Bzduras 12 325 Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) 23 minuty temu, Figuś napisał: @Bzduras a to wszystkie poprzednie części są przeniesione na nowy silnik? Tak jest, wszystko co wyszło do tej pory lata na nowych bebechach. Różnica w grafice jest, co widać choćby tutaj: Mnie interesuje najbardziej to, że gierka chrupie dużo rzadziej. Spadki nadal są, ale raczej nie przeszkadzają i występują z dużo mniejszą częstotliwością niż w oryginale. Skończyłem pierwszy odcinek, no nadal gierka w kategorii Blantmany to kosior Czekam na instalację całości i lecę z tematem. Edytowane 9 Lipca 2018 przez Bzduras 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Telltale się zamyka, ale TWD będzie dokończone https://twitter.com/telltalegames/status/1044370808657915905/photo/1?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Ftelltale.com%2Fcommunity%2Fdiscussion%2F121869%2Fhuge-update-on-telltales-twitter-clementines-story-will-be-continued Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Oby zostalo dokonczone, bo wydanie od tak drugiego odcinka wiedzac, ze nie bedzie kolejnych to mega wtopa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Clementine zasługuje na dopowiedzenie historii do końca, zwłaszcza, że odcinek 3 jest praktycznie gotowy, a 4 ma napisany pełny scenariusz. Trzymam kciuki za powodzenie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Studio zamknięte, byli pracownicy rozrywają ścierwo w nadziei na co smaczniejsze ochłapy. Już pomachałem ich grom na dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 28 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Jeszcze nie machaj TWD https://www.polygon.com/2018/9/25/17903996/telltale-the-walking-dead-final-season-sales-canceled A co do staffów to ten ziomek od God of Wara posypał im troszkę hajsem, kudosy za to: https://www.gamebyte.com/god-of-war-director-donates-money-to-telltale-staff-after-lay-offs/ Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 1 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Jeśli ktoś kupił Season Passa przez Microsoft Store, można zadzwonić na support Xboxa i poprosić o zwrot hajsu (traci się wtedy dostęp do dwóch pierwszych epów). Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 (edytowane) Nie musicie prosić o zwrot hajsu. Finałowy sezon uratowany! Cytat "We can’t lose Andrew Lincoln and Clementine in the same year." https://www.ign.com/articles/2018/10/07/telltales-walking-dead-the-final-season-will-get-its-ending-through-robert-kirkmans-skybound Edytowane 7 Października 2018 przez sprite Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Zobaczymy, chciałbym żeby ta opowieść doczekała się finału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Oby lepsze niż sezon 3, ale...czy da się gorzej..? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 No i wrócili do produkcji finałowego sezonu. Jak wyjdzie całość to kupie na przecenie. https://polygamia.pl/ruszyly-prace-nad-kontynuacja-telltaleowskiego-the-walking-dead/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 I bardzo dobrze, dwa odcinki dzielą nas od zamknięcia historii i chyba pociąłbym się tępą łyżką gdyby s04e02 był ostatnim odcinkiem. Oczywiście jeszcze prawilnie nie ograłem nawet A New Frontier, ale przyjdzie czas i na to Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 A new Frontier uszedł by w tłoku gdyby nie ostatni chapter.Mimo wszystko względem 1 czy 2 ogromny zjazd.Ale i tak czekam.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 9 minut temu, Schranz1985 napisał: Mimo wszystko względem 1 czy 2 ogromny zjazd. Ogromny zjazd to już przy okazji drugiego sezonu zaliczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 2 jeszcze dawała radę, dałbym śmiało 8/10 i polecił natomiast ANF to już nikomu nie polecę 6+ i to tylko dla fanów serii.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Mam sentyment do serii, będzie grane. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Final season wyszedł też w pudełku, miał ktoś okazję sprawdzić czy trzyma poziom chociaż drugiego sezonu? Zakończenie historii Clem daje radę? Wzywam ambasadora gatunku @blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Ambasador gatunku woli inne symulatory chodzenia. Mogę ci kilka polecić jak obecnie na promo the Council. Walking dead mnie zmęczył przy ostatnim sezonie a z recek tego wynika że poziom raczej w dół. chyba @Bzduras grał niech się wypowie. Ja czekam na deep deep sale albo game pass. Co pierwsze wjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Na razie jeszcze finalnego sezonu nie odpaliłem, za dużo gierek w kolejce czeka Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) https://store.skybound.com/products/telltales-the-walking-dead-the-telltale-definitive-series-protector-pack Jakby ktoś chciał to za niecałe 4 stówki można kupić kolekcjonerkę w pudełku. Na płytce wszystko co wyszło ze świata TWD (4 sezony, 400 Days i Miszą), poza pudełkiem dodatkowo koszulka, czapka Kennego, dwie przypinki, pluszak Disco Brokuła i matrioszka Clementine (ktoś srogo odleciał ). O, jest też rozszerzona kolekcjonerka za prawie kafla: https://store.skybound.com/products/telltales-the-walking-dead-the-telltale-definitive-series-protector-pack To co w poprzedniej + figurka Lee & Clem, jakiś komiksowy rysunek i gra w specjalnym pudełku z podpisami Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udało się kupić Definitive edetion za dobry pieniądz, więc w końcu udało mi się zobaczyć zakończenie historii Clem. Sezony 1 i 2 były świetne (ograne jeszcze na PS3), teraz doświadczyłem 3 i 4. Sezon 3 to niestety najsłabsze co wydało TT, nie bardzo rozumiem jaki był zamysł pokazania tej historii, która w sumie niewiele wniosła do całej serii... Wygląda na to że w momencie pisania sezonu 3 TT chciało ciągnąć TWD dłużej niż przez 4 sezony, innego wytłumaczenia nie widzę. Fabuła była do bólu przewidywalna, nawet fajne postaci braciszków nie były w stanie tego uratować. Spoiler Na maksa irytująca Kate, Javi kompletnie bez jajec ale chociaż w miarę sympatyczny. Kiepscy "bad guye" no i praktycznie brak Clem oraz innych postaci na losy których gracz nie miałby wyebane. No i po co tu ten na siłe wrzucony Jesus? Ale największą zbrodnią tego sezonu to jak potraktowano jedną z moich ukochanych postaci czyli Spoiler Kenny-ego - a raczej zakończenie jego historii. Przewidywalny był jego los biorąc pod uwagę jak TT traktowało temat ciągnięcia decyzji z poprzednich sezonów, ale uśmiercenie go w tak KRETYŃSKI sposób woła o pomstę do nieba. Dosłownie odechciało mi się grać po tej akcji. Poczułem jakby odebrano mi jakąkolwiek motywację do dalszej gry. No po prostu ku.rwa dramat. Sezon 4 za to bardzo spoko, powrót pewnej postaci i cały jej wątek na plus. Dwójka głównych bohaterów to oczywiście najjaśniejszy punkt, który dostarczył sporo emocji i powieka drgnęła nie raz, szczególnie przy końcówce. Spoiler AJ to chyba najfajniejsze dziecięca postać w grach jaką sobie przypominam, na prawdę spoko napisany i zagrany, no po prostu mocno się z nim człowiek zżył przez te kilka h. Pogawędka z Lee w pociągu to też mocny kop emocjonalny, cebulowi ninja zaatakowali mocno. Graficznie ten sezon również wypada najlepiej, a Clem wyrosła na śliczną dziewczynę Generalnie to Naughty Dog powinni kur.wa zagrać w całą tą opowieść i zobaczyć jak nie spie.rdolić zakończenia trzymając przy okazji odbiorcę za serce i jaja do samego końca. Wielka szkoda, że to już koniec, ale jest to jedna z tych growych opowieści które zostaną ze mną na zawsze i które będę rekomendował innym do doświadczenia na własną rękę. To jest jedno z tych unikalnych doświadczeń, którego dostarczyć może jedynie medium jakim są gry video. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Czyli ten final sezon daje radę?Toż to za pół darmo lata.1 to był masakrator, z łzami w oczach kończyłem.2 tez git gut, jedynie new frontier taki sredniaczek ale też nie żałuję że ogralem.Czyli co 4 mi podpasi?Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 8 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Frontier nawet nie traktuje jako 3 sezonu, to bardziej spin off, ale tak, zakończenie historii Clementine jest godne całej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi