ASX 14 593 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 co mogą wymyślić? Bardzo dużo, jeśli skupia się na tym co powinno być sercem serii, czyli na przykład ulepszyć parkour który od czasów Unity, który to wprowadził innowacyjną funkcje czyli schodzenie w dół z budynków (beka że zajęło im to 6 odsłon) w zasadzie nie przeszedł żadnych zmian czy gdyby skupili się na kreatywnych metodach zabójstw rodem z Hitmana. Moim zdaniem seria ma bardzo duży potencjał, ale w zasadzie każda kolejna odsłona spektakularnie go marnowała. Czego podsumowaniem są ostatnie odsłony które są Asasynami tylko z nazwy i zamieniły się w zwyklego action rpga z bieganiem po wielkiej mapie i rozwojem postaci Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Słowo klucz - jak na tamte czasy. Jak na tamte czasy to ten yebaniutki AC oferował świat i swobodę jakiej nie dała żadna inna gra (no może poza GTA, ale tam tylko na płasko). Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 hitmana z tego nie zrobia, bo casuale sie odbiją. Seria nie dla mnie, ale jak ludzie kupują, to znaczy, ze taki gameplay jest potrzebny. Ac1 robil w tamtych czasach wrazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 476 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 No właśnie gdyby to był Hitman jak w zapowiedziach się niby malował to dzisiaj mówilibyśmy o kwiecie siódmej generacji, a tak mamy tylko nudnawy sandbox z jednym fajnym gimmickiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Kurwy Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Dobra, do 2030 już na pewno Abandoned okaże się Silentem od Kojimy. Swoją drogą, ja bym nie pogrardził taką klasyczną, 2D Castlevanią na Switcha. Tylko w typie metroidvanii, a nie tych platformówkowych cześci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 476 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 12 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Dobra, do 2030 już na pewno Abandoned okaże się Silentem od Kojimy. Swoją drogą, ja bym nie pogrardził taką klasyczną, 2D Castlevanią na Switcha. Tylko w typie metroidvanii, a nie tych platformówkowych cześci. Od chuja masz metroidvanii. Elden Lillies, Timespinner, Lodoss War, Touhou Luna Nights, Minoria, Momodora, Bloodstained (duh). Część z nich nawet jak żywcem inspirowana Symphony Of The Night i jestem pewien, że w cholerę więcej idzie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Bloodstained to nawet Igarashi zrobił. To byłby najbardziej niepotrzebny revival. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 1 minutę temu, Dr.Czekolada napisał: Od chuja masz metroidvanii. Elden Lillies, Timespinner, Lodoss War, Touhou Luna Nights, Minoria, Momodora, Bloodstained (duh). Część z nich nawet jak żywcem inspirowana Symphony Of The Night i jestem pewien, że w cholerę więcej idzie znaleźć. Równie mocno ucieszyłbym się na slasher w typie tych castlevanii z gen. 7. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 https://www.ppe.pl/news/304958/metal-gear-solid-lub-silent-hill-konami-pokaze-nowa-gre-z-uwielbianej-na-calym-swiecie-serii.html insajder grucha donosi że nowy SH Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Kojima ma teraz ręce pełne roboty, nie dość, że pracuje nad Death Stranding 2 i ekskluzywnym podcastem na Xboxa to jeszcze teraz trzeba pokazać Silent Hill Abandoned na TGS. Tytan pracy, nie producent. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Niech te kitajce dadzą mi chociaż mgsy 1-3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 017 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Wydaje mi się, że najbardziej prawdopodobna jest Castlevania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Kojimbao niech zrobi mgs5 directors cut. Bo cut to mu przy tej grze zrobilo konami. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Czy jedna z najbardziej imponujących graficznie gier tej generacji może być brzydka? Otóż tak, jeśli kogoś interesują takie rzeczy teoria kolorów czy kompozycja, albo ma wrażenie że grafika wraz postępem technologicznym stała się mniej czytelna, albo wkurza się na gry w których protagonista cały czas gada lub w które nie da się właściwie grać bez włączania trybu detektywistycznego to, oto bardzo fajna analiza dotycząca jak gry są dzisiaj często nieczytelne, chaotyczne wizualnie. Ponad 30 minut materiału, ale warto analiza, na podstawie Horizona, ale nie traktujcie tego jako ataku na markę, bo jest też mnóstwo przykładów innych gier popełniających tę błędy. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 No może być, najgorzej jak dostajemy jakaś produkcje która przez całe 15h dzieje się w 1 biomie, a wszystkie asety kopiuj - wklej są takie same, w tych samych kolorach i efektach z PS2. To chyba są najbrzydsze gry nowej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 (edytowane) Wydaje mi się że kolorowe gry są po prostu kolorowe, a Pani postanowiła je zaszufladkować jako gry z wadami graficznymi. Obejrzałem połowę materiału. Grałem w mnóstwo gier, te które wskazuje jako czytelne i nieczytelne, nigdy ich tak nie szeregowałem. Edytowane 6 Września 2022 przez Rtooj Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Dziękujemy easeye za twój merytoryczny" wkład w dyskusje od razu widać, że obejrzałeś i przeanalizowałeś materiał. 2 minuty temu, Rtooj napisał: Wydaje mi się że kolorowe gry są po prostu kolorowe, a Pani postanowiła je zaszufladkować jako gry z wadami graficznymi. Obejrzałem połowę materiału. No chyba nie bardzo, bo przecież jest wiele przykładów "kolorowych" gier, które nie mają tych wad. Jak Ghost of Thushima czy Breath of the Wild. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 (edytowane) 6 minut temu, ASX napisał: Dziękujemy easeye za twój merytoryczny" wkład w dyskusje od razu widać, że obejrzałeś i przeanalizowałeś materiał. No chyba nie bardzo, bo przecież jest wiele przykładów "kolorowych" gier, które nie mają tych wad. Jak Ghost of Thushima czy Breath of the Wild. Nie chce mi się włączać ponownie filmu, ale nie mogłem dojść czym są te wady, ponieważ nie miałem żadnych problemów przy Horizonie. Gra po prostu jest dla mnie piękna i kolorowa, bogata w detale itd. Może moja ułomność w tym przypadku jest darem, Zelda nadal jest dla mnie piękna ale nie wiem w czym góruje. Rozumiem że w tym że niebieski stworek jest dobrze widoczny na zielonej trawce która jest na 5 hektarach. No fajnie, ale ja wolę jednak 5 ha różnorodności a nie trawki. Widać po komentarzach że tylko jacyś graficy i artyści wiedza dokładnie co jej chodzi. Reszta przytakuje chyba z grzeczności. Edytowane 6 Września 2022 przez Rtooj Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Zelda jest lepsza bo nie potrzebuje gadatliwego protagonisty który musi co chwila przypominać graczowi co robić i gdzie iść. Gra wizualnie jest tak zaprojektowana że gracz bez problemu jest w stanie sam, bez detektywistycznego trybu intuicyjnie zorientować się gdzie jest, gdzie może się wspiąć, a gdzie nie, gdzie jest przeciwnik, gdzie są jego słabe punkty, gdzie leży przedmiot który można podnieść itd. Cytat Widać po komentarzach że tylko jacyś graficy i artyści wiedza dokładnie co jej chodzi. Reszta przytakuje chyba z grzeczności Wiesz, teoria kolorów, kolory dopełniające i tego typu rzeczy to rzeczy, które teoretycznie przyswaja już w szkole podstawowej i nie jest to żadna zaawansowana wiedza. W Polsce i zagranicą niestety edukacja wygląda tak jak wygląda i wiele osób nie potrafi zwerbalizować tego co czuje i widzi i przez to rzadko się o tym rozmawia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Nie oglądałem filmiku, ale napiszę, że w grach Sony często wkurza mnie upraszczanie na każdym kroku. Masz gdzieś iść, ale chcesz pozwiedzać czy popatrzeć na widoczki to gra robi z ciebie debila i co chwilę przypomina, że teraz masz zrobić to i to. Tak jest/było w Uncharted, Horizon czy nawet w Ratchecie, a opcji wyłączenia tego niestety brak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 yyyy pewny jesteś, w Uncharted na bank to można było wyłączyć a trend wrzucana tego występuje w całej branży, w większości gierek juz to masz Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 26 minut temu, ASX napisał: Wiesz, teoria kolorów, kolory dopełniające i tego typu rzeczy to rzeczy, które teoretycznie przyswaja już w szkole podstawowej xD Co ty dupisz. O takich rzeczach dowiedziałem się, jak zacząłem fotografować, a nie w podstawówce. Tak gry bardzo szczegółowe są nieczytelne. Tak Horizon jest nieczytelny, bo ma bardzo dużo szczegółowych assetów na ekranie. Weź aparat i długi obiektyw i idź zrobić zdjęcie ptaków w lesie. Brzmi prosto nie, przecież tych małych skurwysynów w lesie musi być pełno? Ta, chuja, a nie prosto, w lesie nic nie widać, a już napewnno nie widać ptaków. Więć można powiedzieć, że wraz ze wzrostem postępu graficznego i realizmu, gry bedą co raz bardziej nieczytelne, stąd powszechnie używany i POTRZEBNY tryb detyktywistyczny i tego nie unikniemy. Zelda BoTW? No cieżko nie zauważyć podnoszonego przedmiotu jak tekstury na switchu składają się z trzech polygonów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 2 minuty temu, Figuś napisał: yyyy pewny jesteś, w Uncharted na bank to można było wyłączyć W jedynce chyba coś takiego było. Nawet jak jest opcja wyłączenia to prędzej czy później zaczną pierdolić "hej patrz tutaj". No nie podoba mi się ten trend, i tak w HFW Aloy gada bardzo dużo i jak uwielbiam jej słuchać tak jest to miejscami mocno męczące. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi