rafalw1585 0 Opublikowano 28 grudnia 2014 Opublikowano 28 grudnia 2014 Witam. Właśnie zakupiłem PSXa, dodam że dotychczas nie miałem żadnej styczności z PSXem. Model :SCPH-7502. Mam następujący problem, otóż po około 10 minutach grania konsola ładuje grę od nowa. Uruchamia się ponownie nie podczas ładowania jakiejś planszy w grze ale podczas normalnego grania. Po ponownym uruchomieniu znowu można grac jakieś 10 minut i tak w kółko. Mam tylko jedną grę więc nie wiem czy problem występuje w przypadku innych płyt. Proszę o jakies wskazówki co może być nie tak. Cytuj
Kondeer 34 Opublikowano 28 grudnia 2014 Opublikowano 28 grudnia 2014 Może rąbnięty zasilacz jest? Mój stary szarak też potrafi się sam z siebie zresetować i z tego co ustaliłem to wina zasilacza, który jest wbudowany w konsole. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 28 grudnia 2014 Opublikowano 28 grudnia 2014 Jak nie sprawdzisz innej płyty to ciężko będzie wydedukować, o co kaman. Może to być uszkodzona płyta, albo zwarcie gdzieś w konsoli, ale z takimi usterkami jeszcze się nie spotkałem. Raczej płyta. Konsola przerabiana? Może modchip źle zamontowany? Cytuj
rafalw1585 0 Opublikowano 29 grudnia 2014 Autor Opublikowano 29 grudnia 2014 Konsola nie przerabiana. Dodatkowo sprawdziłem jeszcze raz włożyłem jedynie płyte i nie grałem poprostu gra stała w menu. Po około 10minutach nastąpił restart i tak kilka razy. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Jak nie sprawdzisz innej płyty to ciężko będzie wydedukować, o co kaman. Może to być uszkodzona płyta, albo zwarcie gdzieś w konsoli, ale z takimi usterkami jeszcze się nie spotkałem. Raczej płyta. Konsola przerabiana? Może modchip źle zamontowany? Jeśli płyta byłaby uszkodzona, to konsola i tak by się nie resetowała - jak otworzysz klapę to nic się nie stanie. Dreamcast i Saturn się resetowały przy błędzie odczytu. Jeżeli konsola resetuje się w trakcie grania, to raczej wina po stronie zasilacza, ale to tylko teoria. Cytuj
rafalw1585 0 Opublikowano 29 grudnia 2014 Autor Opublikowano 29 grudnia 2014 (edytowane) Miałby jeszcze pytanie jaki byłby koszt takiego zasilacza (jeśli oczywiście jest to zasilacz). Czy jego wymiana jest skomplikowana i czy ten zasilacz http://allegro.pl/zasilacz-wewnetrzny-modul-przetwornica-do-psx-ps1-i4896178608.htmlpasuje faktycznie tylko do wersji z "1" na końcu w nazwie modelu. Edytowane 29 grudnia 2014 przez rafalw1585 Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 powinien psowac, ale zdaje sie, ze twoja konsola podlaczona jest tylko jedną tasiemką z zasilaczem. doczytaj sobie w googleach ja bym najpierw przeczyścił konsole w środku i poprawił połączenie na pinach zasilacza. Cytuj
rafalw1585 0 Opublikowano 29 grudnia 2014 Autor Opublikowano 29 grudnia 2014 Sprawdziłem konsole na świeżo wypalonej płycie audio. Problem się powtórzył ale tym razem po około 25 minutach. Zastanawiam sie czy bardziej prawdopodobne jest uszkodzenie zasilacza czy płyty głonej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi