XM. 10 843 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 No niestety wszystko to prawda, gdzie gierki pokroju Evolve Chyba chodzi Ci o "Evolva" Dobra giera, pamiętam ile cisnąłem w pełniaka z CDA. Świetne tytuły wypisujecie, aż mi sie przypomniało ile z nich nie pozaliczałem tylko pozostawiałem rozgrzebanych, chyba trzeba będzie się zainteresowac. Moim osobistym królem w którego gram po dziś dzień jest Dungeon Keeper 2, chyba najlepsza pozycja jaka wyszła na PC. Divine Divinity też tarmosiło choć to już 2002 rok. Oj było tego sporo, ale też i grałem w więcej gatunków, teraz już nak nie sięgam chociażby po strategie jak kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Znalazlem. Requiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Też w strategie kiedyś więcej grałem,teraz do szczęścia wystarczy mi Total War:Shogun2. Z nadchodzących czekam jedynie na Nobunaga's Ambition: Sphere of Influence.Swego czasu zapowiedzieli ang wersję na Steam/PS4 więc się obada gierkę bo przydałaby się mi jakaś odskocznia od Shoguna. Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Znalazlem. Requiem. a myślałem że znalazłem, też jakoś o tym było ale to TPP (ciekawy świat, klimat, przciwnicy) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Mendrek Tak, to Evolva A Sanitarium pamiętacie. Taki Silent Hill tylko bardziej przygodowy ale kur.wa klimatem i fabułą gra miażdżyła jojca przy (pipi)e. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 (edytowane) Shadowman był zaj.ebity, w requiem też grałem, ale za bardzo nie pamietaj tej gierki. A Nox lub Rune pamietacie? A oprócz tych wymienionych fps-ów to świetne było obie części NOLF Edytowane 3 lipca 2015 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Aż sobie wyjąłem stare pisma i przeglądam z nostalgią. Tych gier było całe mnóstwo, niektórych tytułów już nie pamiętam. U kuzyna się grało... on wolał strategie i RPG, ja miałem zajawkę na przygodowe i strzelanki. O, jakaś zapowiedź, hehe Mamma Mia! 1998. Przypomniał mi się hype na Unreala. Rozbijasz się na planecie, sam w nieprzyjaznym miejscu, ogromne tereny Wymagania były straszne. Kuzyn nie miał odpowiedniego kompa i chyba dopiero po roku żeśmy zagrali. Kurde, ale to była długa gierka. Spełniła oczekiwania, miała genialny soundtrack, rewelacyjne AI i w kategorii "samotna podróż przez cyfrowe światy" nie ma sobie równych. Daliby remaster na PS4. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Znalazlem. Requiem. a myślałem że znalazłem, też jakoś o tym było ale to TPP (ciekawy świat, klimat, przciwnicy) Shadow Man w pierwszym kontakcie mnie odrzucil. Nie potrafilem efektywnie strzelac i mnie ciagle zabijali Ale po jakims czasie jak dali na CDA chyba pelniaka przeszedlem i to jest jedna z tych gier z zaj.ebistym klimatem i designem i tak strasznie spier.dolonym zakonczeniem. Myslalem, ze ktos sobie ze mnie jaja robi. To samo co System Shock (trzecia gra zycia) i but w ryj na koncu. Mendrek Tak, to Evolva A Sanitarium pamiętacie. Taki Silent Hill tylko bardziej przygodowy ale kur.wa klimatem i fabułą gra miażdżyła jojca przy (pipi)e. Kozacka historia, swietne zakonczenie. Trzeba zagrac Shadowman był zaj.ebity, w requiem też grałem, ale za bardzo nie pamietaj tej gierki. A Nox lub Rune pamietacie? A oprócz tych wymienionych to świetne było obie części NOLF Stoi na polce. To odcinanie konczyn, ten zimowy klimat i "ewolucja" uzbrojenia. @up Unreala pamietam z kilku rzeczy, ktore wtedy byly unikatowe a dzis nikt tego nie zauwazy. Po pierwsze, w pierwszym poziomie sie nie strzelalo... Po drugie odbijalismy sie w podlodze... Po trzecie SI przeciwnikow byla wymagajaca... No i to pierwsze wyjscie ze statku A gasnace swiatla w tunelu pamietacie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 (edytowane) Ja pamietam hype na STALKER-a w roku 2001 bodaj w cda i pokazywali takie zaj.ebiste screeny dla mnie wtedy wręcz fotorealistyczne z włosami na rękach, porami na skórze czy farbą, która odchodzila od sciany ze starości. Kumple wtedy pojechał na rynek nastepnego dnia spytać czy mają tę grę bo w końcu wyznawał zasadę, że skoro pokazują juz screeny to ruscy napewno mają pirata xD Edytowane 3 lipca 2015 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 571 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Ja pamiętam podróż do Wielkiej Iglicy (Great Spire), takim łukiem skalnym z przepaścią. Jak się wyłaniała, jakie to było ogromne, i w ogóle ta gra robiła kosmos. Albo AI odskakujących i okrążających Skaarjów. Że nie wspomnę o biednych Napali którzy pomagali gdy się ich uratowało, a bogowie nas karali trudniejszą rozgrywką gdy ich zabijaliśmy. Potem już tylko pierwsza burza w Morrowindzie (podczas której garbiłem się przed monitorem i szukałem schronienia postacią) i wygląd wody zrobił na mnie takie wrażenie na PC-tach. W ogóle było dużo ciekawych i rozbudowanych rpg-ów. Die by the Sword z animatorem ciosów, przy którym siedzieliśmy pół godziny, by postać zrobiła jakąś pokraczną animację, a byle szkielet zabił nas prostym ciosem Z mniej znanych gier, ktoś grał w Hard Truck Apocalypse? Rosyjska gra o postapokalipsie, gdzie byliśmy kierowcą opancerzonej ciężarówki handlującej zapasami na pustkowiach... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Stalker mial jeden taki trailer gdzie zaczynalo sie od filmiku w rzeczywstym czarnobylu, potem byl najazd na komin i ten kadr przechodzil w gre. Robilo, oj robilo. Tak jak las w zapowiedziach Obliviona IV. A dzis Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 far cry 3 wyglada nie wiele lepiej od tego dema hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 571 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 W Stalkerze najlepsze było spolszczenie z lektorem Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 (edytowane) O, pamiętam ten filmik ze Stalkera. Robił ogromne wrażenie. Jak większość jarałem się i czekałem, ale jak w końcu gra wyszła to byłem już konsolowym betonem Korytarz z gasnącymi światłami w Unreal? Rewelacja. Jeszcze mi się przypomniał Half-Life, mega szoker jak nas łapią w pułapkę, wloką przez korytarz i potem jest pobudka na śmietnisku w zgniatarce. Ten moment wleczenia przez korytarz, gdy nie możemy nic zrobić, to przecież... CINEMATIC EXPERIENCE, ehehehe Edytowane 3 lipca 2015 przez aux Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Stalker <3 #gdziejestdwojka @Mejm Jak Ty na kompie miales problem ze strzelaniem to pomysl sobie co bylo na psxie, ale giereczka klimatyczna, trzeba bylo skonczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Stalkera nigdy nie ogralem bo wyszedł w czasach kiedy odciąłem się całkowicie od PC gejmingu, troche żałuje no ale cieżko ograć wszystko tym bardziej ze juz nie lubie grac na kompie Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 @Mejm Jak Ty na kompie miales problem ze strzelaniem to pomysl sobie co bylo na psxie, ale giereczka klimatyczna, trzeba bylo skonczyc. Tu chodzilo o to, ze ten podstawowy pistolet ktorym sie prulo (taki niebieski kolor chyba) jak na pistolet mial mega krotki zasieg. Trzeba bylo podejsc do przeciwnika i strzelajac okrazac go bo typy mialy dobre pszyspieszenie i dopadaly nas szybko. W pomieszczeniach to juz w ogole bylo ciezko. Ale dalem jakos rade, nauczylem sie mechaniki i poszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Ostatnią grą fps,która zrobiła na mnie ogromne wrażenie był FEAR. Grafika,klimat,strzelanie,interakcja,si stały na świetnym poziomie. Monolith pokazał po raz kolejny jak się robi porządne szutery. A jak już w temacie Monolith jestem to po dzisiaj czekam na Shogo 2.Jedynka to jedna z lepszych mecha gierek jakie kiedykolwiek wydano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Szkoda tylko ze nastepne feary byly juz coraz gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Czasem pierwsza część jakiegoś cyklu jest tą najlepszą,potem to już tylko poziom idzie w dół. Seria FEAR jest tego dobrym przykładem. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Shogo? Dali kiedyś coś takiego w CDA (okładka z QIII Arena). Pierwszy F.E.A.R. był mega. Straszył i zachwycał oprawą. Potem już było tak sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Shogo? Dali kiedyś coś takiego w CDA (okładka z QIII Arena). Pierwszy F.E.A.R. był mega. Straszył i zachwycał oprawą. Potem już było tak sobie. Dokładnie z tego numeru mam tą gierkę. Ale i tak muszę sobie jeszcze skołować wersję z GOG jako backup. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Monolith ogolnie kozackie gierki robił, shogo było rewelacyjne to samo no one lives forever, blood chętnie zagrałbym w kolejna cześć czy nawet get medieval w którego grałem ostro bo był duchowym następca gauntlet Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 Właśnie NOLFa nigdy nie grałem,a z tego co ludzie piszą to całkiem fajny szpil jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 3 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2015 GOG to najlepsze co sie przytrafiło fanom starych klasyków, rownież pomału robię sobie kolekcje moich ulubionych gier tamtego okresu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi