Skocz do zawartości

Forza Motorsport 6

Bansai

Rekomendowane odpowiedzi

Patrze po jakiś spisach aut z sieci, tam niema GT-One, ale jak oglądałem foty z gry (już z pełnej wersji), to była. Toteż zadaję pytanie. Sam swoją grę odbiorę pewnie w piątek dopiero.

EDIT:

http://forums.forzamotorsport.net/turn10_postsm355568_The-FM6-Gallery.aspx#post_355568

Edytowane przez Emtebe

Czy macie wrażenie, że korzystanie z TCS w tej odsłonie gry jest bardziej kosztowne niż poprzednio? Wydaje mi się, że moc jest przycinana aż do momentu całkowitego wyeliminowania poślizgu wszystkich kół co w ostrych zakrętach często prowadzi do zatrzymania pojazdu, tzn. nie da się ciasnych zakrętów robić w efektownym (za to nieefektywnym) rajdowym stylu.

Chyba dzisiaj pojeżdżę bez systemów chociaż nie do końca tak lubię bez kierownicy, a takowej jeszcze nie mam do One. Boli mnie serduszko, że na PC mogę jeździć w nowego Colina używając DFP, a tutaj musiałbym wywalić 1200zł za odpowiednik tej kierownicy na One. No ale to na inny temat ;-)

Gość DonSterydo

Ja tam gram od zawsze z wyłączonymi całkowicie TCS i ABS. Zabija całkowicie przyjemność z prowadzenia auta. Dobitnie się o tym wczoraj przekonałem jak chciałem wieczorem szybko przeskoczyć te wstępne eventy "samouczka" i ustawiłem wszystkie asysty + najniższy poziom drivatarów.

Da sie uruchomić zwykly Time Trial ? Jest jazda próbna, ale wtedy startuje się z wolnej ręki i  nie ma powtórki. 

A nie ma tak jak w poprzedniej części, że przy opcjach szybkiego wyścigu jest jakieś ustawienie, które włącza time trial?

Coś tam trzeba było poustawiać, wyłączyć rywali - jakoś tak :P

Również to zauważyłem. Mimo że zawsze jeździłem z włączonym TCS, to teraz postanowiłem to wyłączyć i jest dużo lepiej. Trzeba się tylko nauczyć operować umiejętnie gazem.

Natomiast niektóre najszybsze auta są w zasadzie niegrywalne bez TCS na padzie. Np. odpalcie sobie samochód F1 na mokrym torze bez TCS, dramat.

Co nie zmienia faktu, że wolniejsze klasy i auta AWD jest nietrudno opanować nawet bez TCS.

Taka ciekawostka ;)

Xbox One is the home for racing this generation. Between Forza Motorsport 5 and Forza Horizon 2over seven million unique players have joined the Forza community, racing on Xbox One.

http://news.xbox.com/2015/09/games-join-seven-million-forza-players?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Gość DonSterydo

Śmiechłem jak dzisiaj zobaczyłem wiadomość od empiku na e-mailu:

dziękujemy za zakup gry Forza Motorsport 6.  
Z uwagi na prośbę skierowaną do empik.com przez firmę Microsoft, wydawcę gry, uprzejmie informujemy, że odbiór paczki, będzie możliwy nie wcześniej niż w dniu premiery tj. 18.09.2015.
Za utrudnienia przepraszamy
.

:yao:

Edytowane przez DonSterydo

Z uwagi na prośbę skierowaną do empik.com przez firmę Microsoft, wydawcę gry, uprzejmie informujemy, że odbiór paczki, będzie możliwy nie wcześniej niż w dniu premiery tj. 18.09.2015.

.

Do mnie dzisiaj miła pani z empiku dzwoniła że paczka już jest, ale do odbioru dopiero w piątek na prośbe Microsoftu. I żebym się nie denerwował bo już mieli klientów którzy robili aferę w sklepie :D

.

Do mnie dzisiaj miła pani z empiku dzwoniła że paczka już jest, ale do odbioru dopiero w piątek na prośbe Microsoftu. I żebym się nie denerwował bo już mieli klientów którzy robili aferę w sklepie :D

Miałem to samo. Powiedziałem w salonie Empik że to jest niepoważne - dostaję SMS że towar do odebrania, dymam pół miasta, i dowiaduję się że nie dostanę paczki. Koleś z obsługi zadzwonił do jakiejś kobitki, a ta stwierdziła że to ich błąd. W końcu grę dostałem.

u mnie pisze że wysyłka 18 :> No ale ja zamówiłem wczoraj wieczorem. Kurcze nie grałem w Forze od forzy 3 która mnie znudziła. Mam nadzieję że recenzje nie kłamią i będzie ciekawy tryb kariery. Dodatkowo szukałem gry w którą mógłbym pograć na split screenie bo mario kart nie każdy ziomek chce.

Potwierdzam. Włączone kolizje + wymagający model jazdy (bez wspomagaczy można bardzo łatwo stracić kontrolę nad autem przy wciśnięciu mocniej gazu, na niewielkiej nierówności i przy najmniejszym kontakcie z przeciwnikiem) + do 24, a zwykle ponad 20 graczy, z których część nie umie jeździć, a większość jedzie po trupach do celu = rezultat widoczny na filmiku. Lokacje w stylu Laguna Beach to już kompletny sajgon, podobnie wyścigi w deszczu.

Zasadniczo można sobie zadać pytanie o sens wyścigów na 24 osoby, bo przy włączonych kolizjach to element losowości i przetrwania pierwszych zakrętów decyduje o wyniku wyścigu. W kupie jest śmiesznie, ale prawdziwe ściganie zaczyna się kilka zakrętów za startem.

Żeby nie było, to multi jest świetne. Wczoraj jeździłem sporo tą nową ligę z klasą B i było naprawdę sympatycznie. Najfajniej oczywiście trafić na kogoś o podobnych umiejętnościach i powalczyć dżentelmeńsko przez parę okrążeń.