Skocz do zawartości

Growe postanowienia noworoczne 2015

Featured Replies

Opublikowano

No, forumku, nadszedł ten moment, w którym powinniśmy pożegnać swój growy 2014 i obmyślić kilka postanowień noworocznych związanych z nerdzeniem przy konsoli.

U mnie miniony rok był przejanuszowiony do granic możliwości - pifpafy, samochody, z dobrych japońskich gier to chyba tylko Yakuza Ishin zapadła mi w pamięć. Grałem w większości na Xboksach, budując bibliotekę jRPG na platformy Sony/Nintendo (wciąż masa rzeczy czeka w folii).

Mój 2015 ma się opierać na takich celach:

- Przejść co najmniej jednego jRPGa/dobrą grę na Nintendo DS/3DS miesięcznie.

- Ukończyć minimum jednego jRPGa dawnego Squaresoftu/kwartał, najlepiej na pierwszym PlayStation.

- Robić mniej zakupów growych, żeby móc się nimi nacieszyć.

- Wejść na poważnie w temat Wii U. Zdobyć wszystkie dobre exy na ten sprzęt.

- Dołożyć starań, żebym już się tak nie kur.wił na acziwmenty i trofea. To okropny nałóg, przez który zaniedbuję dobre, ambitne gry na innych platformach.

- Zaprenumerować jakąś grową prasę, od której odpoczywam już 8-9 lat. W większości piszą od rzeczy, ale stęskniłem się za papierem, a dzięki temu będę na bieżąco (nie śledzę newsów w internecie).

A jakie cele postawiliście sobie Wy?

• Odpowiedzi 104
  • Wyświetleń 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• wiem, ale pytam poważnie w co grać na Wii U, przecież tam same serie mario i zelda to konsola bardziej dla fanów gatunku ja tak to widze   pytam z ciekawości, brak mi czasu aby ograć wszystko co b

• To może ja to wyjaśnię, bo fanbojom Big N głupio, a żałującym zakupu PS4 tym bardziej: na WiiU nie ma gier, na PS4 nie ma gier. WiiU kupują ludzie, którzy mają ochotę afiszować swoją odrębność i pozor

• Sam nie wiem,które zdanie zabawniejsze.

Opublikowano

Wbić platynkę w:

- MGS 2, 3, 4

- Red Dead Redemption

- TLoU

Opublikowano

-kupię konsolę sega saturn i tak z 15 kilo gier na nią

Opublikowano

Dalsze nadrabianie backloga z ds'a i ps3. Co utrudni niedługo monster hunter 4 i bloodborne.

Zakup new 3ds xl pewniak, jeśli się odkopie z gier na ps3 to kupię również WiiU.

Dorwanie kilku ostatnich gier na ds'a z listy życzeń, po 2 latach kolekcja mam nadzieje bedzie gotowa.

Zakup ps2 żeby ograć Onimushe i Shadow Hearts.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

- Ukończyć minimum jednego jRPGa dawnego Squaresoftu/kwartał, najlepiej na pierwszym PlayStation.

w sumie się podpisuje

21954352.jpg

od czego zaczynamy?

Opublikowano

Tez mam podobny plan.

Na liście

Legend of mana

Final fantasy od 3 do 6

Chrono trigger

Chrono cross

Suikoden I i II

Koudelka

Opublikowano

dobra to chrono cross, legend of mana albo koudelka. albo parasite eve :banderas:.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Ulepszyć wreszcie PC do cywilizowanego poziomu, bo mój wieloletni szrot wydajnością ledwo przegania PS4.

Kupić jakąś starą konsolę, na którą po latach wreszcie znajdzie się może kilka godnych uwagi exclusive'ów. Może PS3, dla japońszczyzny, albo WiiU, ze względu na wsteczną kompatybilność z grami Wii.

Kontynuować bojkot EA oraz Ubisoft i nie kupować ich gier.

Opublikowano

Przejsc trylogie Mass Effect :sorry:

Opublikowano

Przejść Chrono Crossa - zacząłem w połowie grudnia i jestem w jakiejś 1/3 gry, więc do końca stycznia może mi się to uda (soundtrack z tej gry jest nieśmiertelny).
Przejść scenariusz Alisy w Front Mission 3.
Ogarnąć system rozgrywki i spróbować swych sił w Disgaea 4 na Vicie.
Wbić komplet elitarnych przelotów/złotych medali w Wipeoucie 2048 i DLC z HD/Fury.
Dalej mieć wywalone na nowe konsole i cieszyć się tym, co miały do zaoferowania poprzednie generacje.

Edytowane przez columbo

Opublikowano

odpocząć od pesa 15

Opublikowano

Przejść po latach całą serię RE

Skończyć Demon's Souls

Kupić Wii U i PS4

Wbić platynę w serii DMC i MGS4

Zrobić 100% w Super Mario Sunshine

Zdobyć Final Fantasy IX

Opublikowano

Kupić Xboksa One albo Wii U. Albo obie.

Przejść w końcu Bayonettę, Halo CE Anniversary na Legendary i Castlevanię 3 na 3DSie.

Edytowane przez _Shaman_

Opublikowano

Kupić Super Nintendo, NESa i pierwszego gameboya w pudełkach z papierami w zaje stanie. Porusze niebo i ziemie i dostane je w dobrej cenie.  

Wbić do kolekcji platyne w uncharted 3 przed czwórką

Nie kupić nowego asasyna póki nie spadnie do 100 złotych :)

Kupić Wii U i ograć wszystkie mariany

I grać jak zawsze ile popadnie 

Opublikowano

podnieść skilla w DriveClub przynajmniej do poziomu top 10 forumkowych wyzwań

Opublikowano

Skończy pare klasycznych tytułów z snes & ps1 , nadrobić zaległości z x360

No i grac do upadłego na xbox one

Opublikowano

No, forumku, nadszedł ten moment, w którym powinniśmy pożegnać swój growy 2014 i obmyślić kilka postanowień noworocznych związanych z nerdzeniem przy konsoli.

U mnie miniony rok był przejanuszowiony do granic możliwości - pifpafy, samochody, z dobrych japońskich gier to chyba tylko Yakuza Ishin zapadła mi w pamięć. Grałem w większości na Xboksach, budując bibliotekę jRPG na platformy Sony/Nintendo (wciąż masa rzeczy czeka w folii).

Mój 2015 ma się opierać na takich celach:

- Przejść co najmniej jednego jRPGa/dobrą grę na Nintendo DS/3DS miesięcznie.

- Robić mniej zakupów growych, żeby móc się nimi nacieszyć.

- Wejść na poważnie w temat Wii U. Zdobyć wszystkie dobre exy na ten sprzęt.

- Dołożyć starań, żebym już się tak nie kur.wił na acziwmenty i trofea. To okropny nałóg, przez który zaniedbuję dobre, ambitne gry na innych platformach.

- Zaprenumerować jakąś grową prasę, od której odpoczywam już 8-9 lat. W większości piszą od rzeczy, ale stęskniłem się za papierem, a dzięki temu będę na bieżąco (nie śledzę newsów w internecie).

A jakie cele postawiliście sobie Wy?

Z trzecim postanowieniem chyba będzie najtrudniej.

Co do mnie:

Skończyć wszystkie interesujące mnie tytuły na PS3 (niewiele już zostało) i wracać do retro.

Zakupić około dziesięciu brakujących PSXowych mesjaszy do kolekcji

Zebrać kolekcję PSXowych bijatyk 3D w wersji ntsc/usa - to się chyba nie uda

Skończyć jakąś grę na Kostce

Wyczyścić zżółkłą obudowę do Dreamcasta (planuję od kilku lat)

Zrobić platynę w Metal Gear Rising

Zamordować nierobów z Warner Bros Montreal za ich zbugowane (pipi) obesrane w postaci Arkham Origins

Opublikowano

Kupić w końcu WiiU i PS Vitę. A jak fundusze pozwolą to w dalszym etapie NESa/SNESa bądź Saturna NTSC-J.

Zaliczyć połowę kupionych megatenów, a także choć parę gier ze STEAM jak Shadowrun i Deadly Premonition.

Wbić resztę trofek potrzebnych do platynki w Lolipop Chainsaw jeśli mi oczywiście chęci starczy.

Z gierek zdobyć jeszcze m.in.resztę megatenów wydanych po ang, Sakurę Taisen 3/4 na Dreamcasta, Ninja Gaiden 3:RE,MG Rising,zaległe Yakuzy i Wasteland 2/Divinity/Torment: Tides of Numenera na PC.

Skołować sobie jakieś książki poświęcone historii gierek, a zwłaszcza "The Untold History of Japanese Game Developers:Volume1" .

Rozkręcić w końcu lapka i go wyczyścić, a na końcu dać bratu by wymienił termopastę.

Opublikowano

Ogarnąc laser w kurzącym się od lat w szafie DC i przejśc jeszcze raz Shenmue I i II

Opublikowano

Maksymalizować przyjemność z grania - żyć chwilą i grać tylko w to na co mam ochotę. Więc słuchaj gro - jeśli mnie nie skłoniłaś sama do przejścia to nie pomogą recenzje, metascory i wzdychające hordy nerdów, odejdziesz w niepamięć.

Dobić do 400 levelu w FM5, robić jeden przejazd po Nurburze dziennie.

To by było na tyle z gierek.

Opublikowano

Mam dosc trudne postanowienia noworoczne ale mam nadzieje ze uda mi sie je spelnic.

- Przede wszystkim chce przestac zwracac uwage na trofea i przez to zaniedbywac wybitne produkcje, probuje sobie uswiadomic ze te elektroniczne pucharki to strata czasu i o ile kiedys w moich oczach widzialem w nich potencjal na żyłowanie wynikow w gierkach albo wyciskanie 100% z nich, o tyle coraz wiecej gier lubi nagradzac za odpalenie menu, strzelenie z karabinu itp. Zagalopowalem sie troche w nałogu i czas przestac.

- Chce ograc i nadrobic chociaz jednego jrpg'a z PS One/PS2/NGC/Dreamcast/NDS/3DS miesiecznie bo nie tknalem jeszcze wielu wybitnych tytulow.

- Uzbierac ciekawe biblioteke gier na NGC/Wii/WiiU

- Dokonczyc kolekcje gier na NDS bo juz nie wiele brakuje

- Koniec z kupowaniem edycji kolekcjonerskich gier, chyba ze jest to seria "Tales of...".