Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minutes ago, Krzysztof93 said:

smutne to jest ciągłe przywoływanie dawnych czasów co brzmi jakby ktoś chciał powiedzieć ,,TYLKO WTEDY BYŁEM SZCZĘŚLIWY! :(''. Taka książka autorstwa Dark Archona na ten przykład to dla mnie jest biblia spierdoksów, kompletnie niepotrzebny stos zmarnowanego papieru na jakieś lanie wody o tym jak to kiedyś było. Jak? Srak. Nostalgia jest nudna i przekłamana. Fajnie jest powspominać dawne czasy ale jest wielu ludzi, którzy z tym przesadzają zanudzając wszystkich pitoleniem o wymienianiu dyskietek w locie czy dmuchaniu w kartridż. Lubię skondensowane materiały o retro sprzętach wyjaśniających wszystko w formie dokumentu no ale mówię NRgeek czy Rysław to takie dziadki przy kominku mających w zanadrzu ciągle te same historyjki. Ciekawe czy z biegiem lat zaczną te swoje opowieści przekręcać. 

A czytałeś to uważnie i do końca? Przecież nie twierdzi tam, że kiedyś było lepiej. 

Sam uważam, że obecnie nie ma już tego klimatu grania jak dawniej ale też moje życie się zmieniło i świat mnie otaczający również i nic na to nie poradzimy.

• beka z typa 1
Opublikowano

Sami przeciez decydujecie jaki macie dzis klimat do grania. Zabrzmialo Czoper jak bys gral teraz w jakichs chujowych warunkach albo na sile. Ja mam swoje zajebiste tradycje growe i co jakis czas wprowadzam nowe, ktore daja mi taka sama radoche jak te ktore wspominam z dziecinstwa.

• This 1
Opublikowano

Jedyne co mi przychodzi na myśl o zatraconym klimacie grania to popularność tego rodzaju rozrywki? Coś o czym marzyli dziwni ludzie w dawnych czasach czyli gry jako główny nurt odbiło się czkawką. Słowo gaming dziś wzbudza jedynie politowanie i nikt tego nie traktuje poważnie widząc reklamy elektro-marketów skierowane do ,,graczy'' i takie pitololo wkoło może zniechęcać ale to trzeba olać, zostawić za sobą i nie utożsamiać się z tym szajsem tak samo jak z prasą/portalami pełnych utalentowanych inaczej ,,dziennikarzy'' nie znających nawet definicji swojej profesji. Wszystko jest fajne bo dla kogoś przecież może być, prawda? Każdy ma inny gust! Wszędobylskie lelum-polelum recenzje, które są opisami rozgrywki, wrzucanie graczy smartfonowych do głównego nurtu gier a wiadomo, że z nimi do gazu. Chcieliście popularyzacji to macie, brawo. 
Ten klimat wkoło nic mnie nie obchodzi bo trzeba nadal się cieszyć tym, że ,,klikam X a pamperek skacze'' i można grać bez problemu we wspaniałe gry, do później nocy.

Opublikowano

Nie no Krzychu xDDD Klimat zalezny od popularnosci? Powaznie? Mozna np nie zwracac na to wszystko co napisales uwagi i swietnie sie bawic. Serio sami tworzycie problemy i odbieracie sobie radosc z grania.

Opublikowano

Mi nic nie odbiera radości z grania bo nauczyłem się olewać ten cały klimat. Ta popularność, o której pisałem to tylko moja pierwsza myśl po przeczytaniu tego:

Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Sam uważam, że obecnie nie ma już tego klimatu grania jak dawniej ale też moje życie się zmieniło i świat mnie otaczający również i nic na to nie poradzimy.

ja nie mam problemów z graniem, trzeba siedzieć do później nocy i pizgać w gierki... to jest moja droga :niki:

• Lubię! 1
Opublikowano
1 hour ago, pawelgr5 said:

Sami przeciez decydujecie jaki macie dzis klimat do grania. Zabrzmialo Czoper jak bys gral teraz w jakichs chujowych warunkach albo na sile. Ja mam swoje zajebiste tradycje growe i co jakis czas wprowadzam nowe, ktore daja mi taka sama radoche jak te ktore wspominam z dziecinstwa.

Chodzi mi o klimat, za dzieciaka było inaczej bo po szkole się spotykało z kolegami i grało na PSX. Teraz gra się samemu w domu i po nocach bo wtedy tylko mam na to czas. Z kolegów to tylko ja gram sporo, reszta już odpuściła albo gra w Fifę od święta.

Współczesna dzieciarnia też już gamingu w takiej postaci nie doświadcza bo raczej grają przez neta w darmówki.

Opublikowano

No moze jest inaczej, ale ja to tak sobie ogarnalem, ze w zadnym wypadku nie mam gorzej. Nawet powiedzialbym, ze dzis ze wzlegu na to ze jestem dorosly, mam budzet i na ten moment czas to moje zlote czasy gamingu po prostu nieprzerwanie od dziecinstwa trwaja i maja sie dobrze. Sa tylko inne. Przemodelowane pod doroslego mnie i moj obecny styl zycia.

• Plusik 1
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof93 napisał(a):

Słowo gaming dziś wzbudza jedynie politowanie i nikt tego nie traktuje poważnie

Uważam wręcz odwrotnie, dziś 30-40 latkowie potrafią bez problemu dyskutować o grach, kolekcjach, sprzęcie i mnóstwo ludzi traktuje to poważnie. Również sprzedanie tej zajawki osobom nie z tej bańki jest prostsze i bardziej naturalne (dzięki np. dobrym serialom na podstawie gier). A 20 lat temu to sobie mogłeś pogadać o tym hobby w podstawówce, bo dorośli to beka wnusiu i dupy na gierki to byś wtedy nie wyrwał. Dziś te dupy budują Instagram na gierkach (mimo że się chuya znają) :)

• Plusik 2
Opublikowano
3 hours ago, Krzysztof93 said:

smutne to jest ciągłe przywoływanie dawnych czasów co brzmi jakby ktoś chciał powiedzieć ,,TYLKO WTEDY BYŁEM SZCZĘŚLIWY! :(''. Taka książka autorstwa Dark Archona na ten przykład to dla mnie jest biblia spierdoksów, kompletnie niepotrzebny stos zmarnowanego papieru na jakieś lanie wody o tym jak to kiedyś było. Jak? Srak. Nostalgia jest nudna i przekłamana. Fajnie jest powspominać dawne czasy ale jest wielu ludzi, którzy z tym przesadzają zanudzając wszystkich pitoleniem o wymienianiu dyskietek w locie czy dmuchaniu w kartridż. Lubię skondensowane materiały o retro sprzętach wyjaśniających wszystko w formie dokumentu no ale mówię NRgeek czy Rysław to takie dziadki przy kominku mających w zanadrzu ciągle te same historyjki. Ciekawe czy z biegiem lat zaczną te swoje opowieści przekręcać. 

93 to data urodzenia? No to co się dziwić, że nie interesują Cię opowieści o dyskietkach. Nie Twoje czasy. Mnie interesują, bo to moje czasy i moje dzieciństwo. Ich opowieści to moje opowieści, a ich przeżycia w ogromnej mierze pokrywają się z moimi

Opublikowano

Ja się bawię grami tam samo dobrze jak kiedyś, nigdy kryzysu gracza nie miałem w swoim życiu. Jedynie obecnie mogę narzekać na mniejszą ilość czasu na to wspaniałe hobby oraz fakt, że w dobie dostępu do informacji zbyt dużo o gierce się wie przed jej pierwszym odpaleniem niż kiedyś.

• Plusik 1