyskakiwał ten UE5, coś jak przy UE3. Potem grasz w gierkę i masz wrażenie, że już gdzieś to widziałeś. Dla mnie najładniejsze giery to najczęściej te na autorskich silnikach (R*, ND, CDPR) i to nawet nie chodzi o jakieś cyferki, rozdzielczość ale o design, art style i ogólny odbiór grafiki.
Opublikowano 5 kwietnia 20223 l Niestety UE4 i 5 zostały tak dopakowane że tylko największe firmy (+ parę mniejszych japońskich) które już miały bardzo dobre zaplecze technologiczne będą korzystać z własnych silników. Jeśli będą na potęgę korzystać z dostępnych bibliotek modeli i materiałów to faktycznie gierki mogą zacząć wyglądać podobnie, co innego gry ze stylizowaną grafiką gdzie wszystko trzeba robić od podstaw.
Opublikowano 5 kwietnia 20223 l 20 minut temu, balon napisał: Ja pierdole znowu zewsząd będzie wyskakiwał ten UE5, coś jak przy UE3. Potem grasz w gierkę i masz wrażenie, że już gdzieś to widziałeś. Dla mnie najładniejsze giery to najczęściej te na autorskich silnikach (R*, ND, CDPR) i to nawet nie chodzi o jakieś cyferki, rozdzielczość ale o design, art style i ogólny odbiór grafiki. Zależy od studia. Rocksteady, czy Irrational Games robili gierki na UE, a mimo to miały swój unikalny styl.
Opublikowano 5 kwietnia 20223 l dokładnie. silnik to tylko narzędzie i nie ma żadnego wpływu na desing i artstyle żeby nie być gołosłownym, oto pokaz jak różne rzeczy można tworzyć za pomocą UE4