Skocz do zawartości

Przegapione okazje, błędne decyzje, pochopna sprzedaż

Velius

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dark_Pharmacist
Opublikowano (edytowane)

Najgorsze, że to nie jedyny mój grzech konsolowy. Jak na szczyla miałem pokaźną kolekcję różnych platform i gier i już wtedy z 15 lat zbierania za sobą, ale poznałem złą kobietę i dałem sobie frajer wmówić, że jestem za dorosły na takie "rozrywki". Z głową zawróconą "dupą" posprzedawałem większość swoich perełek a kasę rozpieprzyłem sam nie wiem na co. Kobieta przeminęła jak i inne, a ja zostałem z pustym pokojem. No prawie pustym bo coś mnie tknęło i ostatnie trzy platformy uratowałem. Szkoda tylko, że musiała mnie ta lekcja tak drogo kosztować.

Edytowane przez Dark_Pharmacist
Opublikowano

Kiedyś wstawiałem ale warto przypomnieć skoro nadarzyła się okazja.

nxd67Lj.jpg

Podczas przeprowadzki do kosza przez przypadek zostało wypie,rdolone wszystko oprócz FFVI i Mario na Snesa. 3DS został ocalony cudem, bo zachciało mi się grać w monster huntera w aucie.

Gość Dark_Pharmacist
Opublikowano

Kiedyś wstawiałem ale warto przypomnieć skoro nadarzyła się okazja. nxd67Lj.jpg

Podczas przeprowadzki do kosza przez przypadek zostało wypie,rdolone wszystko oprócz FFVI i Mario na Snesa. 3DS został ocalony cudem, bo zachciało mi się grać w monster huntera w aucie.

Ja p.....

Opublikowano (edytowane)

Po pół roku żałuję, że jednak sprzedałem xboxa 360... Wersja premium z 20GB dyskiem, rocznik 2006, białasek i do tego 2 pady :( Magia nowej generacji mi padła na móżg i jak głupek w kwietniu poleciałem po ps4, na której mój czas spędzony na graniu i fun nijak się ma do 360 :( A wystarczyło dysk dokupić, to bym mógł się cieszyć gierkami do teraz  :frog:

Pamiętam jak go kupowałem, ledwo co dostałem 400 zł za 1szego xa, i od razu poleiałem do MM i wróciłem z 360/pgr3/dead rising, żeby potem na mikołajki dostać Gearsy, i tak zaczęły się moje najlepsze lata gejmingu na tamtej konsoli.

Edytowane przez Ferris71
  • Plusik 1
Opublikowano

ja sobie obiecalem, ze zadnej gierki co mam w pudelku na vite nie bede sprzedawal, juz teraz dostanie w pl w rozsadnej cenie niektorych pozycji jest trudne, co dopiero bedzie za pare lat

czego zaluje - zdecydowanie sprzedazy za 150zl w zestawie z 200dyskietkami mojej amigi 600, psx i ps2 sprzedawalem gdy juz ich laser nie domagal od kopii bezpieczenstwa, ps3 dalem chrzestnicy wiec raz na ruski rok mam z ta sztuka kontakt, ameprod trzymam w szafie - jedyna polska konsole ever trzeba szanowac

Opublikowano

ja zaluje troche, ze nie kolekcjonuje sprzetu, byla by bardzo dobra kolekcja a tak zawsze zanim kupowalem cos nowego pozbywalem sie starego - kolekcja tego wszystkiego byla by zacna (amiga600, psx, ps2, xbox, 360, ps3, gameboy classic, DS)

Opublikowano

Żałuję dwóch rzeczy:

1. Szarpnąłem się swego czasu na kolekcjonerską wersję Elder Scrolls Oblivion na X360. Gra okazała się kupsztalem.

2. Za szybko sprzedałem PS3. Decydując się na sprzedaż nie wiedziałem, że Sega wyda w końcu Yakuzę 5 w zrozumiałym języku. Teraz nie ma to tamto. W marcu będę musiał jeszcze raz skombinować sobie tą konsolę.

Opublikowano

oddalem kolekcje magazynow o konsolkach, jak dostalem od rodzicow PC. Byly tam takie perelki, jak nieistniejace juz PlayStation Plus, 2 letnia kolekcja Oficjalnego Magazynu Playstation, jakies ekstrimy i neo plusy z czasow pierwszego psxa. Po dzis dzien mi tego zal. Potem to samo zrobilem z 5 letnia kolekcja CDA, po zakupie drugiej plejki. Teraz, po latach chetnie bym poprzegladal takie antyki.

Opublikowano

zostało wypie,rdolone wszystko oprócz FFVI

:obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama:

:obama:

Opublikowano (edytowane)

Przegrałem niedawno aukcję Road Rash Jailbreak (PSX) o 50 groszy. Gierka pojawia się raz na pół roku.
A w ogolę, mając już kompa, sprzedałem swoją pierwszą grę na PSXa - Porsche Challenge, koleżanie za 10 zł. Potem zacząłem zbierać gry z PSXa, bo można było je odpalać na PS3, chciałem to odkupić od laski, ale ona zgubiła :/Zgubiła moją grę, którą odpalałem milion razy w '98 roku i dziwiłem się, że leci muzyka w i postacie mówią, a grafika wprost, tworzy się w oczach (ograniczenia systemowe:).
To samo z demówkami PlayStation Magazyn - sprzedałem 20 tych demówek za jakieś 20 zł komuś z forum skizo.org, a teraz... Teraz chciałbym powspominać tak wiele tych gier. I tak pełniaków bym nie skończył, ale demówki są idealne na wspominki: dużo sentymentu/gier na jednej płycie:/
Żałuję, też że nie kupiłem PS2 Slim, jak chodziło po 250-300 zł za nówkę. Kupiłem 14letniego Fata, który ma problem z Verbatimami, a chciałem Finala X po polsku przejść. 
Mam kontto na ebayu, konto Paypal, może się przyczaję i wydam te 900 zł za nówkę Slima... No chyba że macie jakieś inne oferty? Ping, ratuj!

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Grzybiarz podlącz dysk do tego ps2 fata i sobie przejdziesz FF X po polsku.

Opublikowano

Miałem ten cały Adapter, ale PS2 mam u rodziców, a kompa do zgrywania tu, no i nie chciało mi się z tym pieprzyć, bo często na miejscu okazywało się, że gra nie działa, albo jest NTSC i mam czarno-biały ekran. Wkurzyłem się i to spyliłem razem z dyskiem, teraz nie będę tego szukał dla jednej gierki. Muszę kupić nową Slimkę, tak samo pudełka po gierkach z PSXa wypadałoby wymienić. Nie wiem, po co ja w ogóle poluję na takie starocia? :)

Opublikowano

Przegrałem niedawno aukcję Road Rash Jailbreak (PSX) o 50 groszy. Gierka pojawia się raz na pół roku.

A w ogolę, mając już kompa, sprzedałem swoją pierwszą grę na PSXa - Porsche Challenge, koleżanie za 10 zł. Potem zacząłem zbierać gry z PSXa, bo można było je odpalać na PS3, chciałem to odkupić od laski, ale ona zgubiła :/Zgubiła moją grę, którą odpalałem milion razy w '98 roku i dziwiłem się, że leci muzyka w i postacie mówią, a grafika wprost, tworzy się w oczach (ograniczenia systemowe:).

To samo z demówkami PlayStation Magazyn - sprzedałem 20 tych demówek za jakieś 20 zł komuś z forum skizo.org, a teraz... Teraz chciałbym powspominać tak wiele tych gier. I tak pełniaków bym nie skończył, ale demówki są idealne na wspominki: dużo sentymentu/gier na jednej płycie:/

Żałuję, też że nie kupiłem PS2 Slim, jak chodziło po 250-300 zł za nówkę. Kupiłem 14letniego Fata, który ma problem z Verbatimami, a chciałem Finala X po polsku przejść. 

Mam kontto na ebayu, konto Paypal, może się przyczaję i wydam te 900 zł za nówkę Slima... No chyba że macie jakieś inne oferty? Ping, ratuj!

Kup sobie slimkę i nowy laser za 70zł.

Opublikowano

Żaluje ze nie kupilem tych wszystkich atlusowych gierek z videogamesplus jak byly instock albo w promocjach po 9$ i 19$. Nie kupilem Dokapon Journey za 19$ jak bym w promo 2 lata temu, teraz chodzi po 100$ :frog:

Mogłem dawno temu nabyc Shadow Hearts na PS2 za 39zl w Robsonie, trzymalem w reku i olałem odkładajac na półke myslac sobie "Pewnie jakis randomowy nisko budzetowy crap. Walki jakies z kółkami, kto by w to grał lol. Liczy sie tylko final fantasy" :facepalmz:  :facepalmz:  :facepalmz:

Opublikowano

gallery_2199_198_50178.jpeg

z 4-5 lat temu bylem w Kanadzie u rodziny na rok, wtedy jeszcze nie bylo takiej mody na gry komputerowe tak jak dzisiaj,

sporo gier kupilem, typu większość NTSC FF gier, Pokemony na GBC/GBA a takze Soul Silver nowke za 25$, DS Lite za 70$ a nawet PSP Go nowe za 80$ wtedy

MGS4 amerykanska limitke itp,itd a potem przed wyjazdem to wszystko po odsprzedawałem do takich sklepów jak Gamestop/EB i dopłaciłem do PS3 slim żeby zabrać do domu,  takze wszystkie FF NTSC gry + gb/psp/ds poszły na sprzedaz

Opublikowano (edytowane)

z 4-5 lat temu bylem w Kanadzie u rodziny na rok, wtedy jeszcze nie bylo takiej mody na gry komputerowe tak jak dzisiaj,

sporo gier kupilem, typu większość NTSC FF gier, Pokemony na GBC/GBA a takze Soul Silver nowke za 25$, DS Lite za 70$ a nawet PSP Go nowe za 80$ wtedy

MGS4 amerykanska limitke itp,itd a potem przed wyjazdem to wszystko po odsprzedawałem do takich sklepów jak Gamestop/EB i dopłaciłem do PS3 slim żeby zabrać do domu,  takze wszystkie FF NTSC gry + gb/psp/ds poszły na sprzedaz

Brak słów...

:obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama:

Edytowane przez Velius