Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie nic nie możemy z tym zrobić, to już inna mentalność tych młodych ludzi.

Jednocześnie wychodzi tyle gier singlowych że ciężko to ograć, a nie zanosi się żeby miało to wyhamować.

Ja przyjmuję te dane ale jakoś nie panikuję. To trochę też jak z tymi płytami, co już zaraz ich nie będzie a tymczasem wydają gry co miały być tylko w cyfrze.

Co będzie to będzie 

Opublikowano

Wiadomo, będzie, co ma być. Niemniej studzę swój zapał w oczekiwaniu na wielkie powroty znanych marek. Jeszcze niedawno się łudziłem, dziś najwyżej liczę na jakiegoś remastera, a nie nową odsłonę :lapka:

Opublikowano
25 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

ale te pytania o Nintendo i ilość Xboxa One w zestawieniu to grube zmiany xD

Fakt. Dzisiaj na pytanie czy Nintendo jest relevant 98% odpowiedziałaby Yes

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Tylko nikomu poza Nintendo nie chce się robić na to gier :)

Czy ja wiem, Square Enix chyba nie narzeka skoro niektóre ich gry jak pierwszy Octopath mają pierwszeństwo inkluzywności na platformie Nintendo i dopiero po jakimś czasie ukazują się gdzie indziej.

btw najnowsze Famitsu, w tygodniu debiutu PS5 Pro wielu by się spodziewało, że to właśnie gry na tę platformę będą okupować top 10

image.jpeg.901f1c38ac327d24e9ab8564c6ddf87d.jpeg

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Czy ja wiem, Square Enix chyba nie narzeka skoro niektóre ich gry jak pierwszy Octopath mają pierwszeństwo inkluzywności na platformie Nintendo i dopiero po jakimś czasie ukazują się gdzie indziej.

btw najnowsze Famitsu, w tygodniu debiutu PS5 Pro wielu by się spodziewało, że to właśnie gry na tę platformę będą okupować top 10

Ale gier nie było przecież na premierę, to konsola do grania w starsze tytuły :):).

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Ale gier nie było przecież na premierę, to konsola do grania w starsze tytuły :):).

Czy Nintendo tak samo potraktuje graczy i na Switcha 2 nie będzie nowych gier tylko będą ogrywane starocia?

hmmm-mmmm.gif

Opublikowano
9 minut temu, GearsUp napisał(a):

Praktycznie same gry od Nintendo. W top 30 najlepiej sprzedających się gier na Switcha są tylko dwie od innych wydawców, z resztą obie multiplatformy, a i same gry poniżej pierwszej dwudziestki też nie szaleją pod względem sprzedaży - zwłaszcza jak na taką populację graczy. Będę powtarzał to co mówię od dawna, Switch to przede wszystkim modny gadżet, ale jako główna platforma do grania? Nigdy w życiu.

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Praktycznie same gry od Nintendo. W top 30 najlepiej sprzedających się gier na Switcha są tylko dwie od innych wydawców, z resztą obie multiplatformy, a i same gry poniżej pierwszej dwudziestki też nie szaleją pod względem sprzedaży - zwłaszcza jak na taką populację graczy. Będę powtarzał to co mówię od dawna, Switch to przede wszystkim modny gadżet, ale jako główna platforma do grania? Nigdy w życiu.

Gdzie ty masz top 30 jak jeszcze nie podali? xD  Możesz sobie zresztą zerknąć na poprzedni tydzień i kolejne, prawie połowa top 30 to gry nie Nintendo - KONAMI, SEGA itp coś mocno naciągana ta teoria

Opublikowano
19 minut temu, GearsUp napisał(a):

'Famitsu has published its estimated physical game software data for Japan.' Jak ktoś nie kupił od razu napędu to po kiego wała mu gry na płytach?

• Plusik 1
Opublikowano
4 minuty temu, łom napisał(a):

'Famitsu has published its estimated physical game software data for Japan.' Jak ktoś nie kupił od razu napędu to po kiego wała mu gry na płytach?

Fatka z napędem jednak o wiele lepiej tam się sprzedaje od wersji Digital więc wierzę, że i tu dokupili sobie napęd 

image.jpeg.abed66170524eefed682419c38144c1b.jpeg

Opublikowano
23 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Gdzie ty masz top 30 jak jeszcze nie podali? xD  Możesz sobie zresztą zerknąć na poprzedni tydzień i kolejne, prawie połowa top 30 to gry nie Nintendo - KONAMI, SEGA itp coś mocno naciągana ta teoria

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_Nintendo_Switch_video_games

Opublikowano
3 godziny temu, Dahaka napisał(a):

Pytanie brzmi czy te gówniarze z wiekiem zmienia preferencje. Wiadomo ze na tym etapie wolą gry f2p, bo do tych maja najłatwiejszy dostęp. Sam tez grywalem w wiele smieciowych mmo i csa za mlodu, a teraz szkoda mi na to czasu i tylko single.

Trafiłem na YT na kilka streamerko-youtuberek, które też mówiły, że wcześniej tylko jakieś WoWiki, LoLe, GTA Online i Fortnite, ale zagrała w RDR2, Wieśka 3, GoW Ragnarok i się zakochała w grach "story driven", więc jest nadzieja, że faktycznie z wiekiem się to ludziom zmienia.

3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Nie widzę nic dziwnego na tym wykresie, przecież My będąc młodymi też pewnie lubiliśmy czasami więcej pograć online, ciekawe jak wyglądał taki sam wykres 10 lat temu, bo pewnie podobnie. 

Ja będąc młodym nie grałem online, bo nie było wtedy internetu :reggie:

• Plusik 1
Opublikowano

Mimo wszystko to pokazuje, że Nintendo jest tylko do Nintendo i nie oczekiwałbym przy rosnących kosztach produkcji ani szczególnej sprzedaży gier 2nd i 3rd party ani tym bardziej sukcesu sprzedażowego Switcha. Osobiście jedyne co by mnie skłoniło to potwierdzenie, że S2 będzie radził sobie z multiplatformami lepiej niż SD.

no i Metroid 2D, Metroid 2D to będzie święto :banderas: