Whisker 1 451 Opublikowano 10 stycznia 2015 Opublikowano 10 stycznia 2015 No akcja dobra no ale żeby lepsza od całego sezonu? Nieee Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 10 stycznia 2015 Opublikowano 10 stycznia 2015 no wiadomka ze finał 1go sezonu trudno przeskoczyć, ale ogólnie formuła: kilka postaci, rózne odstepy czasowe i przeplatanie sie postaci to jest właśnie to co mi sie spodobało. Cytuj
Sylvan Wielki 4 621 Opublikowano 10 stycznia 2015 Opublikowano 10 stycznia 2015 Mnie podobał się w pierwszym sezonie motyw z kanibalami. Główny zły kolejnego sezonu też budował napięcie nie mniej umiejętnie niż Tywin Lannister. Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 10 stycznia 2015 Autor Opublikowano 10 stycznia 2015 śmiem twierdzić dodatek 400 days lepszy od całego pierwszego sezonu, akcja z bonnie na polu kukurydzy goty. dziś sie biorę za drugi sezon Dodatek dobry, ale za krótki. Bardzo dobrze wprowadzili nowe postaci, sporo się działo, ale pozostawał zawsze niedosyt. Zazdroszczę, że zaczynasz dopiero drugi sezon, bo jest rewelacyjny. A tylko pierwsze przejście zapewnia aż takie emocje. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 Save z pierwszego sezonu i dlc ma duze znaczenie dla drugiego? Czy komsetyka? Nie wiem czy brac drugi na ps3 czy ps4. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 dlc praktycznie żadnego, save raczej kosmetyka. ta gra i tak ma ograniczone ścieżki i konsekwencje wyboru więc rób jak ci wygodniej. Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 11 stycznia 2015 Autor Opublikowano 11 stycznia 2015 (edytowane) Bierz drugi na nową generację i najwyżej zastanów się, czy nie przejść sobie pierwszego jeszcze raz na PS4. Zapowiedziano już kolejny sezon, więc seria będzie się rozwijać. Lepiej zatem od razu przenieść się na przyszłościową konsolę, niż kombinować ponownie za parę miesięcy. Edytowane 11 stycznia 2015 przez Mustang Cytuj
MEVEK 3 547 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 (edytowane) Bierz drugi na nową generację i najwyżej zastanów się, czy nie przejść sobie pierwszego jeszcze raz na PS4. Zapowiedziano już kolejny sezon, więc seria będzie się rozwijać. Lepiej zatem od razu przenieść się na przyszłościową konsolę, niż kombinować ponownie za parę miesięcy. Ja mam ten sam dylemat: katować kolejny sezon na PS3, czy juz przenieść sie na PS4, bez wyborów moralnych. Zupełnie mogę tez zakupić wersje na PS4 i grac, jak przystało. Będzie jakaś zniżka na S01 dla posiadaczy pas-genowej wersji (PS3)? Edytowane 11 stycznia 2015 przez MEVEK Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 Ja chyba już wezme na ps4, skoro mają być kolejne sezony. No a drugi raz przechodzić tak liniowego samograja to nie ma sensu. Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 11 stycznia 2015 Autor Opublikowano 11 stycznia 2015 Będzie jakaś zniżka na S01 dla posiadaczy pas-genowej wersji (PS3)? Jeśli nie ma od razu, to pewnie już nie będzie. Ale zawsze można liczyć na promocje cyfrowych wersji, na XOne kupiłem obie części za pół normalnej ceny. Cytuj
Sylvan Wielki 4 621 Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 Bierz drugi na nową generację i najwyżej zastanów się, czy nie przejść sobie pierwszego jeszcze raz na PS4. Zapowiedziano już kolejny sezon, więc seria będzie się rozwijać. Lepiej zatem od razu przenieść się na przyszłościową konsolę, niż kombinować ponownie za parę miesięcy. Ja mam ten sam dylemat: katować kolejny sezon na PS3, czy juz przenieść sie na PS4, bez wyborów moralnych. Zupełnie mogę tez zakupić wersje na PS4 i grac, jak przystało. Będzie jakaś zniżka na S01 dla posiadaczy pas-genowej wersji (PS3)? Kup wersję na PS4, przynajmniej będzie płynnie chodzić. Poza tym, cyfrowe wersje są do kupienia za niewiele ponad 40zł mając plusa (bez niego są raptem kilka zł droższe), a to niezwykle przystępna cena za niemal dziesięć godzin zabawy na tym poziomie. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 Chuopcy, jak myslicie, co w 3 sezonie? koncowka dala rozne zakonczenia, wiec chyba nie ma co liczyc na dalsze losy kennego/jane. Moze dorosla Clem razem z AJem? AJ? Zupelnie nowa postac? Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 a woogle będzie 3ci sezon? wiem jak się kończy 2gi, ale chyba prędko nie zrobią nic w tym uniwersum.a ja mam takie pytanie czy ta laska z pierwszego sezonu z savannah ta z czakanem, co dawała dupy za lekarstwa to ta sama laska z 2giego sezonu w tym obozie Billa? Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 Juz zapowiedzieli, TBA 2015. W sensie Jane? Clem by ja raczej poznala. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 (edytowane) no tak o jane chodzi, ta i ta ogarnia wspinaczki i nawet kolorek dialogów jest w podobnych kolorach jak nie w takich samych, dlatego sie zdziwiłem ze bez zadnych "hejek" sie obeszlo. no i jeszcze kenny by poznał laske Edytowane 13 stycznia 2015 przez Orzeszek Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 a zrobiles inne zakonczenia? goty Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 2gi sezon jeszcze ogrywam, rano do czwartego ep-a doszedłem. a zakończenie znam bo na czacie przy e3 jakis troll yebał spoilerami Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 ale jest kilka zakonczen. Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 13 stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 stycznia 2015 (edytowane) Chuopcy, jak myslicie, co w 3 sezonie? koncowka dala rozne zakonczenia, wiec chyba nie ma co liczyc na dalsze losy kennego/jane. Moze dorosla Clem razem z AJem? AJ? Zupelnie nowa postac? Kenny i Jane oczywiście odpadają. Mogą najwyżej liczyć na jakiś początek, w którym zginą. Sam już po pierwszym sezonie myślałem, że jest po Kennym, wiec jego znacząca rola w drugim mocno mnie zaskoczyła. Dorosła Clem lub samodzielny AJ wydają mi się mało prawdopodobni. To zbyt duży przeskok czasowy, przy którym musiałyby zmienić się też znacząco realia świata. Clem moim zdaniem się pojawi. Nie wiem czy znów jako główna postać, czy też poboczna, ale gracze zbyt ją polubili, żeby zaakceptować ot tak sezon bez niej. Od nowej postaci z kolei bardziej prawdopodobny wydawałby mi się któryś z bohaterów dodatku. A co myślicie o zakończeniach sezonu drugiego? Edytowane 13 stycznia 2015 przez Mustang Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 Chuopcy, jak myslicie, co w 3 sezonie? koncowka dala rozne zakonczenia, wiec chyba nie ma co liczyc na dalsze losy kennego/jane. Moze dorosla Clem razem z AJem? AJ? Zupelnie nowa postac? Kenny i Jane oczywiście odpadają. Mogą najwyżej liczyć na jakiś początek, w którym zginą. Sam już po pierwszym sezonie myślałem, że jest po Kennym, wiec jego znacząca rola w drugim mocno mnie zaskoczyła. Dorosła Clem lub samodzielny AJ wydają mi się mało prawdopodobni. To zbyt duży przeskok czasowy, przy którym musiałyby zmienić się też znacząco realia świata. Clem moim zdaniem się pojawi. Nie wiem czy znów jako główna postać, czy też poboczna, ale gracze zbyt ją polubili, żeby zaakceptować ot tak sezon bez niej. Od nowej postaci z kolei bardziej prawdopodobny wydawałby mi się któryś z bohaterów dodatku. A co myślicie o zakończeniach sezonu drugiego? ja bym chetnie zagral azjata-morderca Zakonczenia genialne, pieknie budowali napiecie przez wszystkie epizody Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 są dwa zakończenia? right? Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 13 stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 stycznia 2015 Nope. Zobacz sobie na YT. Trzy, cztery lub nawet pięć głównych, zależy jak liczyć. Kenny/Jane/Clem sama z AJ. W opcji z Kennym dalej jest jeszcze rozgałęzienie na dwa kolejne mocno różniące się zakończenia i z Jane na dwa zdecydowanie mniej zróżnicowane. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 no rano skonczyłem 2gi sezon chciałem przycwaniakowac w zakończeniu, ale nie wyszło duze spoilery: bolą bardzo wybory które tak naprawde są z dupy, nie ważne czy zabierzemy arvo leki i tak dojdzie do strzelaniny i tak cięzarna zginie. co jest imo słabe ;/ co do zakonczenia clem została sama z AJ, odstrzeliłem gnatem jane i kennego bo mnie juz w(pipi)iali liczyłem że wejde like a boss do wellington, bo dorosłych nie przyjmują a tu zonk, inne zakonczenie co do 3ciego sezonu na bank bedzie clem pytanie w jakim settingu, czy będzie rzucam pare miechów/lat później gdzieś w miejscu a tylko napomkną że w welligton/w tym markecie z rodzinką był fuck up i juz nikt nie żyje poza clem i tyle będzie z konsekwencjami wyborów. pozostaje kwestia Lilly co zayebała van kennemu w 1 sezonie, christa o której tez nie wiadomo czy nie dostała kulki, no i bonnie, murzyn murzyn murzyn mike z ruskiem, więc ekipe teoretycznie mają na 3ci sezon Cytuj
bartiz 1 617 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 ja właśnie skończyłem, na końcu zayebałem Kennego, ale Jane nie wybaczyłem i Clem zostala sama z AJ. ogólnie to GOTY, momentami ciężkie wybory. Polecam każdemu kto jeszcze nie grał Cytuj
Blood 0 Opublikowano 19 stycznia 2015 Opublikowano 19 stycznia 2015 Cześ wszystkim. Po pierwsze sorry jeśli piszę w nie właściwym miejscu, ale pierwszy raz piszę na forum, a zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Mam taki problem: Posiadam Sezon 1 i drugi w wersji pudełkowej na ps3. Sezon 2 nie widzi zapisu z 1 sezonu. Szukałem rozwiązania ale to co znalazłem dotyczyło tylko wersji cyfrowej i na pc.(może nie umiem znaleźć) Czy ktoś spotkał się z tym problemem? i najważniejsze czy zna rozwiązanie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi