Pupcio 18 428 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Figaro mam nadzieje że nie dostajesz gróźb na pm za to lewackie pierdolenie jak redaktor papkens! Cytuj
Bzduras 12 530 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca 5 minut temu, Dahaka napisał(a): Twoja głupota Otóż to. "łeee klauny mi dajo", ale zero refleksji nad tym, co za tymi klaunami stoi. Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca 5 godzin temu, Josh napisał(a): I dobrze, pewnie i tak zostało tam niewielu pracowników z oryginalnego Bioware. Większość teraz wygląda tak, a priorytetem nie jest dla nich gameplay, a "różnorodność" No ciężko brać na poważnie takie odpowiedzi. "Większość z nich wygląda tak", czyli jak? Czy uważasz że paroosobowy zespół od różnorodności blokuje zasoby odpowiedzialne za gameplay? Zmiana koloru tekstury na pamperku którym chodzisz sprawi, że gry będą lepsze? Gry są chujowe bo są mega drogie i robią się 8 lat, wiec garnitury blokują jakiekolwiek interesujące, ryzykowne pomysły czy oldschoolowe podejście do gamedesignu. Problem leży w producentach i wydawcach, a nie laseczki która odhaczała ile jest czarnych w grze. No ale gadam z ludźmi, którzy uważają że Sweet Baby ma w garści całą branże i przetrzepuje z kasy korpogiganty. Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Obawiam się, że problem jest znacznie większej skali, a w zachodnich ekipach tworzących gierki siedzi obecnie dużo większa grupa takich osób niż tylko ta mała garstka od różnorodności, o której teraz piszesz. Oczywiście to tylko moje małe założenie, ale takie za które rękę dałbym sobie uciąć: tam teraz zatrudniają nie ze względu na skilla, kompetencje czy doświadczenie w produkcji gier, tylko na bazie koloru skóry, orientacji oraz biegłości w operowaniu zaimkami, a to przy większej zbieraninie tych popaprańców ma wpływ na wszystko: od designu, przez story, aż po sam gameplay. Jasne, to o czym wspomniałeś też ma wpływ na to jak kiepskie obecnie wychodzą gierki, ale nie oszukujmy się, że polityka woke nie dokłada swojej pokaźnych rozmiarów cegły do tego festiwalu spierdolenia, no bo jednak ciężko stworzyć coś dobrego, kiedy odpowiadają za to ludzie, którzy się po prostu do tego nie nadają. W przemyśle filmowym jest to na chwilę obecną bardziej widoczne, praktycznie każde znane uniwersum padło już ofiarą tęczowej rewolucji: Matrix, Władca pierścieni, Wiedźmin, Doktor Who, Gwiezdne Wojny, Marvele i jeżeli tutaj ktoś ma wątpliwości, że drastyczny spadek jakości jest związany z DEI, to znaczy, że ma piękne, różowe, ospermione klapki na oczach. Sprawdźcie sobie kto odpowiada za ten stan rzeczy i jakimi wartościami się kieruje. W gierkach powoli też staje się to coraz bardziej odczuwalne, ale jako że ten przemysł został skażony dużo później, to jeszcze skutki nie są tak katastrofalne. Ale niedługo będą, bez obaw. No chyba, że zaraz po kolei pozamykają się te wszystkie pożal się boże Bajołery, Rokstedi, Noti-dogi i inne studia forsujące PRZEKAZ, to reszta zdąży się ocknąć na czas. 2 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Papierkiem lakmusowym będzie GTA VI Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Cytat Estimates for H1 from Enpleinjour at Install Base forums: PS5 : 1.3M NSW : 0.75M XBS : 0.15M 2 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca Wydaje mi się jednak, że świetna gra się obroni mimo wciskania wszędzie dziwnych treści. Takie TLOU2 dla mnie nadal kozacka gra ze świetnym gameplayem pomijam tęczowe wtrącenia, patrzę jako całość nie jest źle. Ale gra nadal robi robotę bo wygląda dobrze i walczy się dobrze, ale mam nadzieję, że to gówno wciskane wszędzie w grach po prostu zdechnie i znów wrócimy do podstaw gier gdzie będziemy biegać piękną kobietą bez paskudzenia jej na siłę bo tak wypada. Podobało mi się pod tym Stellar Blade takimi bohaterkami powinno się grać i że się twórcy nie ugięli i nic nie zmienili. 2 Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca 32 minuty temu, mario10 napisał(a): będziemy biegać piękną kobietą bez paskudzenia jej na siłę bo tak wypada. Chyba za mało dziś spałem bo w pierwszej chwili przeczytałem "piękną kobietą bez paskudnych jaj" 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca he he no widać słabo spałeś w nocy i zmęczenie się utrzymuje Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca 53 minuty temu, BRY@N napisał(a): Chyba za mało dziś spałem bo w pierwszej chwili przeczytałem "piękną kobietą bez paskudnych jaj" Tymczasem deweloperzy z zachodu: 2 Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca Cytat Breaking: Bethesda Game Studios workers have unionized. Not the same as the QA union. This time it's "wall to wall"… "241 developers including artists, engineers, programmers and designers", per the CWA. And they say Microsoft has recognized the union. 1 Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca Związki przy grupowych zwolnieniach nic nie dają. Cytuj
Veselar 1 Opublikowano 21 lipca Opublikowano 21 lipca W dniu 17.07.2024 o 21:20, KrYcHu_89 napisał(a): No cóż, Bioware też potrzebuje reformy. Nie ma czegoś takiego, jak BioWare w 2024. Podobny przypadek z Volition, PiranhaBytes czy Blizzardem. To są studia noszące nazwę, ale nie mające nic wspólnego z ich legendą. W przypadku BW, widać to od Inkwizycji i to co potem. Cytuj
Bzduras 12 530 Opublikowano 22 lipca Opublikowano 22 lipca Co w tym dziwnego? Gra nie jest jakoś wybitnie dobra, jest dostępna za tę przysłowiową paczkę czipsów w GP a do tego port na PC ma duże problemy z optymalizacją. Też wolałbym wydać tę kaskę gdzieś indziej na miejscu przeciętnego graczyka. Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 22 lipca Opublikowano 22 lipca Joshowi chyba chodzi o to, że na obrazku jest czarnoskóra baba i oh "jak mu przykro:)". Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 22 lipca Opublikowano 22 lipca Co za niesprawiedliwa insynuacja. Nawet mi to przez myśl nie przeszło! Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 22 lipca Opublikowano 22 lipca Na PC każda gra z udziałem Sweet Baby nie ma szans na jakąkolwiek sprzedaż, wątek śledzi prawie 420 tys. ludzi. 3 2 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 25 lipca Opublikowano 25 lipca Trafiłem na dyskusje na reddit, jak to microsoft kolejny raz nie wyczuł trendów i wypiął się na Genshin Impact kilka lat temu, mobilki teraz omijają xboxa, te gry zarabiają miliardy, a procent z tego wpada do kieszeni Sony. Sam Genshin w 3 lata zarobił 5 miliardow dolarów. https://www.ign.com/articles/microsoft-regretted-missing-out-genshin-impact-xbox-exclusive Po Genshinie na Sonke trafiły kolejne hity od Mihoyo jak Honkai Star Rail i debiutujące w tym miesiącu Zenless Zone Zero, dochodzą do tego gry innych developerów, jak hit ostatnich tygodni Wuthering Waves. Miesięczne zarobki 3 najpopularniejszych obecnie mobilek i są to dane tylko z androida i ios, bez pc i playstation. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 25 lipca Opublikowano 25 lipca Na Twitterze mi mignęło coś w stylu #notforxbox i się właśnie zastanawiałem o co chodzi, że kolejne takie produkcję omijają sprzęt MS. Cytuj
Jukka Sarasti 358 Opublikowano 26 lipca Opublikowano 26 lipca 8 godzin temu, Figuś napisał(a): Kupuję day one, jedne z moich ulubionych gier i w ten sposób zwiększę szansę na to, że zwieńczenie LoKowej historii ukaże się w jakiejś postaci do jakichś 2 procent. Minęło bodajże 20 lat od Defiance, a dalej mam ból dupy o to, że skasowano Dark Prophecy, które miało zamykać fabułę cyklu Ciekawe czy będą przywracać przy remasterach wyciętą zawartość i do jakiego stopnia - jakby nie patrzeć, gdyby nie brak czasu, to Soul Reaver pierwotnie miał dostać zakończenie, po którym SR2 nie miałby racji bytu Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano 26 lipca Opublikowano 26 lipca 6 godzin temu, Shen napisał(a): Trafiłem na dyskusje na reddit, jak to microsoft kolejny raz nie wyczuł trendów i wypiął się na Genshin Impact kilka lat temu, mobilki teraz omijają xboxa, te gry zarabiają miliardy, a procent z tego wpada do kieszeni Sony. Sam Genshin w 3 lata zarobił 5 miliardow dolarów. https://www.ign.com/articles/microsoft-regretted-missing-out-genshin-impact-xbox-exclusive Po Genshinie na Sonke trafiły kolejne hity od Mihoyo jak Honkai Star Rail i debiutujące w tym miesiącu Zenless Zone Zero, dochodzą do tego gry innych developerów, jak hit ostatnich tygodni Wuthering Waves. Miesięczne zarobki 3 najpopularniejszych obecnie mobilek i są to dane tylko z androida i ios, bez pc i playstation. Ehh, mam niesamowitą ochotę zagrać w zzz, ale sony znowu zgarnęło cały tort. Mozgu nie mają w tym ms. Powinni probowac sciagnac do siebie te popularne darmowe gachy, a w gpu dawac co miesiac jakies perki do nich. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi