Opublikowano 11 września 20159 l Zaklepana gra w Empiku. Jeszcze tydzień, chyba że się postarają to będzie wcześniej...
Opublikowano 11 września 20159 l Mam wrażenie, że twórcy chcieli uczynić grę nieco bardziej przyjazną szerszemu gronu graczy, bez irytowania oddanych fanów. Po pierwsze nowe trasy w Rio ewidentnie są ukłonem w stronę wyścigów w stylu PGR czy Driveclub: bardzo szybkie i z niezwykle urokliwym i kolorowym otoczeniem. Po drugie serie wyścigów w trybie kariery ograniczają wybór samochodów do kilku modeli, które gra z automatu serwuje zmodyfikowane do podobnego poziomu. Czyli jak nie chcesz kombinować, to bierzesz co preferujesz z niewielkiej grupy, wybierasz kolor i jazda. Po trzecie, ale tutaj niech ktoś potwierdzi, mam wrażenie, że nawet w trybie symulacji trudniej jest uszkodzić kluczowe podzespoły podczas przepychanek na torze, niewielkich stłuczek i obcierek ścian. Komuś z już grających wydaje się podobnie?
Opublikowano 11 września 20159 l ja w demie zauwazylem ze na uszkodzeniach symulacyjnych jak calkiem mocno wjechalem komus w dupe to nic sie nie dzialo, dopiero jak uderzalem w bande itp pojawialy sie info o uszkodzeniach, wiec wyglada na to ze troche to ograniczyli
Opublikowano 11 września 20159 l Zaklepana gra w Empiku. Jeszcze tydzień, chyba że się postarają to będzie wcześniej... Empik już ma gry, ciekawe tylko czy wyśle prawie tydzień przed premierą do sklepów.
Opublikowano 11 września 20159 l trzymają się terminów więc wątpię. wysyłkę, nawet do odbioru w punkcie, i tak mają w zwyczaju nadawać w dzień premiery więc odbiór +1/2 dni. chyba że masz kogoś znajomego to zapytaj i może na miejscu coś ugrasz ale nie sądzę. wczoraj jak odpaliłem grę o 15 to wyłączyłem o 3 w nocy. jest za(pipi)iście. jazda po mokrym to poezja, nocne wyścigi mają klimat. jestem w 3 tomie i śmigam już mocnymi autami, zaraz będą GT3/WTCC więc będzie jeszcze przyjemniej. w techniczne aspekty nie będę się zagłębiał bo mam je gdzieś ale jeżeli o samą przyjemność z jazdy i grania to jest po prostu olbrzymia.
Opublikowano 11 września 20159 l orientujecie sie czy w empiku cena 219 bedzie takze po premierze? bo niby jest 269,99 - żeby nie było wałka że po premierze podniosą cene
Opublikowano 11 września 20159 l orientujecie sie czy w empiku cena 219 bedzie takze po premierze? bo niby jest 269,99 - żeby nie było wałka że po premierze podniosą cene Gears of War Ultimate podnieśli z 99,99 zł na 140,99 zł. Możliwe że cena podskoczy. Zamów przez neta póki cena dobra. Na odbiór zamówienia masz 14 dni. Edytowane 11 września 20159 l przez Kris77
Opublikowano 11 września 20159 l Panowie, nie moge znalezc ustawien controllera, chce zamienic reczny na sprzeglo, ktos cos wie gdzie to jest ?;] EDIT: nie aktualne Edytowane 11 września 20159 l przez JuanMag
Opublikowano 11 września 20159 l orientujecie sie czy w empiku cena 219 bedzie takze po premierze? bo niby jest 269,99 - żeby nie było wałka że po premierze podniosą cene Gears of War Ultimate podnieśli z 99,99 zł na 140,99 zł. Możliwe że cena podskoczy. Zamów przez neta póki cena dobra. Na odbiór zamówienia masz 14 dni. Bzdura, jeszcze w tym tygodniu kupowałem za 99zł w empiku w SCC. Na stronie też dalej było 99zł. Poza tym w empiku rozmawiałem z gościem z obsługi i on powiedział, że forza powinna być w takiej samej cenie (219zł) po premierze. Oczywiście jeśli tak sobie po prostu nie palnął na odwal się.
Opublikowano 11 września 20159 l orientujecie sie czy w empiku cena 219 bedzie takze po premierze? bo niby jest 269,99 - żeby nie było wałka że po premierze podniosą cene Gears of War Ultimate podnieśli z 99,99 zł na 140,99 zł. Możliwe że cena podskoczy. Zamów przez neta póki cena dobra. Na odbiór zamówienia masz 14 dni. Bzdura, jeszcze w tym tygodniu kupowałem za 99zł w empiku w SCC. Na stronie też dalej było 99zł. Poza tym w empiku rozmawiałem z gościem z obsługi i on powiedział, że forza powinna być w takiej samej cenie (219zł) po premierze. Oczywiście jeśli tak sobie po prostu nie palnął na odwal się. http://www.empik.com/gears-of-war-ultimate-edition-epic-games,p1112364475,multimedia-p Nie wiem jak Ty, ale ja tam widzę cenę 140,99 zł.
Opublikowano 11 września 20159 l Po kilkunastu wyścigach mogę śmiało powidzieć, że gra się kapitalnie, miód płynie z ekranu. Jazda po mokrym jest prawdziwą przyjemnością, wizualnie jest lepiej niż w piątce. Cud, miód i malina !!!
Opublikowano 12 września 20159 l mam nadzieję, że poprawią wodę wydobywająca się z spod aut, niestety ale nawet jak wlaczymy tryb foto, to widać obleśną brzydką pikselozę, może detal, ale podczas wyścigu słabo to wygląda
Opublikowano 12 września 20159 l Fuck, ale epicko się gra. Czuć mimo wszystko, ze to konsolowy symulator, ale poczucię prędkośći po przesiadce z FM4 przypomina mi wipeouta.
Opublikowano 12 września 20159 l Panowie, sprawdziłem status zamówienia na empik.com i jest "wysłane", czyli pewnie w poniedziałek bez problemu odbiorę ze sklepu (oby, bo w poniedziałek mam wolne ) Empik powoli wyrasta na najlepszy sklep z grami na Xone w Polsce Edytowane 12 września 20159 l przez DonSterydo
Opublikowano 12 września 20159 l Ktoś pytał o endurance. No więc są, np. 483km na Sebringu. Ogólnie od 100 do 300 mil. Przejechałem 200km Lamborgiem na Nurburze, fajnie level nabija. Paliwa jest na około 80-90km, opony po 2 okrążeniach około 25% zużycia. Edytowane 12 września 20159 l przez Wieslaw
Opublikowano 12 września 20159 l Co do samej gry, nie jestem w ogóle przekonany do modów czy tam modyfikatorów. Niepotrzebny dodatek, do którego używania usilnie zachęcają osiągnięciami. Przez większość kariery w ogóle odpuściłem temat, ale teraz czyszczę listę osiągnięć i chciałem się z tym uporać. W tej chwili brakuje mi dwóch konkretnych kart pozwalających na wbicie dwóch, oczywiście banalnych samych w sobie osiągnięć, a na paczki wydałem już kilka milionów. Zamiast się ścigać i budować kolekcję aut, to człowiek kupuje jakieś paczki jak w Fifie.
Opublikowano 12 września 20159 l Ktoś pytał o endurance. No więc są, np. 483km na Sebringu. Ogólnie od 100 do 300 mil. Przejechałem 200km Lamborgiem na Nurburze, fajnie level nabija. Paliwa jest na około 80-90km, opony po 2 okrążeniach około 25% zużycia. Dzięki. Ile to jest na Sebringu? 100 kółek? Ok 4h jazdy? Dobrze, że konsola ma tryb uśpienia bo jednorazowo by było trudno. Pamiętam, że w F1 można było save zrobić. Przy wyścigu 100 % długości bardzo się przydawało.Jak długa jest kariera? Pamiętam, że od FM 3 nie chciało mi się robić solid gold, bo eventów było za dużo.
Opublikowano 12 września 20159 l wczoraj 26 kółek na bathurst - 1h. sebring, lmp, deszcz - 82 kółka odblokowałem też indianapolis i 100 okrążeń. kariera jest dość długa ale wydaje mi się że krótsza niż w FM5. tutaj mamy 5 tomów (czyli klasy aut np sportowe, wyścigowe, ultra wyścigowe itd), tom składa się z 3 etapów. w każdym etapie jest 6 grup aut (np GT3, stare GT, turystyczne, formuła E itd) a wyścigów 4-6 póki co czyli 15 wyścigów na tom. jest trochę jeżdżenia i zajmie sporo wymaksowanie kariery + showcase + endurance itp ale kurna po to własnie jest ta gra by było co jeździć a nie weekend i na allegro jak tak policzyłem na szybko to jest 450 wyścigów w samej karierze chyba że gdzieś się machnąłem to sorry ale po 5h snu nie chcę mi się myśleć.
Opublikowano 12 września 20159 l jak tak patrze ilościowo + to że kończę 4 tom i ile czasu mi to zajęło to wydaje mi się że tak ale może to być złudne ogólnie kariera jest znacznie ciekawsza jak w FM5 ale i wydaje się być nieco krótsza. przejechanie wszystkiego tak czy siak zajmie w pip czasu TOM etap 1 etap 2 etap 3 puchar 1 puchar 1 puchar 1 puchar 2 puchar 2 puchar 2 puchar 3 puchar 3 puchar 3 puchar 4 puchar 4 puchar 4 puchar 5 puchar 5 puchar 5 puchar 6 puchar 6 puchar 6 i tak 5 razy. tak to mniej więcej wygląda choć łopatologicznie na szybko rozpisałem. jest 5 takich tomów. puchary można miksować albo przejechać wszystkie 3 etapy jedną kategorią. pisząc puchar mam na myśli na przykład puchar modern rally, puchar oldschool rally, puchar JDM itd. lubię sobie miksować. w 4 tomie jeden puchar pojechałem 458 GT3, drugi S60 STCC a trzeci jadę teraz Formułą E.
Opublikowano 12 września 20159 l Panowie, sprawdziłem status zamówienia na empik.com i jest "wysłane", czyli pewnie w poniedziałek bez problemu odbiorę ze sklepu (oby, bo w poniedziałek mam wolne ) Empik powoli wyrasta na najlepszy sklep z grami na Xone w Polsce Nie zapominajmy o niskich cenach w EuroRTVAGD To złoty rok dla Xbox'a One
Opublikowano 12 września 20159 l Teraz kariera ma rozsądną długość i logiczny postęp, od wolniejszych (ale nie bardzo wolnych), do coraz szybszych aut. Po drodze zaliczenie wszystkich torów i zawsze pewna dowolność wyboru z racji pozostawienia sześciu grup. Czyli wyjdzie gdzieś tak dziesięć do kilkunastu godzin zwykłych wyścigów przeplatanych krótkimi filmikami, po których wpadnie parę osiągnięć i poniekąd ma się świadomość "przejścia gry". Żeby zaliczyć wszystkie wyścigi dla osiągnięcia czy kasy potrzeba 5x tyle czasu, bo wszytko trzeba przejechać pozostałymi pięcioma grupami aut. Czyli powiedzmy z 50-60 godzin na wyścigi, ale potem zostaje mnóstwo tych Showcase'ów, czyli wyścigów specjalnych z wyprzedzaniem, 1 na 1, chyba kręgle itd., które nie liczą się do kariery.
Opublikowano 13 września 20159 l http://forzamotorsport.net/Handlers/GetPhoto.ashx?game=fm6&id=81449&full=true http://forzamotorsport.net/Handlers/GetPhoto.ashx?game=fm6&id=88122&full=true http://giant.gfycat.com/CompleteTanAmericancurl.gif Edytowane 13 września 20159 l przez Daddy