Pupcio 18 431 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Jedno gta przecież wyszło Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Teraz, Pupcio napisał(a): Jedno gta przecież wyszło W zasadzie to 3, bo to przecież były prawie, że remake'i :D. Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 1 Final Fantasy 0 DMC 0 Onimusha 1 Grand Theft Auto 0 Metal Gear Solid 0 Time Splitters 0 Legacy of Kain 0 Jak&Daxter 0 Splinter Cell 1 Ratchet&Clank 1 Silent Hill 1 Tekken 0 Tomb Raider Daleki jestem od stwierdzenia, że nie ma w co grać, bo już choćby ten rok dowalił ostro do pieca i w przyszłym też będzie grubo (sytuację przede wszystkim ratują indyki na spółę z Japońcami), no ale mimo wszystko to już nie jest ten Golden Age giereczek wideo Cytuj
Pupcio 18 431 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 6 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): W zasadzie to 3, bo to przecież były prawie, że remake'i :D. Kurde zapomniałem o tej wybitnej trylogii ja miałem na myśli gta 5 oczywiście no i widzicie. 4 części gta w 4 lata generacji a niektórym i tak mało Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 8 minut temu, Josh napisał(a): 1 Final Fantasy 0 DMC 0 Onimusha 1 Grand Theft Auto 0 Metal Gear Solid 0 Time Splitters 0 Legacy of Kain 0 Jak&Daxter 0 Splinter Cell 1 Ratchet&Clank 1 Silent Hill 1 Tekken 0 Tomb Raider Daleki jestem od stwierdzenia, że nie ma w co grać, bo już choćby ten rok dowalił ostro do pieca i w przyszłym też będzie grubo (sytuację przede wszystkim ratują indyki na spółę z Japońcami), no ale mimo wszystko to już nie jest ten Golden Age giereczek wideo No mam paru znajomych, co nie grają w nic z Japonii, oni to rzeczywiście mają przejebane. W Jp tak naprawdę nie ma zwolnienia tempa, a jego wzrost, gier jest więcej niż w past genach i lepszej jakości w stosunku do EU/US. 7 minut temu, Pupcio napisał(a): Kurde zapomniałem o tej wybitnej trylogii ja miałem na myśli gta 5 oczywiście no i widzicie. 4 części gta w 4 lata generacji a niektórym i tak mało Qrwa to już 4 GTA Spoiler @Josh ale FF to już gruba odklejka liczyć "1", bo minimum są "2" Rebirth i XVI, a ja bym liczył imo jeszcze dodatki do XIV, którą każda to osobna gra i dla Finalarzy to okres żyćka (a jeszcze pixel remastery, remake VII part 3 w drodze). Warto też dodać, że czas potrzebny na skończenie Rebirth + XVI + XIV z DLC jest wielokrotnie dłuższy niż FF od I do X xD. Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 27 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): W Jp tak naprawdę nie ma zwolnienia tempa, a jego wzrost, gier jest więcej niż w past genach i lepszej jakości w stosunku do EU/US. No spowolnienie w pewnym sensie jest, mimo wszystko. Zależy wiele od marki. Jako ktoś, kto ma mocno specyficzny gust jeśli chodzi o gry japońskie, to jednak brakuje mi nowych odsłon np. serii Super Robot Wars, jakichś Gundamów, Hatsune Miku, Ace Combat itp. A przecież nie mówimy tu o grach wysokobudżetowych, czy bardzo wymagających od strony oprawy. Nie wiem, co się za tym kryje, bo to nie są wbrew pozorom niszowe serie, gdyż przez lata cieszyły się dużą popularnością. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 1 minutę temu, Suavek napisał(a): No spowolnienie w pewnym sensie jest, mimo wszystko. Zależy wiele od marki. Jako ktoś, kto ma mocno specyficzny gust jeśli chodzi o gry japońskie, to jednak brakuje mi nowych odsłon np. serii Super Robot Wars, jakichś Gundamów, Hatsune Miku, Ace Combat itp. A przecież nie mówimy tu o grach wysokobudżetowych, czy bardzo wymagających od strony oprawy. Nie wiem, co się za tym kryje, bo to nie są wbrew pozorom niszowe serie, gdyż przez lata cieszyły się dużą popularnością. Jedne zniknęły, ale w ich miejsce pojawiły się inne nowe, wiadomo, że nie każda seria przetrwa i nie każde studio da radę, weszli też Chińczycy i Koreańczycy w Azji na rynek dosyć mocno poza swoją dawną strefę komfortu mobilek i MMO. Natomiast w EU/US to już sytuacja jest zupełnie inna, bo większość serii albo umarła albo uległa tzw. złym wpływom złych ludzi . Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 32 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): @Josh ale FF to już gruba odklejka liczyć "1", bo minimum są "2" Rebirth i XVI, a ja bym liczył imo jeszcze dodatki do XIV, którą każda to osobna gra i dla Finalarzy to okres żyćka (a jeszcze pixel remastery, remake VII part 3 w drodze). Warto też dodać, że czas potrzebny na skończenie Rebirth + XVI + XIV z DLC jest wielokrotnie dłuższy niż FF od I do X xD. Sorry, nie zrobiłem tego specjalnie. Zapomniałem o Rebirth 1 Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października https://www.ign.com/articles/assassins-creed-shadows-collectors-edition-price-drops-50-amid-cancelled-season-pass-and-early-access Zjeżdżamy z ceny Panowie, bo chyba pre orderki kiepsko się sprzedają Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października https://wccftech.com/gta-like-open-world-game-shows-off-photorealistic-visuals-in-debut-images/ OMG, oby to się udało, akurat takich open worldów mi brakuje w tych czasach. Kiedyś było The Getaway, True Crime, Total Overdose, Simpsonowie, Scarface i jeszcze kilka innych, a dzisiaj to poza jednym GTA na 10 lat i kiepskim Saint's Row praktycznie nic. 1 Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Cytat Mario Club Co. , Ltd. , a subsidiary of Nintendo Co., Ltd. (TSE Prime 7974 ) , has reportedly placed about 150 of its 400 employees in a situation similar to a dismissal room. Mario Club Co., Ltd. is a 100% subsidiary of Nintendo Co., Ltd., whose main job is debugging Nintendo game software, and in recent years has also been providing operational support for Nintendo. Here is some information about Mario Club Co., Ltd. Apparently, the conditions are a little different from the so-called "eviction rooms," and it is difficult to tell at first glance. However, it appears that the aim is to fire these 150 or so employees. The specific situation is described below. Personnel who were previously divided into different titles will now be consolidated into one place regardless of title. As a result, the group of "capable employees working on the front lines" and "employees who do normal work" is filled with "employees who don't do their work," "employees who cause trouble," and "employees who hold their colleagues back and, at worst, force them to take leave or quit." As a result of the above, the situation on the scene became hellish. As a result of these factors, several employees have developed mental illnesses. The company's policy is not to raise salaries no matter how much employees achieve, so there is no wage disparity between "talented employees working on the front lines" and "employees who do not work." The salaries of employees at the affected sites are lower than the salaries of entry-level employees (as stated in the job description), and even employees who have worked there for around 20 years are struggling to make ends meet. In contrast, the executives who set up the eviction rooms are receiving salaries several times higher. There are also reports that there is no forum for voicing opinions to higher-ups, and that executives have made it clear they have no intention of listening. The plan is to slowly wear down employees, have them quit little by little, and reduce the workforce. It is expected that only those with strong nerves, such as "employees who don't work," will remain, and everyone else will quit. świetny pomysł, Nintendo Cytuj
Pupcio 18 431 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Chłop poruszył chyba mój ulubiony motyw w gierkach. Uwielbiam te oderwane od reszty gry creepy momenty, szczególnie w takich totalnie milusińskich gierkach 1 Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Dla mnie już zawsze najbardziej horrorową grą, która nie jest horrorem pozostanie Tomb Raider 3. Ile razy to ja się zesrałem ze strachu jak ożyła statua w ciemnej świątyni, jak zeżarły mnie piranie po wpadnięciu do wody, jak nagle wyskoczył T-Rex, jak przejechał mnie pociąg, kiedy na luzaku bujałem się po peronie albo moment, gdy zaatakował final boss Residenty i Silenty przechodziłem zanim skończyłem 10 lat, ale w Tomb Raidery na poważnie zacząłem szarpać dopiero jak podrosłem. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października TR3 to generalnie jest jeden wielki horror. Cytuj
philipo 149 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października (edytowane) Edytowane 29 października przez philipo Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Capcom podał wyniki finansowe za pierwsze półrocze roku fiskalnego z którego wynika, że w ich przypadku ledwie 6% gier zostało sprzedanych w pudełkach. Reszta to cyfrowa dystrybucja. Do tego udział PC znacznie urósł w ich przypadku i stanowił już ponad 50% całkowitej sprzedaży ich gier. Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Podeślesz linka? Ciężko uwierzyć ,ze tylko 6% całej sprzedaży gierek to fizyki. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października 2 minuty temu, Ukukuki napisał(a): Podeślesz linka? Ciężko uwierzyć ,ze tylko 6% całej sprzedaży gierek to fizyki. 1 Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Nieźle większość ich gier jest jednak nastawiona na singla. Myślałem ,że takie tytuły lepiej się sprzedają w pudle. Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października (edytowane) 8 minut temu, Ukukuki napisał(a): Nieźle większość ich gier jest jednak nastawiona na singla. Myślałem ,że takie tytuły lepiej się sprzedają w pudle. PC to 100% cyfra. Na XS cyfra to ~90% sprzedaży. Na PS5 ~40% konsol to Digital, a na konsolach z czytnikiem i tak przynajmniej połowa korzysta z cyfrowej dystrybucji. Jest jeszcze Switch, ale to nie jest target dla wymagających technicznie gier. No nie mają gdzie tych pudełek sprzedawać. Jak crossgeny na Xone I PS4 umrą na dobre, to wydawcy sami będą rezygnować z pudełek. Edytowane 29 października przez SnoD Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października 8 minut temu, Ukukuki napisał(a): Nieźle większość ich gier jest jednak nastawiona na singla. Myślałem ,że takie tytuły lepiej się sprzedają w pudle. Zależy czy jakaś duża premiera miała miejsce, ten okres o którym mowa nie miał praktycznie niczego nowego w pudle (nawet Dead Rising będzie dopiero miał premierę) i z tabelki wynika że 95% wszystkich sprzedanych egzemplarzy to starsze gry. Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Gry Capcomu, legendy konsolowego gejmingu lepiej sprzedają się na PC. To też pokazuje jak potężny jest teraz rynek komputerowy i ile pieniędzy moze przynieść. To tak odnośnie tego czy np gry Sony będą lądować tam Day One Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Wspieram jak mogę. Kupiłem wszystkie główne Residenty na Switchu (wyłączając te z chmury), Playstation i PC. Zasługują na moje pieniądze 1 1 2 Cytuj
Pupcio 18 431 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Tych gier capcomu to aż żal nie kupować na te kąkutry jak robią takie poyebane bundle za grosze 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 13 godzin temu, drozdu7 napisał(a): Gry Capcomu, legendy konsolowego gejmingu lepiej sprzedają się na PC. To też pokazuje jak potężny jest teraz rynek komputerowy i ile pieniędzy moze przynieść. To tak odnośnie tego czy np gry Sony będą lądować tam Day One Gry Sony to najczęściej ostatnio lądują w koszu, zakopani razem z ich devsami. 8 minut temu, Pupcio napisał(a): Tych gier capcomu to aż żal nie kupować na te kąkutry jak robią takie poyebane bundle za grosze Bundle, promo, kluczykownie, lepsze działanie, ogólnie niższa cena, nawet niektóre gry na PC mają teraz wersje pudełkowe dla kolekcjonerów, steelbooki, "You can't stop this". Ale 6% pudełek to i tak mindfuck. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi