Opublikowano 14 stycznia 201510 l Jeszcze bez podtytułu. Premiera w Japonii latem, u nas pewnie później https://www.youtube.com/watch?v=fRgeeZky_AM Jeżeli będzie tak dobry jak Awakening (a robi go to samo studio, więc czemu nie) to oczywiście zakup obowiązkowy. Edytowane 14 stycznia 201510 l przez ragus
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że po trailerze wygląda to jak dodatek do awakening ? Nintendo to jednak są mistrzowie kopiuj wklej. Edytowane 14 stycznia 201510 l przez Soban
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Dla poprzedniej czesci kupilem 3ds, zakup na premiere. Pomyslec ze awakening mial byc ostatnia czescia, ale dzieki niemu seria sie odrodzila.
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Najlepsza gra na 3ds dla mnie i cholernie ciesze się na kontynuacje. Dla mnie pre orderowy must have
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Stopy dodali xd Ale tak serio - co tu zmeniać? No np. dodać głosy do dialogów i wprowadzić więcej animowanych scenek na silniku gry, ogarnąć wygląd mapy taktycznej i jednostek na niej,bo wyglądają gorzej niż z psx'a, odświeżyć styl graficzny sprite'ów 2d, pokombinować z rozgrywką,która od 1 części praktycznie stoi w miejscu dodając np. hexy. Nintendo to jest jakaś święta krowa. Jak inne firmy odgrzewają sprawdzony pomysł to hur dur (pipi) obesrane vide bf,cod,asasyn i far cry, ale jak nintendo wypuszcza bezczelne kopiuj wklej wyglądające gorzej niż gry z komórek za 500zł na swój śmieszny sprzęcik kosztujący grube hajsy to #tylkoNintendo.
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Stopy dodali xd Ale tak serio - co tu zmeniać? No np. dodać głosy do dialogów i wprowadzić więcej animowanych scenek na silniku gry, ogarnąć wygląd mapy taktycznej i jednostek na niej,bo wyglądają gorzej niż z psx'a, odświeżyć styl graficzny sprite'ów 2d, pokombinować z rozgrywką,która od 1 części praktycznie stoi w miejscu dodając np. hexy. Ale po co? Gra jest za(pipi)ista, wystarczy. Rozgrywka jest za(pipi)ista, nie zmieniac. W 3D wszystko wyglada znacznie lepiej od PSX'a.
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Nowe Fire Emblem, dwójka Bravely Default, kolejne Ace Combat, Zelda MM. 3DS dostanie kolejny zalew hiciorów. A kolejne FE tym bardziej cieszy bo Awakening miało być ostatnią częścią ale jej genialna sprzedaż dała nadzieję na powstanie następnych odsłon. I proszę mamy nowe Fire Emblem:) Edytowane 14 stycznia 201510 l przez Paliodor
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Jak inne firmy odgrzewają sprawdzony pomysł to hur dur (pipi) obesrane vide bf,cod,asasyn i far cry, ale jak nintendo wypuszcza bezczelne kopiuj wklej wyglądające gorzej niż gry z komórek za 500zł na swój śmieszny sprzęcik kosztujący grube hajsy to #tylkoNintendo. prowo czy janusz? Serio stawiasz takiego samograja jak assassins creed obok takiej serii jak fire emblem?
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Jak inne firmy odgrzewają sprawdzony pomysł to hur dur (pipi) obesrane vide bf,cod,asasyn i far cry, ale jak nintendo wypuszcza bezczelne kopiuj wklej wyglądające gorzej niż gry z komórek za 500zł na swój śmieszny sprzęcik kosztujący grube hajsy to #tylkoNintendo. prowo czy janusz? Serio stawiasz takiego samograja jak assassins creed obok takiej serii jak fire emblem? Dokladnie, to jak stawiac prostytutke z dworca obok tej spod Hiltona. Nie ta liga.
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Tak serio,bo i tu i tu jest odcinanie kuponów. Nintendo jednakże chociaż dopracowane produkty wypuszcza i z mniejszą częstotliwością przez co znużenie oklepaną ze wszystkich stron formułą nie jest tak widoczne jak u innych producentów tasiemców. Wolałby advance wars zamiast tego FE, bo chętnie bym zobaczył 3d odsłonę.
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Widać że ogarneli moc 3ds'a, wczesniej nie dali rady i stopy musieli wyciac.
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Tak serio,bo i tu i tu jest odcinanie kuponów. Nintendo jednakże chociaż dopracowane produkty wypuszcza i z mniejszą częstotliwością przez co znużenie oklepaną ze wszystkich stron formułą nie jest tak widoczne jak u innych producentów tasiemców. Wolałby advance wars zamiast tego FE, bo chętnie bym zobaczył 3d odsłonę. Soban, gdyby Assassyny co roku były dopracowane, wciągające, przemyślane i tak dalej, to nikt by nie miał z tymi grami problemu. Ja tam nie mam nic do tego, jeżeli gry z danej serii wychodzą w trybie tasiemcowym jeźeli są to dobre tasiemce.
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Początek trailera zasugerował mi, że mamy tu do czynienia z czymś na kształt GoWa. Myślę sobie, o kurna, kolejny slaszerek po Bajo, który urwie jajca , a tu takiee zdziwko, ale też bardzo pozytywne. Fajer Emblemów nigdy za wiele.
Opublikowano 1 kwietnia 201510 l Gra opiera się na dwóch różnych ścieżkach wyborów i ma wyjść w dwóch wersjach, jak pokemony. Kupując jedną, drugą kampanię będzie można pobrać jako DLC, a edycja limitowana ma zawierać wszystko. Ups, takie cyrki bedą CHYBA tylko w Japonii. U nas najprawdopodobniej będzie to jedna gra. Edytowane 2 kwietnia 201510 l przez ragus
Opublikowano 2 kwietnia 201510 l Ciekawe czy u nas tez bedzie limitka, chetnie bym przygarnal cos z FE jezeli bedzie ladne.
Opublikowano 3 kwietnia 201510 l Tak serio,bo i tu i tu jest odcinanie kuponów. Nintendo jednakże chociaż dopracowane produkty wypuszcza i z mniejszą częstotliwością przez co znużenie oklepaną ze wszystkich stron formułą nie jest tak widoczne jak u innych producentów tasiemców. Wolałby advance wars zamiast tego FE, bo chętnie bym zobaczył 3d odsłonę. Szczerze wątpię aby odcinanie kuponów zajęło w produkcji 2 lata jeśli nic oprócz fabuły ma się nie zmieniać a myślę że dorzucą to i owo. Na razie skupiają się na fabule, która swoją drogą zapowiada się wybornie, a gameplayowo na pewno parę rzeczy które do końca nie wypaliły przy Awakening poprawią w najnowszej odsłonie. No i tak przyczepie się do odcinania kuponów, bo raz, seria ta na Zachodzie ma niewiele odsłon i dopiero zaczęły się pojawiać od czasów GBA gdzie ilość gier można do niedawna było policzyć na palcach jednej ręki (czyli przez 15 lat wyszło zaledwie 5 tytułów) a Ty rzucasz tutaj tekst o odcinaniu kuponów. Tak jakby seria ta wychodziła rok w rok do serii które przywołujesz. Jest to kompletnie bez sensu i tylko czepiasz się na siłę. A może dlatego iż seria Advance Wars skupiała się do młodszego odbiorcy i nie odniosła takiego sukcesu jak ostatni FE aby kuć żelazo póki gorące. Choć oczywiście sam bym przywitał nowego AW z tematyką jak w Days of Ruin.
Opublikowano 3 kwietnia 201510 l Szkoda, ze nie zrobili tego FE na wiiu, zawsze kazda konsola od niny miala chociaz jednego. I mogliby bardziej poszalec z grafa. Idealne by bylo combo FE na wiiu i Advance wars na 3dsa bo jeszcze nie bylo, ale coz, marzenia scietej glowy.
Opublikowano 3 kwietnia 201510 l No ale bedzie chociaz fe x smt, moze jest na co czekac. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Opublikowano 3 kwietnia 201510 l No wyglada ciekawie, ale to bedzie bardziej smt niz fe z tego co widzialem.
Opublikowano 4 kwietnia 201510 l A ten FE na Wii dobry? Jakoś mnie ominął. Bez zagrania w poprzednika na GC to raczej nie podchodź. Czy tylko mi się ten FE skojarzył z SMT if? Od loga po wybór wersji scenariusza już na samym początku gry ( w wersji pudełkowej), gry są strasznie podobne.