Kris77 434 Opublikowano 11 września 2015 Opublikowano 11 września 2015 Zaklepana gra w Empiku. Jeszcze tydzień, chyba że się postarają to będzie wcześniej... Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 11 września 2015 Opublikowano 11 września 2015 Mam wrażenie, że twórcy chcieli uczynić grę nieco bardziej przyjazną szerszemu gronu graczy, bez irytowania oddanych fanów. Po pierwsze nowe trasy w Rio ewidentnie są ukłonem w stronę wyścigów w stylu PGR czy Driveclub: bardzo szybkie i z niezwykle urokliwym i kolorowym otoczeniem. Po drugie serie wyścigów w trybie kariery ograniczają wybór samochodów do kilku modeli, które gra z automatu serwuje zmodyfikowane do podobnego poziomu. Czyli jak nie chcesz kombinować, to bierzesz co preferujesz z niewielkiej grupy, wybierasz kolor i jazda. Po trzecie, ale tutaj niech ktoś potwierdzi, mam wrażenie, że nawet w trybie symulacji trudniej jest uszkodzić kluczowe podzespoły podczas przepychanek na torze, niewielkich stłuczek i obcierek ścian. Komuś z już grających wydaje się podobnie? Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 11 września 2015 Opublikowano 11 września 2015 ja w demie zauwazylem ze na uszkodzeniach symulacyjnych jak calkiem mocno wjechalem komus w dupe to nic sie nie dzialo, dopiero jak uderzalem w bande itp pojawialy sie info o uszkodzeniach, wiec wyglada na to ze troche to ograniczyli Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 11 września 2015 Opublikowano 11 września 2015 Zaklepana gra w Empiku. Jeszcze tydzień, chyba że się postarają to będzie wcześniej... Empik już ma gry, ciekawe tylko czy wyśle prawie tydzień przed premierą do sklepów. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 11 września 2015 Opublikowano 11 września 2015 trzymają się terminów więc wątpię. wysyłkę, nawet do odbioru w punkcie, i tak mają w zwyczaju nadawać w dzień premiery więc odbiór +1/2 dni. chyba że masz kogoś znajomego to zapytaj i może na miejscu coś ugrasz ale nie sądzę. wczoraj jak odpaliłem grę o 15 to wyłączyłem o 3 w nocy. jest za(pipi)iście. jazda po mokrym to poezja, nocne wyścigi mają klimat. jestem w 3 tomie i śmigam już mocnymi autami, zaraz będą GT3/WTCC więc będzie jeszcze przyjemniej. w techniczne aspekty nie będę się zagłębiał bo mam je gdzieś ale jeżeli o samą przyjemność z jazdy i grania to jest po prostu olbrzymia. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 11 września 2015 Opublikowano 11 września 2015 orientujecie sie czy w empiku cena 219 bedzie takze po premierze? bo niby jest 269,99 - żeby nie było wałka że po premierze podniosą cene Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 11 września 2015 Opublikowano 11 września 2015 (edytowane) orientujecie sie czy w empiku cena 219 bedzie takze po premierze? bo niby jest 269,99 - żeby nie było wałka że po premierze podniosą cene Gears of War Ultimate podnieśli z 99,99 zł na 140,99 zł. Możliwe że cena podskoczy. Zamów przez neta póki cena dobra. Na odbiór zamówienia masz 14 dni. Edytowane 11 września 2015 przez Kris77 1 Cytuj
JuanMag 159 Opublikowano 11 września 2015 Opublikowano 11 września 2015 (edytowane) Panowie, nie moge znalezc ustawien controllera, chce zamienic reczny na sprzeglo, ktos cos wie gdzie to jest ?;] EDIT: nie aktualne Edytowane 11 września 2015 przez JuanMag Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 11 września 2015 Opublikowano 11 września 2015 orientujecie sie czy w empiku cena 219 bedzie takze po premierze? bo niby jest 269,99 - żeby nie było wałka że po premierze podniosą cene Gears of War Ultimate podnieśli z 99,99 zł na 140,99 zł. Możliwe że cena podskoczy. Zamów przez neta póki cena dobra. Na odbiór zamówienia masz 14 dni. Bzdura, jeszcze w tym tygodniu kupowałem za 99zł w empiku w SCC. Na stronie też dalej było 99zł. Poza tym w empiku rozmawiałem z gościem z obsługi i on powiedział, że forza powinna być w takiej samej cenie (219zł) po premierze. Oczywiście jeśli tak sobie po prostu nie palnął na odwal się. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 11 września 2015 Opublikowano 11 września 2015 orientujecie sie czy w empiku cena 219 bedzie takze po premierze? bo niby jest 269,99 - żeby nie było wałka że po premierze podniosą cene Gears of War Ultimate podnieśli z 99,99 zł na 140,99 zł. Możliwe że cena podskoczy. Zamów przez neta póki cena dobra. Na odbiór zamówienia masz 14 dni. Bzdura, jeszcze w tym tygodniu kupowałem za 99zł w empiku w SCC. Na stronie też dalej było 99zł. Poza tym w empiku rozmawiałem z gościem z obsługi i on powiedział, że forza powinna być w takiej samej cenie (219zł) po premierze. Oczywiście jeśli tak sobie po prostu nie palnął na odwal się. http://www.empik.com/gears-of-war-ultimate-edition-epic-games,p1112364475,multimedia-p Nie wiem jak Ty, ale ja tam widzę cenę 140,99 zł. Cytuj
kamon222 2 Opublikowano 11 września 2015 Opublikowano 11 września 2015 Po kilkunastu wyścigach mogę śmiało powidzieć, że gra się kapitalnie, miód płynie z ekranu. Jazda po mokrym jest prawdziwą przyjemnością, wizualnie jest lepiej niż w piątce. Cud, miód i malina !!! Cytuj
rafcio007 3 Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 mam nadzieję, że poprawią wodę wydobywająca się z spod aut, niestety ale nawet jak wlaczymy tryb foto, to widać obleśną brzydką pikselozę, może detal, ale podczas wyścigu słabo to wygląda Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 Fuck, ale epicko się gra. Czuć mimo wszystko, ze to konsolowy symulator, ale poczucię prędkośći po przesiadce z FM4 przypomina mi wipeouta. 2 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 (edytowane) Panowie, sprawdziłem status zamówienia na empik.com i jest "wysłane", czyli pewnie w poniedziałek bez problemu odbiorę ze sklepu (oby, bo w poniedziałek mam wolne ) Empik powoli wyrasta na najlepszy sklep z grami na Xone w Polsce Edytowane 12 września 2015 przez DonSterydo 2 Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 (edytowane) Ktoś pytał o endurance. No więc są, np. 483km na Sebringu. Ogólnie od 100 do 300 mil. Przejechałem 200km Lamborgiem na Nurburze, fajnie level nabija. Paliwa jest na około 80-90km, opony po 2 okrążeniach około 25% zużycia. Edytowane 12 września 2015 przez Wieslaw 1 Cytuj
Janush 224 Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 Ja też zamawiałem w empiku, ale mi jeszcze nie wysłali ;/ Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 Nie chcę być Hiobem ale wątpię, że wydadzą w empiku przed premierą. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 Co do samej gry, nie jestem w ogóle przekonany do modów czy tam modyfikatorów. Niepotrzebny dodatek, do którego używania usilnie zachęcają osiągnięciami. Przez większość kariery w ogóle odpuściłem temat, ale teraz czyszczę listę osiągnięć i chciałem się z tym uporać. W tej chwili brakuje mi dwóch konkretnych kart pozwalających na wbicie dwóch, oczywiście banalnych samych w sobie osiągnięć, a na paczki wydałem już kilka milionów. Zamiast się ścigać i budować kolekcję aut, to człowiek kupuje jakieś paczki jak w Fifie. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 Ktoś pytał o endurance. No więc są, np. 483km na Sebringu. Ogólnie od 100 do 300 mil. Przejechałem 200km Lamborgiem na Nurburze, fajnie level nabija. Paliwa jest na około 80-90km, opony po 2 okrążeniach około 25% zużycia. Dzięki. Ile to jest na Sebringu? 100 kółek? Ok 4h jazdy? Dobrze, że konsola ma tryb uśpienia bo jednorazowo by było trudno. Pamiętam, że w F1 można było save zrobić. Przy wyścigu 100 % długości bardzo się przydawało.Jak długa jest kariera? Pamiętam, że od FM 3 nie chciało mi się robić solid gold, bo eventów było za dużo. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 wczoraj 26 kółek na bathurst - 1h. sebring, lmp, deszcz - 82 kółka odblokowałem też indianapolis i 100 okrążeń. kariera jest dość długa ale wydaje mi się że krótsza niż w FM5. tutaj mamy 5 tomów (czyli klasy aut np sportowe, wyścigowe, ultra wyścigowe itd), tom składa się z 3 etapów. w każdym etapie jest 6 grup aut (np GT3, stare GT, turystyczne, formuła E itd) a wyścigów 4-6 póki co czyli 15 wyścigów na tom. jest trochę jeżdżenia i zajmie sporo wymaksowanie kariery + showcase + endurance itp ale kurna po to własnie jest ta gra by było co jeździć a nie weekend i na allegro jak tak policzyłem na szybko to jest 450 wyścigów w samej karierze chyba że gdzieś się machnąłem to sorry ale po 5h snu nie chcę mi się myśleć. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 czyli mniej czasu niz wymaksowanie wszystkich eventów w FM5? Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 jak tak patrze ilościowo + to że kończę 4 tom i ile czasu mi to zajęło to wydaje mi się że tak ale może to być złudne ogólnie kariera jest znacznie ciekawsza jak w FM5 ale i wydaje się być nieco krótsza. przejechanie wszystkiego tak czy siak zajmie w pip czasu TOM etap 1 etap 2 etap 3 puchar 1 puchar 1 puchar 1 puchar 2 puchar 2 puchar 2 puchar 3 puchar 3 puchar 3 puchar 4 puchar 4 puchar 4 puchar 5 puchar 5 puchar 5 puchar 6 puchar 6 puchar 6 i tak 5 razy. tak to mniej więcej wygląda choć łopatologicznie na szybko rozpisałem. jest 5 takich tomów. puchary można miksować albo przejechać wszystkie 3 etapy jedną kategorią. pisząc puchar mam na myśli na przykład puchar modern rally, puchar oldschool rally, puchar JDM itd. lubię sobie miksować. w 4 tomie jeden puchar pojechałem 458 GT3, drugi S60 STCC a trzeci jadę teraz Formułą E. Cytuj
Paolo de Vesir 9 129 Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 Panowie, sprawdziłem status zamówienia na empik.com i jest "wysłane", czyli pewnie w poniedziałek bez problemu odbiorę ze sklepu (oby, bo w poniedziałek mam wolne ) Empik powoli wyrasta na najlepszy sklep z grami na Xone w Polsce Nie zapominajmy o niskich cenach w EuroRTVAGD To złoty rok dla Xbox'a One Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 12 września 2015 Opublikowano 12 września 2015 Teraz kariera ma rozsądną długość i logiczny postęp, od wolniejszych (ale nie bardzo wolnych), do coraz szybszych aut. Po drodze zaliczenie wszystkich torów i zawsze pewna dowolność wyboru z racji pozostawienia sześciu grup. Czyli wyjdzie gdzieś tak dziesięć do kilkunastu godzin zwykłych wyścigów przeplatanych krótkimi filmikami, po których wpadnie parę osiągnięć i poniekąd ma się świadomość "przejścia gry". Żeby zaliczyć wszystkie wyścigi dla osiągnięcia czy kasy potrzeba 5x tyle czasu, bo wszytko trzeba przejechać pozostałymi pięcioma grupami aut. Czyli powiedzmy z 50-60 godzin na wyścigi, ale potem zostaje mnóstwo tych Showcase'ów, czyli wyścigów specjalnych z wyprzedzaniem, 1 na 1, chyba kręgle itd., które nie liczą się do kariery. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 13 września 2015 Opublikowano 13 września 2015 (edytowane) http://forzamotorsport.net/Handlers/GetPhoto.ashx?game=fm6&id=81449&full=true http://forzamotorsport.net/Handlers/GetPhoto.ashx?game=fm6&id=88122&full=true http://giant.gfycat.com/CompleteTanAmericancurl.gif Edytowane 13 września 2015 przez Daddy 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi