Skocz do zawartości

Forza Motorsport 6

Bansai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z deszczem słabszym niż w Horizon? Przecież to prezentuję się dużo lepiej niż w H2, szczególnie te krople na szybie które wreszcie nie są statyczne. No i jeszcze te kałuże.

Opublikowano

mi sie nie podoba ta cala kolorystyka i engine odpowiedzialny za oswietlenie - do klimatu arcadowki pokroju horizon2 pasuje idealnie ale do realdrivingsimulator juz tragicznie

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

To samo było z FM5 gdzie większość myśli, ze gra wygląda jak na dżutubie, który zżera 80% detali.

To już są wszystkie lokacje czy jeszcze coś dojdzie ? 

Lokacji jest 26. To nie są wszystkie.

EDYTA: Tutaj jest sporo materiałów offscreen - opony latają jak w trailerze :)

http://www.xboxygen.com/Medias/Videos/20224-Forza-6-nos-10-videos-de-gameplay-pluie-nuit-et-collisions

Edytowane przez DonSterydo
  • Plusik 1
Gość DonSterydo
Opublikowano

Parę gifów jak w grze zachowują się auta przy tych wjazdach w wodę i trochę latających opon ;)

ezgif.com-crop1itjgn.gif

tire_walls01cpked.gif

3d_puddle015nrtz.gif

ezgif.com-crop2r5shc.gif

tire_walls0239uzn.gif

• Plusik 2
Gość DonSterydo
Opublikowano

Turn 10 jest bezkonkurencyjne na konsolach. Na gaffie jest już trochę ludzi co grali na targach i generalna opinia, że gra gniecie fizyką, modelem jazdy czy nawet oprawą. Oczywiście 60 FPS betonowe. Prawdopodobnie najlepsza symulacja jazdy w deszczu i mokrej nawierzchni.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Nie wiem co mnie bardziej cieszy, że FM6 zapowiada się tak dobrze, czy świadomość, że na tej bazie Playground Games robi Forza Horizon 3 :D

Opublikowano

mnie najbardziej cieszy że FM6 już za 3 miesiące a nowe Horizon już za rok  ^_^  na dniach pewnie będzie kolejny wysyp contentu. ciekawe czy szykują jakąś fajną limitkę z okazji 10 urodzin.

Gość DonSterydo
Opublikowano

T10 zawsze cedzi informacje przez zęby. To, że do tej pory nie ma nawet żadnego direct feedu w HD mnie nawet nie dziwi, bo tak jest zawsze :D

Opublikowano

:dunno: zawsze byli oszczędni. gamescom za 2 miechy (premiera za 3 :banana: ) więc będzie więcej materiałów. poza tym oni na targach zazwyczaj robili zajawkę a więcej detali i materiałów wypuszczali do sieci od tak.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli chodzi o Drivatary to ciągną je poziom wyżej i dodali taki mały ficzer, że będzie można odgórnie wyłączyć opcję niezbyt ładnych zagrań jak spychanie z toru itp.

Najlepiej jakby ktoś streścił ten byczy artykuł z arstechnica, mi nie chce się czytać tej ściany tekstu :P

Nie wiem czy było, słaby offscreen ale można zobaczyć pełne przejazdy po Rio i Brands Hatch z komentarzem Dan'a:

Mam nadzieję, że te gluty da się wyłączyć.

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano

Na gamersyde sa offscreeny w 60fps w hd. Nie wiem czy to tak wgladalo wfm5 ale zwrocilem uwage ze na trasie w rio na peknieciach szyby padaly cienie zotoczenia.