mattaman 294 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Widzę klapki pękają na widok powrotu króla racerów i jak zwykle muszą swoje dodać w temacie o grze w którą nie zagrają. No właśnie. Czasem wypadało by zagrać w coś innego jak FM, żeby mieć punkt odniesienia no fajnie, ale przestańcie już śmiecić m'kay dzióbaski? Czyli to jest temat, tylko do fapowania nad FM6? Fenomenalnie prezentuje się nowa Forza, Król wraca na tron, PC miało swoje 5 minut. poza oprawą wizualną dużo lepiej też wypada fizyka w grze (zderzenia, latające opony, poślizgi) :O Tak właśnie działa Turn 10. Dodamy fruwajace opony i ludzie będą da zadowoleni. To że kariera będzie znowu pewnie nudna jak flaki z olejem, deszcz i noc wrzucimy tylko jako predefiniowane warunki, to już mało istotne. 7 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Siłą rzeczy kariera w każdej grze tego typu jest drętwa, no bo niby czego tu się spodziewać? Że żona Waszego inżyniera wyścigowego da du.py menelowi? To są wyścigi o zabarwieniu SIM i tu liczy się przede wszystkim akcja na torze Czymś takim jak kariera w ogóle nie powinniście sobie tyłka zawracać Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Fenomenalnie prezentuje się nowa Forza, Król wraca na tron, PC miało swoje 5 minut. poza oprawą wizualną dużo lepiej też wypada fizyka w grze (zderzenia, latające opony, poślizgi) :o Tak właśnie działa Turn 10. Dodamy fruwajace opony i ludzie będą da zadowoleni. To że kariera będzie znowu pewnie nudna jak flaki z olejem, deszcz i noc wrzucimy tylko jako predefiniowane warunki, to już mało istotne. w porównaniu do FM5 jest ogromny postęp a nie tylko ''fruwające opny'' 2x więcej lokacji 2x więcej samochodów nocne wyścigi warunki pogodowe 2x więcej samochodów na trasie lepsza fizyka, oprawa graficzna i inne usprawnienia/smaczki Kariera? ale co mają dać w simie fabułę na wzór NFS gdzie jeździmy randomem by zdobyć szacunek ulicy... Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 No tak, utnijmy z zawartości FM5 oraz nie usprawniajmy innych rzeczy względem swoich gier z poprzedniej generacji, żeby później można było mówić jaki to postęp się dokonał w FM6 względem poprzedniczki. Grafika w słońcu jest poprawna, nie ma tragedii, ale w deszczu to czasy wczesnego ps3. Poczekam jeszcze rok i kupię znowu x'a ale dla FH3, bo FM5 mnie wręcz odrzuciła swoją bylejakością. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 kolejny który porównuje grafikę do drivecluba Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 2x więcej lokacji 2x więcej samochodów nocne wyścigi warunki pogodowe 2x więcej samochodów na trasie lepsza fizyka, oprawa graficzna i inne usprawnienia/smaczki Skoro w FM5 jest totalną biedą pod względem ilości torów to żadna sztuka to przebić. Lecz do wspomnianego pCARS, FM6 nie ma startu ani poz względem warunków pogodowych, ilości torów, czy aut na torze (do 45). Jedyne czym wygrywa to ilością dostępnych samochodów, lecz eni oszukujmy się, żaden sim nie ma dużo aut. Forzy do tego grona zawsze sporo brakowało i szóstka raczej tego nie zmieni. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 a dla mnie to ogromna wada że carlist w PC jest z 8-10 razy mniejszy niż w nowej Forzie. Immersję zabija jak masz wyścig le mans na 30 aut a każde to audi r18 Cytuj
orion50 632 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 (edytowane) Wg. mnie grafika zawodzi i to dość mocno. Jeśli nie ma zmiennej pogody/pory dnia na każdej trasie to mega lipa. Kolory w dalszym ciągu cukierkowe, mam wrażenie, ze oświetlenie jest jeszcze bardziej "bajkowe" niż wcześniej. Trasa w Rio niby wygląda efektownie, ale jeśli chodzi o wizualia to imo Londyn z GT5 bardziej "robi" a mówimy o dwóch generacjach. Edytowane 17 czerwca 2015 przez orion50 1 Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 xD - wlacz GT5 - przeczytaj i przemysl to co przed chwila napisales - przyznaj sie do bledu i zastanow sie czego szukasz w tym temacie Cytuj
ssxx1 208 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 xone to zlom a gra chodzi w betonowym 1080/60fps. Jakby walneli 900p to by wygladala sporo lepiej [ja bym tak zrobil]. Mysle ze na poziom grafiki ma duzy wplyw paleta barw i sposob oswietlenia, gra wyglada bardziej cukierkowo niz realistycznie i wydaje sie w porownaniu np z carsami gorsza graficznie. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 (edytowane) Czego szukam ? Niczego. Jestem fanem serii "Forza" i chciałbym mieć argument żeby dokupić ONE. Na razie go nie dostałem, a szkoda. To jest exclusive i kop w ryj powinien być potężny, a nie jest. Wygląda ładnie i tylko ładnie. Po prostu się zawiodłem. Turn 10 albo dało tyłka, albo miałem zbyt wysokie wymagania. Oczywiście wizualia nie przekreślają gry bo nie są złe, ale kurde. Ile można czekać na zmienną pogodą i pore dnia ? Szacun za betonowe 60 FPS. To się chwali Edytowane 17 czerwca 2015 przez orion50 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 miesiące robienia beki z 720p na xboxie, a teraz się okazuje że jakaś gierka z ps3 wygląda lepiej od forzy 6 w full hd, wy się dobrze czujecie? Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 (edytowane) Lecz do wspomnianego pCARS, FM6 nie ma startu ani poz względem warunków pogodowych, ilości torów, czy aut na torze (do 45). Co do pogody to się nie zgodzę. Jeżdżę tylko na widoku z kokpitu i w PC te statyczne krople wyglądają słabo. W FM6 prezentuje się to o wiele lepiej. Warto dodać jeszcze że FM ma kilka lepszych technologicznie rzeczy jak dynamiczne odbicia w szybie, w PC są wypalone na stałe (na konsoli). Edytowane 17 czerwca 2015 przez marcin33 Cytuj
rasomaso 3 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Pokazali urywek gry a znawcy już ja oceniają. W większości pewnie posiadacze konsoli 4 the players. Poczekajmy do premiery i wówczas zobaczmy czy jest progres i powód do zainwestowania w kółko do łoniaka. A te porównania do DC bezcenne, jakby te gry były z tego samego gatunku Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Lecz do wspomnianego pCARS, FM6 nie ma startu ani poz względem warunków pogodowych, ilości torów, czy aut na torze (do 45).Co do pogody to się nie zgodzę. Jeżdżę tylko na widoku z kokpitu i w PC te statyczne krople wyglądają słabo. W FM6 prezentuje się to o wiele lepiej. Warto dodać jeszcze że FM ma kilka lepszych technologicznie rzeczy jak dynamiczne odbicia w szybie, w PC są wypalone na stałe (na konsoli). Dynamiczne krople będą w następnym patchu. Mi raczej chodziło o to że w pC jest dynamiczna zmiana pogody i pory dnia na dowolnym torze. FM6 będzie miała noc lub deszcz tylko na niektórych torach i te warunki są z góry ustalone. Najlepszy kit wciska Greenawalt w wywiadzie dla VVV. Mianowicie nie będzie jednocześnie deszczu i nocy bo to zbyt duże wyzwanie. Bitch please http://youtu.be/ot2k7g7S1zE Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Najlepsze w Forze są samochody, najświeższe zawsze, największy wybór. O czym bym nie pomyślał to jest w tam dostępne 1 Cytuj
ssxx1 208 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Ciekawe czy beda wyscigi noca w deszczu. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Nie bedzie, to "za duze wyzwanie" dla klocka Cytuj
rafcio007 3 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 w 60 fpsach tak za duze... w fh2 juz takie wyscigi są ale 30fps Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Wygląda tylko "ok" a to przecież gameplay z e3 więc pewnie będzie downgorad. Project Cars starczy jak narazie, napewno tnowa Forza system sellerem nie zostanie. 1 Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Dużo zdjęć menu gry Ciesze się, że powracają wyścigi wytrzymałościowe. 4 Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 parę fajnych rzeczy można wyczytać (Volvo ) do tego menu wydaje się być bardziej przyjazne dzięki zakładkom. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 ślicznie to wygląda, klimatycznie, mam nadzieję że tym razem kariera będzie naprawdę ciekawa, bo to co było w FM4/FM5 to syf który się bronił tylko tym że fajnie się jeździ. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 kariera... a co mają wymyślić? koła na nowo nie odkryją. fabularnej nie zrobią, blokada i od zera do bohatera też odpada bo dlaczego mają blokować. mi tam odpowiada. chcę się ścigać, odblokowywać nowe eventy i bawić się samochodami. kariera w tak ogólnej grze to raczej zbędna rzecz, jedynie pretekst do czegoś tam, wymóg bo być musi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi